Testers Windows 11 Insiders krijgen de app nu al

Verwachte leestijd: 4 minuten

Kladblok laat zich eindelijk van de donkere kant zien. Kladblok is een app die al deel uitmaakt van Windows zolang Windows bestaat, wat betekent dat het een groot probleem is wanneer het wordt bijgewerkt.

Nieuwe Kladblok App Met Donkere Modus

Wat u moet weten

  • Microsoft brengt een nieuwe preview versie van Kladblok uit.
  • Het bevat een gloednieuwe gebruikersinterface en donkere modus.
  • Het is nu beschikbaar voor Insiders in het Dev Kanaal.

Vandaag brengt Microsoft de eerste preview uit van een nieuwe Kladblok app die speciaal voor Windows 11 is gebouwd, met een nieuwe vloeiende ontwerpinterface die overeenkomt met de rest van de gebruikersinterface van Windows 11, tenslotte introduceert de donkere modus ernaast!

Nieuw in deze release

Toch bevat deze update een aantal veranderingen. Waarvan Microsoft denkt dat de community het leuk zal vinden! Ten eerste zult u een volledig bijgewerkte gebruikersinterface opmerken die aansluit bij het nieuwe visuele ontwerp van Windows 11. Daarbij heeft Kladblok nu afgeronde hoeken, Mica en meer. Het softwarebedrijf weet hoe belangrijk Kladblok is voor zoveel van onze dagelijkse workflows. Dus heeft het deze moderne versie van de klassieke app ontworpen om fris, maar vertrouwd aan te voelen.

De nieuwe Kladblok app wordt nu uitgerold voor Insiders in het Dev Kanaal op de nieuwste Windows 11 preview build, 22509. Afgezien van een facelift, lijkt het erop dat er geen nieuwe functies worden geleverd met de preview update van vandaag. Toch is een nieuwe facelift goed om te zien, vooral gezien het feit dat de gebruikersinterface van Kladblok niet is bijgewerkt sinds de dagen van Windows Vista.

Nieuwe versie van Kladblok wordt nu uitgerold in het Dev Kanaal. Het heeft een donkere modus!

Bush hid the facts

Bush hid the facts is een bug in Windows Kladblok in oude versies van Windows. De bug treedt op als men een nieuw document aanmaakt met de tekst “Bush hid the facts” en dit opslaat. Wanneer dit document wordt geopend verschijnen er blokjes.

Bush hid the facts“, of ook wel “Bush had the facts“, is de zin is die meestal geciteerd wordt op het internet om de fout te illustreren. Het is niet uitsluitend deze combinatie die de bug kan veroorzaken. Hij kan ook worden geactiveerd door verschillende zinnen met letters en spaties in een bepaalde volgorde. (4-spatie-3-spatie-3-spatie-5), (4-spatie-5-spatie-3-spatie-5), en (1-spatie-4-spatie-3-spatie-3). Maar ook andere combinaties, die kunnen worden ontleed in geldige (weliswaar zinloze) Chinese karakters in Unicode.

De bug doet zich voor wanneer de ANSI string wordt doorgegeven aan de Win32 charset detectiefunctie IsTextUnicode zonder andere tekens. Door deze bug zal IsTextUnicode TRUE retourneren, wat betekent dat toepassingen die er gebruik van maken het verkeerd zullen interpreteren als UTF-16LE.

Als men bijvoorbeeld een tekstbestand met dergelijke string in een teksteditor die IsTextUnicode gebruikt toepast, wordt de tekst weergegeven als negen (4-3-3-5), tien (4-5-3-5), of zeven (1-4-3-3) Chinese karakters of rechthoekige blokjes, indien het taalpakket nog niet is geïnstalleerd.

De bug verscheen voor het eerst in Windows NT 3.5, maar werd niet ontdekt tot begin 2004. Oudere versies van Kladblok zoals die in Windows 95, 98, Me, NT 3.1 werd meegeleverd, ondersteunen Unicode niet en vertonen dan ook deze bug niet.

Het fenomeen doet zich niet meer voor vanaf Windows Vista en Windows 7 omdat hun versie van IsTextUnicode aangepast werd.


Verdere ontwikkeling

Microsoft werkt langzaam maar zeker zijn in box apps op Windows 11 bij om ze af te stemmen op de rest van de Windows 11 ontwerp taal. Het is de eerste keer sinds Windows 7 en Windows 8 dat we een gezamenlijke inspanning van Microsoft hebben gezien om de ontwerp taal in alle Windows apps op één lijn te brengen, wat zou moeten zorgen voor een veel meer gepolijste gebruikerservaring wanneer deze voltooid is.

De nieuwe versie van Kladblok is mooi in zowel de lichte als de donkere modus. Het heeft ook moderne, vloeiende contextmenu’s, hoewel nog niet alle dialoogvensters en pop-ups zijn bijgewerkt met de moderne interface. Dit is slechts de eerste preview build, dus er worden meer updates verwacht voordat deze naar productie pc’s wordt verzonden.

Nieuwe Kladblok App Met Donkere Modus

Microsoft heeft onlangs zijn oude Paint app geüpdatet met een vergelijkbare nieuwe facelift. Dit bracht de app in lijn bracht met de ontwerp taal van Windows 11. Ook dit maal zijn er nog geen nieuwe functies toegevoegd om te beschrijven, omdat de focus alleen op de gebruikersinterface lijkt te liggen. Mogelijk verandert dit in de loop van de tijd.