Microsoft: Afgeronde hoeken in oktober gerepareerd

Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 krijgt een breed scala aan UI elementen en menu’s en een WinUI 2.6 of WinUI 3.0 vernieuwing. Als onderdeel van de ontwerpvernieuwing is Windows 11 ingesteld om afgeronde hoeken terug te brengen in het desktop besturingssysteem.

Afgeronde Hoeken Windows 11 Rtm Zijn Klaar

Een groot aantal van de meest prominente UI elementen, menu’s en knoppen, inclusief contextmenu of vervolgmenu’s krijgen afgeronde hoeken in Windows 11. In plaats van de gebruikelijke scherpe randen die in Windows 8 een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem waren, heeft Microsoft afgeronde hoeken met Windows 11 implementeert.

De afgeronde hoeken zijn zelfs uitgebreid naar de oudere apps en pagina’s, zoals het Configuratiescherm en Schijfbeheer. Zoals u weet, hadden de afgeronde hoeken voor windows in Windows 11 enkele onverwachte witte pixels/artefacten. Als gevolg hiervan zagen afgeronde hoeken er gekarteld uit.

Microsoft heeft het probleem opgelost met de nieuwe versie van Windows 11 Build 22000.120. Het probleem is in de update grotendeels opgelost en de afgeronde hoeken zien er uiteindelijk geweldig uit. Ook in de donkere modus, maar de randen kunnen in sommige gevallen nog steeds een beetje vreemd lijken, zoals linksboven in de Feedback Hub.

Afgeronde Hoeken Windows 11 Rtm Zijn Klaar

In een bericht op Feedback Hub heeft Microsoft bevestigd dat het een probleem heeft opgelost. Waarbij de witte artefacten op de hoeken van vensters verschenen. Na de update zijn desktop apps zoals de chatvensters van Steam nu beter anti alias op Windows 11.

Afgeronde Hoeken Windows 11 Rtm Zijn Klaar

Bedankt voor het doorgeven van uw feedback! We vast een kwestie waar witte artefacten werden die op de hoeken van de ramen in Build 22000.120, die nu beschikbaar in de Dev Channel is.  

Aldus het bedrijf.

Windows 11 en de vernieuwde interface

Windows 11 wordt geleverd met verschillende nieuwe ontwerpfuncties. Hierin zijn afgeronde hoeken, mica thema, en nieuwe ontwerpelementen mogelijk gemaakt door Fluent Design, nieuwe bureaublad achtergronden, nieuwe kleurrijke thema’s en ook nieuwe pictogrammen.

Volgens Microsoft maken deze ontwerpverbeteringen het besturingssysteem coherenter dan ooit over verschillende vormfactoren. De vernieuwing van Windows 11 is bedoeld om de interface zachter, vriendelijker en minder intimiderend te maken.

Afgeronde Hoeken Windows 11 Rtm Zijn Klaar

Als gevolg hiervan rondde Microsoft de scherpe hoeken af ​​in alle apps om een ​​nieuw ontwerp te bouwen dat uw productiviteit niet in de weg staat.

Dit komt later dit jaar

Windows 11 bevindt zich nog in een vroege preview, maar volgens meerdere documenten zal het besturingssysteem in oktober 2021 worden vrijgegeven.

Het zal echter begin 2022 op grote schaal worden uitgerold naar apparaten die aan de minimumvereisten voldoen. Als uw apparaat niet aan de vereisten voldoet, kunt u Windows 10 blijven gebruiken. Ook worden binnenkort de nieuwe app store en bijgewerkte inbox apps naar Windows 10 gebracht.