De donkere modus voor de Paint-app van Windows 11 wordt uitgerold naar Windows 11 Insiders. Microsoft heeft officieel bevestigd dat het zijn iconische canvas-app een visueel herontwerp voor Windows 11 en nieuwe functies heeft gegeven.

Donkere Modus Voor Ms paint in Windows 11

De Paint-app is opnieuw ontworpen en is beschikbaar voor Windows 11. Het wordt uitgerold naar de testers in het Windows Insider programma van Dev en Canary-kanaal. Als uw apparaat zich in het productiekanaal bevindt, ziet u de bijgewerkte Paint-app niet wanneer u controleert op updates in de Microsoft Store.

Download de nieuwe MS-Paint

Microsoft is op zoek naar feedback van testers om de Paint-app te verbeteren. Als u niet kunt wachten, kunt u de onderstaande stappen volgen om de oude Paint handmatig te vervangen door een nieuwe versie met een donkere modus en betere zoombediening:

  • Wanneer u in het Dev- of Canary-kanaal zit, ga dan naar de Microsoft Store en installeer de update.
  • Als u een oudere versies van Windows 11 heeft uit het productiekanaal kunt u Paint-versie 11.2304.17.0 downloaden vanuit de cloudopslag.
  • Na het downloaden klikt u met de rechtse muisknop op de .msixbundle, zorg ervoor dat de bestandsextensie .msixbundle is, installeer dan de app.
  • Wanneer daarom wordt gevraagd klikt u op de update of installatieknop.
Donkere Modus Voor Ms paint in Windows 11

Instellingen en kleurthema

Standaard zal Paint zich aanpassen aan de voorkeur van het systeemthema. Maar u kunt het thema ook wijzigen door de nieuwe instellingen van Paint te openen. Momenteel kunt u op de instellingenpagina in Paint schakelen tussen licht, donker of respecteer systeem themavoorkeuren.

Donkere Modus Voor Ms paint in Windows 11

Microsoft werkt ook aan nieuwe inzoom bedieningen voor Paint. Dit maakt de bewerkingservaring in Paint flexibeler, zodat u eenvoudig de weergave van de inhoud in de app kunt regelen. U heeft altijd toegang tot de klassieke presets, maar de nieuwe in en uitzoom ervaring moet meer precisie bieden. Het is zelfs mogelijk een aangepaste zoomwaarde in te stellen.

Donkere Modus Voor Ms paint in Windows 11

Een andere nieuwe optie, fit to screen, dat optimaliseert het canvas zodat het op het scherm of de venstergrootte past.

Ook rolt Microsoft een nieuw ontwerp en ondersteuning uit voor de donkere modus in de dialoogvensters en Afbeeldingseigenschappen. De bijgewerkte dialoogvensters moeten overeenkomen met de stijl van het nieuwste Windows 11 ontwerp. Verder wordt de vertrouwde ervaring behouden. U zult overal in de app modernere bedieningselementen en aanraakvriendelijke knoppen opmerken.

Dit maakt deel uit van de inspanningen van het bedrijf om de toegankelijkheid en bruikbaarheid te verbeteren. Hierdoor is de ondersteuning voor sneltoetsen verbeterd en werkt de toegangstoets nu beter.

De opnieuw ontworpen Paint-app van Microsoft wordt momenteel getest door Windows Insiders. Het zal waarschijnlijk in de komende weken worden uitgerold naar het grote publiek. In de tussen tijd kunt de app altijd handmatig installeren vanuit msixbundle.