Microsoft werkt hard aan verbeteringen van de taakbalk

Verwachte leestijd: 3 minuten

Een opnieuw ontworpen taakbalk wordt in Windows 11 geleverd. Het is getuige geweest van verschillende veranderingen in de algehele bruikbaarheid. De nieuwe taakbalk is niet erg populair onder gebruikers omdat deze geen functies zoals slepen en neerzetten ondersteunt. Microsoft heeft ook de ondersteuning voor klokseconden op de taakbalk uitgeschakeld.

De Taakbalk Van Windows 11 Wordt Verbetert
Bron: Microsoft.com

Gebruikers hebben verschillende problemen met de taakbalk aangegeven. Een probleem in de taakbalk kan er bijvoorbeeld toe leiden dat tool tips in het systeemvak ver van de daadwerkelijke functie of het daadwerkelijke pictogram verschijnen. Microsoft heeft met Build 22494 het probleem aangepakt waarbij tool tips op willekeurige plaatsen verschijnen, dit is nog een preview van de functie.

Dit probleem is merkbaar wanneer u de muisaanwijzer in de taakbalk hoek over pictogrammen zoals volume, batterij, netwerk, beweegt. Microsoft werkt ook aan een oplossing voor een onderliggend probleem dat heeft geleid tot duplicatie van bepaalde pictogrammen in de taakbalk hoek. De onverwachte duplicatie van bepaalde pictogrammen doet zich op enkele systemen voor.

In een Feedback Hub bericht merkte Microsoft op dat ze de update nog steeds testen met Insiders. Het is dus mogelijk dat reparaties later deze maand of volgende maand in het productiekanaal komen.

Taakbalk beperkingen en verbeteringen

Microsoft werkt ook aan het slepen en neerzetten voor Windows 11. Snel zal het echter niet klaar zijn, Insiders zouden pas begin 2022 met deze functie aan de slag kunnen, omdat Microsoft een pauze neemt voor Kerstmis.

De Taakbalk Van Windows 11 Wordt Verbetert

Productie apparaten zouden de reparatie pas kunnen ontvangen als onderdeel van de update van oktober 2022 voor Windows 11. Microsoft heeft onder de motorkap enorme veranderingen aangebracht in de taakbalk met Windows 11. Pictogrammen zijn nu uitgelijnd in het midden van de taakbalk en ondersteunt een nieuw systeemvak.

Deze veranderingen hebben voor enige verwarring gezorgd onder de Insider gebruikers. Omdat basisfuncties zoals neerzetten en slepen en Agenda flyout met integratie van evenementen niet meer werken.

We zijn er zeker van dat de slepen en neerzetten functionaliteit terug komt. Toch weten we niet zeker wanneer de kalender flyout weer geïntegreerd zal zijn. En evenementen zal ondersteunen. Eerder gingen we ervan uit dat het gewoon een fout in de agenda flyout was, maar het blijkt dat dit een officieel ontwerpidee is.

Microsoft wil het vertrouwen van het widgets paneel terug brengen. Om toegang te krijgen tot agenda afspraken herinneringen en de klok met seconden.

Natuurlijk zijn gebruikers niet blij met dergelijke veranderingen. Microsoft zegt naar de feedback te luisteren. Het is mogelijk dat de uitvouw van de agenda in de toekomst evenementen ondersteunt.