Windows 11 22H2 verplicht een Microsoft-account, er is een uitweg

Verwachte leestijd: 3 minuten

Vanaf Windows 11 22H2 vereist het instellen van een nieuw apparaat een Microsoft account en een internetverbinding. Voorheen vereiste Windows 11 alleen een Microsoft account voor Windows 11 Home installaties. In de toekomst hebben zowel Windows 11 Home als Pro een Microsoft-account nodig om de apparaten in te stellen.

Windows 11 Verplicht ​​microsoft Account

Met andere woorden, het instellen van een Windows 11 installatie met Home of Pro editie zal meer werk met zich meebrengen. Omdat u de inloggegevens van uw Microsoft account moet invoeren voordat u de desktop kunt opstarten. De login is vereist tijdens het setup-scherm, dat is dus in het OOBE scherm. Microsoft zegt dat gebruikers een internetverbinding moeten hebben tijdens de eerste installatie.

Nieuwe onderdelen

Microsoft test momenteel een aantal nieuwe features voor Windows 11, verbeteringen en wijzigingen aan de OOBE. Deze wijziging wordt geleverd met Windows 11 versie 22H2, ook wel de herfst 2022 update genoemd, volgens woordvoerders van Microsoft.

Windows 11 Verplicht ​​microsoft Account
OOBE scherm

Voorheen was het tijdens de eerste installatie mogelijk om een lokaal gebruikersaccount aan te maken, Microsoft gaf de keuze tussen offline en online. Natuurlijk kunt u nog steeds een nep-e-mail ID invoeren en de verplichte aanmelding overslaan. Maar er is een nieuwe mogelijkheid die het aanmeldingsproces zelf elimineert.

Met Windows Rufus kunt u nu Windows 11 downloaden en installeren zonder een Microsoft account aan te maken. In versie Rufus 3.19 kunt u zowel de Windows 11 vereisten als het aanmelden bij een Microsoft account omzeilen.

Windows 11 Verplicht ​​microsoft Account

De versie bevindt zich momenteel in bèta en zal klaar zijn tegen de tijd dat de herfst 2022 update van Windows 11 uitkomt.

Voorlopig lijkt het erop dat een Microsoft account verplicht blijft voor Windows 10 Home en Pro installaties. Windows 11 Enterprise ondersteunt nog steeds standaard lokale accounts.

Volgens onze gegevens is Microsoft momenteel van plan om Windows 11 versie 22H2 in de herfst te lanceren. Dat zal mogelijk rond oktober plaats vinden. Omdat het bedrijf van plan is om eind september de stuurprogramma’s af te ronden.

Opnieuw dwingt Microsoft zijn gebruikers, een goed idee?

Dit is een branche brede trend. Zo heeft Google bijvoorbeeld altijd Google-accounts afgedwongen op mobiele telefoons van Android met Play-services. Bij Apple-producten is het proces niet verplicht en is het mogelijk om uw iPhone in te stellen zonder een Apple ID aan te maken. Echter bepaalde apps en services zoals de App Store werken zonder Apple ID niet goed.

Het spreekt voor zich dat er voordelen zijn aan het instellen van Windows met uw Microsoft-account, vooral als u zwaar geïnvesteerd hebt in het ecosysteem van Microsoft. U heeft onder meer toegang tot services zoals Xbox, Your Phone, OneDrive. Instellingen worden automatisch gesynchroniseerd op verschillende apparaten.

Windows-gebruikers hebben echter graag een keuze. Veel mensen, ook degenen die niet om hun privacy geven, voelen zich misschien meer op hun gemak bij het hebben van een lokaal account.