Verwachte leestijd: 2 minuten

Per 1 januari 2022 beëindigd Microsoft de ondersteuning van de OneDrive bureaublad app voor de Windows versies 7, 8 en 8.1.

Einde Onedrive Voor Windows 7 8 En 81

Wat u moet weten

Microsoft OneDrive, voorheen SkyDrive, is een bestand hostingservice en synchronisatieservice die wordt beheerd door Microsoft. Het is een onderdeel van de web versie van Office. OneDrive werd voor het eerst gelanceerd in augustus 2007. Het stelt gebruikers in staat om bestanden en persoonlijke gegevens zoals Windows instellingen of BitLocker herstelsleutels in de cloud op te slaan. Ook kunnen bestanden worden gedeeld en bestanden worden gesynchroniseerd.

Dat kan tussen mobiele Android, Windows Phone en iOS -apparaten, Windows- en macOS computers. Maar ook de Xbox 360 , Xbox One, Xbox Series X en S- consoles. Gebruikers kunnen Microsoft Office documenten uploaden naar OneDrive.

OneDrive biedt gratis 5  GB opslagruimte, met opslagopties van 100 GB, 1  TB en 6 TB die afzonderlijk of met Office 365- abonnementen verkrijgbaar zijn.


Reactie Microsoft

De softwaregigant meldt dat:

Om de middelen te concentreren op nieuwe technologieën en besturingssystemen. En om gebruikers de meest actuele en veilige ervaring te bieden, worden vanaf 1 januari 2022 geen updates meer geleverd voor de OneDrive desktop toepassing op uw persoonlijke Windows 7 , 8 en 8.1 apparaten.
Persoonlijke OneDrive desktop toepassingen die op deze besturingssystemen worden uitgevoerd, worden op 1 maart 2022 niet meer met de cloud gesynchroniseerd.

Na 1 maart 2022 worden uw persoonlijke bestanden niet meer gesynchroniseerd en moeten ze rechtstreeks worden geüpload of geopend op OneDrive voor het web.

Daarom wordt de ondersteuning van Onedrive voor de oudere Windows versies stopgezet.

Upgrade naar Windows 11

Vanaf 1 maart 2022 worden bestanden in de oude Windows versies niet langer gesynchroniseerd met OneDrive. Ze moeten handmatig worden geüpload naar de web versie van OneDrive. Dit betekent dat bestanden niet meer automatisch in OneDrive worden opgeslagen.

Uw bestanden die u upload vanaf de oudere besturingssystemen zijn dan alleen nog toegankelijk via de web versie en niet meer via de app, zo schrijft Microsoft. Gebruikers wordt aangeraden over te stappen naar Windows 10 of Windows 11. Zodat zij de desktop app van OneDrive zonder onderbreking kunnen blijven gebruiken.

De OneDrive app van Windows 7 en 8.1 voor de zakelijke gebruikers wordt nog ondersteund tot 10 januari 2023. Tot die tijd kunnen bedrijven bestanden synchroniseren met Onedrive. Na die datum wordt Onedrive voor Windows 7, 8 en 8.1 niet meer ondersteund. De ondersteuning voor Windows 8 is op 12 januari 2016 beëindigd.