Het besturingssysteem gaat naar build 22000.778

Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft donderdag 23 juni update KB5014668 uitgebracht, met als belangrijkste verandering de zoekhoogtepunten in Windows 11.

Windows 11 Preview Update Kb5014668 is Uit

KB5014668 is nu beschikbaar voor Windows 11 in het productie kanaal. Het wordt geleverd met tal van verbeteringen. Dit is een optionele update en wordt niet automatisch gedownload of geïnstalleerd. Tenzij u op de knop Downloaden en installeren klikt. U kunt ook de offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5014668 downloaden.

De optionele update van juni 2022 bevat functies en verbeteringen die voor iedereen. Ze zullen worden uitgerold als onderdeel van Patch Dinsdag van juli 2022. U kunt ervoor kiezen om de update over te slaan. Deze ontvangt u uiteindelijk met alle nieuwe functies en verbeteringen op de volgende Patch Dinsdag van 12 juli aanstaande.

Als u doorgaat met de optionele update, ontvangt u bij de volgende update niet dezelfde set reparaties. In plaats daarvan ontvangt u alleen de ontbrekende beveiligingsoplossingen. De optionele update van juni 2022 voor Windows 11 wordt geleverd met een nieuwe functie genaamd Zoekhoogtepunten.

Windows 11 Preview Update Kb5014668 is Uit

De functie Zoekhoogtepunten is onlangs uitgebracht in Windows 10 en gaat nu naar apparaten met Windows 11 21H2 of nieuwer. Wanneer u niet bekend bent met zoekhoogtepunten: deze nieuwe Windows 11 functie presenteert opmerkelijke en interessante momenten van elke dag. Dit zijn onder meer vakanties, jubilea en andere momenten.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5014668

Directe downloadkoppeling voor Windows 11 KB5014668:

De offline installatieprogramma’s zijn vooral handig wanneer u de update niet rechtstreeks via Windows Update kunt downloaden en installeren. Maar ook als u de handmatige installatiemethode verkiest boven Windows Update. Daarvoor gaat u naar de Microsoft Update-catalogus en klik op de knop Downloaden naast de ondersteunde Windows versie.

Het is een goed idee om optionele updates te vermijden. Optionele updates zij immers niet bedoeld voor productiemachines. Met een optionele update kunnen beheerders de volgende Patch Dinsdag update testen. Tegelijkertijd kunnen enthousiastelingen die niet kunnen wachten op de beveiligingsrelease van Patch Dinsdag, de optionele update uitproberen.

Hoogtepunten en Functies van Windows 11

Windows 11 Build 22000.778 wordt geleverd met talloze reparaties. Microsoft heeft onder meer een probleem opgelost waardoor gebruikers mogelijk niet konden upgraden naar Windows 11, de oorspronkelijke release. Dit probleem is gemeld in Windows 10 machines, het is nu opgelost. Dat betekent dat meer gebruikers nu zouden moeten kunnen upgraden naar het nieuwe besturingssysteem.

In Windows 11 Build 22000.778 is een probleem opgelost waarbij gebruikers problemen ondervinden bij het afspelen van videoclips in sommige games. Er is een andere fout opgelost waarbij games mogelijk niet meer werken als ze geluidseffecten afspelen met een bepaalde audiotechnologie.

Een andere fout is opgelost waarbij Windows 11 verhindert dat Bluetooth opnieuw verbinding maakt met sommige audioapparaten.

Verder zijn er verschillende kwaliteitsverbeteringen in deze update. Zo is de naam van Jouw telefoon gewijzigd in ‘Telefoonlink’ in de Instellingen. Microsoft brengt ook wijzigingen aan in Windows 11 om een ​​probleem op te lossen waarbij de Surface Bel aanpassingen en instellingenpagina niet meer werkte.

Verbeteringen in deze update

Hier is de volledige lijst met bugfixes en verbeteringen:

  • In deze update introduceert Microsoft ondersteuning voor IP-adres controle voor WinRM verbindingen in beveiligingsgebeurtenis 4262 en WinRM gebeurtenis 91.
  • Een probleem is opgelost waarbij SMB redirector RDR van invloed is op de specifieke openbare FSCTL-code (File System Control) FSCTL_LMR_QUERY_INFO.
  • Er is een raceconditie opgelost waarbij upgrades naar Windows 11 (oorspronkelijke release) mogelijk mislukken op Windows 10.
  • Verbeteringen zijn in de Cloud Clipboard-service aangebracht. Het lost een probleem op dat synchronisatie tussen machines na een periode van inactiviteit verhindert.
  • Een probleem is opgelost waarbij het Windows Sandbox opstartscherm niet wordt verborgen nadat Sandbox is gestart.
  • Mogelijkheid toegevoegd om een ​​netwerkproxy te gebruiken tijdens Universal Print-bewerkingen.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost dat problemen met het afspelen van video’s kan veroorzaken in games die DirectX 12 (DX12) gebruiken.
  • Er is een probleem opgelost waardoor bepaalde games niet meer werken.