De update brengt Windows 11 naar Build 22621.608

Verwachte leestijd: 6 minuten

Een eerste optionele preview-update is voor Windows 11 versie 22H2 uitgebracht; KB5017389. Het heeft veel verbeteringen voor het algemene gebruik uitgerold. 

Windows 11 22h2 Kb5017389 is Uitgebracht

De update wordt aangeboden via Windows Update, Microsoft stelt ook een directe downloadlink voor offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5017389 beschikbaar in de updatecatalogus.

Update KB5017389 is geen verplichte update voor Windows 11 22H2. Het is de eerste optionele update met veel reparaties. Deze update kan alleen worden geïnstalleerd in Windows 11 versie 22H2 en niet in Windows 11 versie 21H2. Ook de originele Windows 11 ondersteunt ook geen updates die zijn uitgebracht voor versie 22H2.

De update wordt weergegeven als: 2022-09 cumulatieve update-preview voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5017389). Zij brengt het systeem naar Build 22621.608. Om het te downloaden en te installeren, klikt u op de downloadknop onder het gedeelte optionele updates van Windows Update.

Na de installatie start u het systeem opnieuw op om de wijzigingen toe te passen en te voltooien. Update KB5017389 is een vrij groot en u moet het systeem opnieuw opstarten wanneer daarom wordt gevraagd. De installatie kan vrij lang duren, er wordt slechts één keer gevraagd om opnieuw op te starten. Dat is nodig om de wijzigingen toe te passen en te voltooien.


Hoofdpunten

 • Er worden problemen opgelost waardoor updates in de Microsoft Store mislukken.
 • Updates de begindatum voor zomertijd in Chili. Het begint op 11 september 2022 in plaats van op 4 september 2022.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op het lettertype van drie Chinese tekens. Wanneer u deze tekens vet opmaakt, is de breedte onjuist.
 • Er wordt een probleem opgelost waardoor de tabbladen in de IE-modus in een sessie opnieuw moeten worden geladen.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij een browservenster in de IE-modus wordt geopend om een Pdf-bestand weer te geven. Later mislukt het bladeren naar een andere site in de IE-modus binnen hetzelfde venster.
 • Dit voegt meer dynamische Widgets-inhoud toe aan uw taakbalk met meldingsfouten. Als u het widgetsbord opent terwijl er een badge wordt weergegeven op de taakbalk, wordt boven aan het bord een banner weergegeven. Het biedt meer informatie over wat de meldingsbadge heeft geactiveerd.
 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op Dual SIM-gesprekken. Als u geen sim in uw telefoon selecteert en een oproep start op uw apparaat, werkt dual sim-functionaliteit niet.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat van invloed is op sommige apps die niet zijn ondertekend door de Microsoft Store. U moet ze opnieuw installeren nadat u het besturingssysteem hebt bijgewerkt.

Zoals altijd zullen wijzigingen in deze preview update ook voor het publiek worden uitgerold tijdens de Patch Dinsdag van oktober 2022.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5017389

Windows 11 22h2 Kb5017389 is Uitgebracht

Windows 11 KB5017389 directe downloadkoppeling:

De bovenstaande link brengt u naar de Microsoft Update-catalogus, de bibliotheek met offline installatieprogramma’s voor Windows Update. Kies de juiste Windows versie 64 bit of ARM, dan klikt u op de knop Downloaden. De .msu-bestanden worden gedownload en u kunt ze uitvoeren om de installatie van de update te starten.

Wijzigingen met Windows 11 KB5017389

Windows 11 Build 22621.608 voegt meer dynamische Widget inhoud toe aan uw taakbalk met een functie genaamd melding badging. De melding badging herinnert gebruikers eraan wanneer ze ongelezen waarschuwingen in de widgets hebben.

Als u op de badge klikt, ziet u een banner bovenaan het bord. Zodat u meer te weten kunt komen over het nieuwsbericht of de update die de meldingsbadge heeft geactiveerd.

Windows 11 Build 22621.608 heeft ook een probleem opgelost waarbij de updates voor de Microsoft Store abrupt kunnen eindigen. Een andere fout is opgelost waarbij in IE-modus de tabbladen in een sessie opnieuw worden geladen. Microsoft heeft daarnaast een probleem verholpen waarbij apps moeten worden geïnstalleerd als ze niet zijn ondertekend door de Microsoft Store.

Verbeteringen en wijzigingen

Hier is een lijst met alle bugfixes en verbeteringen:

 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij een dubbele afdrukwachtrij ontstond. Wanneer dit gebeurt, reageert de oorspronkelijke afdrukwachtrij niet meer en werkt de printer niet.
 • Er is een probleem opgelost waarbij MSHTML- en ActiveX-regels konden worden omzeild voor Windows Defender Application Control.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de gebruikersinterface van Miracast.
 • Er is een probleem opgelost waarbij gebruikers het vergrendelingsscherm niet konden sluiten om het scherm met inloggegevens te bekijken vanwege een bug waarbij LogonUI.exe niet meer reageerde.
 • Een probleem is opgelost waarbij bellen via Dual SIM niet werkte. Als er bijvoorbeeld geen simkaart is geselecteerd op de telefoon en een oproep wordt gestart via het apparaat, werkt de Dual SIM-functionaliteit niet.
 • Er is een probleem opgelost waarbij de functie FindNextFileNameW() geheugen zou kunnen lekken.
 • Een probleem opgelost dat van invloed is op Robocopy.
 • Er is een probleem opgelost dat de Blue Screen of Death-fout in OneDrive veroorzaakte.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op roaming-gebruikersprofielen. Wanneer dit gebeurt, worden sommige van uw instellingen niet hersteld.
 • Er is een probleem opgelost dat een geheugenlek veroorzaakte wanneer u een netwerkstation koppelt.

Bekende problemen

Is Microsoft werkelijk op de hoogte van bekende problemen in de eerste optionele update van Windows 11 22H2? Op dit moment zegt het bedrijf dat het geen rapporten heeft gekregen die kritieke problemen in het besturingssysteem aan het licht brengen.

In de officiële release opmerkingen staat eenvoudigweg: Microsoft is momenteel niet op de hoogte van problemen met deze update.

Windows 11 22h2 Kb5017389 is Uitgebracht

Wij zien echter meldingen van mislukte installaties. Een van de gebruikers merkte op dat KB5017389 wordt weergegeven als een update die beschikbaar is in Windows Update samen met de cumulatieve update van 2022-09 voor .NET. Beide updates mislukken.

Ik heb geüpdatet naar .601 en verwachtte dat Windows Update .607 zou bieden, maar het wordt helemaal niet aangeboden. Heb DISM uitgevoerd om de componentenwinkel te controleren. Het toont geen corruptie. Dus heb ik sfc /scannow uitgevoerd, die ook geen corruptie vertoont. Ook heb ik het genoemde resetscript opnieuw geprobeerd.

 Zo merkte een van de getroffen gebruikers op in de Feedback Hub.

Als u installatieproblemen ondervindt, adviseren we u het offline-installatieprogramma van .msu uit te voeren. Dat u kunt downloaden van de Microsoft Update-catalogus.