Verwachte leestijd: 4 minuten

Windows 11 kan u nu nog beter beschermen tegen phishing-aanvallen. In dit artikel leest u hoe u de functie kunt inschakelen.

Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
‘Het is onveilig om uw wachtwoord op te slaan in deze app.

Microsoft heeft Enhanced Phishing Protection toegevoegd aan Windows 11 2022 Update of versie 22H2. De functie maakt deel uit van de SmartScreen-technologie. Het kan, wanneer ingeschakeld, bepalen of u uw Windows wachtwoord hebt getypt op een onbetrouwbare toepassing of website. Als de functie een onveilige app of site detecteert, ontvangt u een waarschuwing over het risico.

De waarschuwing bevat een optie om het wachtwoord van uw Windows account onmiddellijk te wijzigen. Op die manier kunt u het risico minimaliseren dat een aanvaller toegang krijgt tot uw account. De functie werkt ongeacht of u een Microsoft-account, Active Directory, Azure Active Directory of een lokaal wachtwoord hebt.

De verbeterde bescherming tegen phishing kan u ook waarschuwen wanneer u hetzelfde wachtwoord opnieuw probeert te gebruiken voor andere accounts. Omdat het voor aanvallers gemakkelijker kan worden om ongeautoriseerde toegang tot andere profielen te krijgen als het wachtwoord wordt gestolen.

Wat gaan we doen

Bovendien kan de functie u waarschuwen om uw wachtwoorden niet op te slaan in een tekst editor zoals Kladblok of Office-apps. Omdat het onveilig is om wachtwoorden in platte tekst op te slaan zonder bescherming.

In dit Windows 11 artikel zullen we u door de stappen leiden om de phishing-beveiligingsfunctie in te schakelen en te configureren die beschikbaar is na het upgraden naar de  Windows 11 2022-update.

Phishing beveiliging inschakelen in Windows 11

Gebruik deze stappen om phishing-beveiliging in Windows 11, versie 22H2, in te schakelen:

 1. Open Menu Start.
 2. In het zoek vak typt u Windows-beveiliging. Hierna klikt u op de app om deze te openen te openen.Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
 3. Vervolgens klikt u op App- en browserbeheer.
 4. Daarna klikt u op de link onder de optie Beveiliging op basis van reputatie.
Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
 • Schakel de tuimelschakelaar voor bescherming tegen phishing in.
Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
 1. De optie Waarschuwen voor schadelijke apps en sites aanvinken. Windows 11 zal een waarschuwingsvenster laten zien wanneer u zich op een onbetrouwbare toepassing of website bevindt.
 2. Vink de optie Waarschuwen bij hergebruik van wachtwoorden aan. Dit voorkomt dat het exacte wachtwoord wordt herhaald bij het instellen van een nieuw account of het bijwerken van inloggegevens op een app of website.
 3. De optie Waarschuwen voor onveilige wachtwoordopslag aanvinken. Hierdoor krijgt u een ​​herinnering dat het niet veilig is om wachtwoorden in platte tekst op te slaan in een tekst editor.
 4. Meld u af bij uw account.
 • Opmerking:  De functie is momenteel beschikbaar wanneer u bent aangemeld met een wachtwoord. Dat is het niet met Windows Hello. Als u Windows Hello, inclusief een pincode gebruikt, log dan uit en meld u in plaats daarvan aan met uw wachtwoord. Het is belangrijk op te merken dat op het moment van schrijven, Microsoft meldt dat alleen het getypte wachtwoord beschermt dat wordt gebruikt om in te loggen bij Windows.
 1. Meld u opnieuw aan met uw wachtwoord.

Nadat u de stappen hebt voltooid, kan Windows 11 u waarschuwen voor schadelijke sites met Microsoft Edge of Google Chrome en apps.

Gekozen opties

Als u ook de optie hebt gekozen om een ​​waarschuwing voor onveilige wachtwoordopslag te ontvangen. Dan toont het systeem u een dialoogvenster waarschuwing wanneer het detecteert dat u probeert het wachtwoord van uw Windows 11 account in platte tekst op te slaan in Kladblok, OneNote of in een Office app of een andere tekst editor.

Windows Hallo uitschakelen

Aangezien deze functie alleen werkt als u een wachtwoord gebruikt, moet u Windows Hello uitschakelen voordat het systeem het gevaar kan detecteren en u voor het gevaar kan waarschuwen.

Gebruik deze stappen om Windows Hello in Windows 11 uit te schakelen:

 1. Open Instellingen.
 2. Eerst klikt u op Accounts.
 3. Aan de rechterkant klikt u op Aanmeldingsopties.
Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
 1. Schakel in het gedeelte Aanvullende instellingen de tuimelschakelaar Uit veiligheidsoverwegingen, Windows Hello-aanmelding alleen toestaan voor Microsoft-accounts op dit apparaat toestaan uit. Indien van toepassing.
 2. Hierna klikt u op de Windows Hello-instelling die u gebruikt. Bijvoorbeeld  PIN (Windows Hello).
 3. Hierna klikt u op de knop Verwijderen.
Zet Phishing Beveiliging Aan in Windows 11
 1. Bevestig het wachtwoord van uw Microsoft-account.
 2. Tenslotte klikt op de knop OK.

Nadat u de stappen hebt voltooid, logt u uit om vervolgens weer in te loggen op het account. Als u de phishing-beveiligingsfunctie al hebt ingeschakeld, zou Windows 11 u moeten kunnen waarschuwen wanneer u probeert uw accountwachtwoord te gebruiken op een onveilige site of app.