Volgende functie update voor Windows 11 brengt verbeteringen

Als u in Windows 10 apps wilt beheren, hoeft u alleen maar de pagina Apps en onderdelen in Instellingen te openen. Het proces blijft in Windows 11 hetzelfde, maar Microsoft werkt aan ontwerpverbeteringen voor Apps & onderdelen. In de nieuwe build kunt u een app van uw systeem verwijderen of bestaande apps beheren.

Apps Onderdelen Verbeterd in Windows 11

De Insiders build 22494, die nu getest wordt, heeft Microsoft een nieuw ontwerp geïntroduceerd voor de sub pagina Geïnstalleerde apps in Apps en onderdelen. Als u nu het tabblad Apps & onderdelen opent, ziet u een lijst met geïnstalleerde UWP en desktop apps.

Met Windows instellingen kunt u door een lange lijst met applicaties scrollen. Het probleem met het huidige ontwerp is het scrollen oneindig. Ook al heeft de app een zoek vak, toch laat Microsoft u de weergave van de instellingen app niet wijzigen. U moet dus door de hele lijst blijven scrollen om een bepaalde app te vinden.

Vanaf Build 22494 is de pagina Apps & onderdelen verdeeld in afzonderlijke categorieën, die elk hun eigen speciale pagina hebben.

Apps Onderdelen Verbeterd in Windows 11
U kunt nu bijvoorbeeld op Geïnstalleerde apps klikken om al uw geïnstalleerde programma’s te zien.

Tegels

Om het u gemakkelijker te maken, introduceert Microsoft een nieuwe functie waarmee u kunt schakelen tussen drie verschillende lay-outs. De standaardlay-out, is een lijst, maar u kunt nu overschakelen naar de miniatuurlay-out, die veel weg heeft van live tegels.

Deze nieuwe statische tegel lay-out lost het oneindige scroll probleem op. Indien nodig kunt u altijd teruggaan naar de originele lay-out als u het experiment van Microsoft niet leuk vindt.

Apps Onderdelen Verbeterd in Windows 11
Tegel lay-out Build 22494

Het verbeterde ontwerp komt naast de geavanceerde features voor Windows Instellingen waar Microsoft ook aan werkt. U kunt de lijst nu ook filteren op alfabetische volgorde. Ook kunt u sorteren van kleinste naar grootste bestandsomvang of van grootste naar kleinste bestandsomvang en meer.

Wanneer u de bijgewerkte filters gebruikt, verdwijnen alle andere irrelevante apps en programma’s die worden vermeld. Met uitzondering van degene die door u zijn aangevraagd. Het vooraf sorteren op filter kan handig zijn wanneer u ruimte op de harde schijf wilt vrijmaken. Maar ook als u de grote van apps of updates wilt bepalen voor de minste hoeveelheid opslagruimte.

Microsoft voert momenteel A/B tests uit voor deze verbeteringen met Windows Insiders in het Dev Kanaal. Deze wijzigingen zullen naar verwachting worden vrijgegeven met Windows 11 versie 22H2. Deze functie update zal in oktober 2022 voor consumenten moet worden vrijgegeven. Het is echter mogelijk dat de pagina Apps & onderdelen wordt bijgewerkt via de Windows Experience Pack.