U kunt nu controleren of uw apparaat compatibel is met Windows 11

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft de afgelopen drie maanden de PC Health Check voor Windows 10 getest. Het is een gratis tool waarmee iedereen kan bepalen waarom zijn pc niet voldoet aan de minimale hardware eisen van Windows 11. Na uitgebreide tests is de compatibiliteit controle app van Microsoft eindelijk uit bèta. Het is nu beschikbaar voor iedereen die het wil uitproberen.

Pc Health Check Voor Windows 11 is Terug

PC Health Check Tool werd voor het eerst gepubliceerd in de laatste week van juni. Maar werd al snel van de website van Microsoft gehaald nadat gebruikers problemen met de app hadden opgemerkt. De app werd later opnieuw uitgebracht voor een aantal Windows Insiders om te testen voordat hij live ging voor het grote publiek.

De herziene versie van de PC Health Check Tool is dit weekend beschikbaar gesteld op de website van het bedrijf. Dat werd eerder vandaag door ons opgemerkt. Deze nieuwe PC Health Check Tool geeft een compleet beeld waarom een ​​apparaat niet voldoet aan de minimale Windows 11 vereisten.

Pc Health Check Voor Windows 11 is Terug
Huidige website Microsoft
Pc Health Check Voor Windows 11 is Terug
Website Microsoft afgelopen weken

Woordvoerders van Microsoft hebben in sociale media nog niet met gebruikers gecommuniceerd over de beschikbaarheid van de PC Health Check Tool. De tool werd de afgelopen maanden als binnenkort beschikbaar, vermeld. Maar kan nu eindelijk worden gedownload via de officiële link.

Wat is PC Health Check Tool?

De tool is gemaakt om gebruikers van eerdere Windows versies te helpen om te bepalen of hun huidige desktop compatibel is met Windows 11. Als uw apparaat niet aan de vereisten voldoet, moet u uw apparaat waarschijnlijk tegen 2025 vervangen. Of u kunt de officiële mazen gebruiken om Windows 11 te installeren op eigen risico.

Pc Health Check Voor Windows 11 is Terug

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, controleert PC Health Check Tool eenvoudig of uw pc voldoet aan de systeemvereisten. Wanneer dit niet het geval is, zal de app u vertellen waarom en u verwijzen naar links en de documentatie van Microsoft.

De systeemeisen voor Windows 11

Met Windows 11 stopt Microsoft de ondersteuning voor oudere processors en apparaten die geen TPM 2.0 beschikbaar hebben. Dit is in tegenstelling tot Windows 10 vereist Windows 11 een 8e-generatie Intel processor, Ryzen 2000 en nieuwer.

Microsoft heeft de afgelopen maanden nog eens gekeken naar de prestaties van oudere processors. Het wou kijken of een van hen nog zou kunnen worden toegestaan ​​voor Windows 11. Na uitgebreide tests heeft Microsoft verduidelijkt dat oudere processors niet worden ondersteund. Vanwege fouten als Blue Screen of Death en compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma’s. Onder meer de volgende 7e generatie processors worden wel ondersteund:

Naast de nieuwere processor vereist Windows 11 TPM, Secure Boot, 4 GB geheugen, 64 GB opslagruimte. Verder zijn er grafische vereisten.

Microsoft is van plan om Windows 11 op niet ondersteunde hardware de ISO-images en Media Creation Tool toe te staan. Dat laatste is op het moment van schrijven alleen voor Windows 10 beschikbaar. Maar verwacht bij gebruik hiervan voor Windows 11 geen regelmatige updates of ondersteuning van Microsoft.

Wanneer u, na dit alles, nog steeds geïnteresseerd bent, kunt u de PC Health Check Tool downloaden en installeren van hier.