Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft de herfstupdate van 2021 omgedoopt tot Windows 10 versie 21H2. Op dit moment is het alleen beschikbaar voor Insiders in het Release Preview Channel en Bèta Channel. Dit is voor de niet ondersteunde Windows 11 pc’s, wat betekent dat degenen die handmatig op updates controleren, de functie update krijgen aangeboden.

Windows 10 21h2 Bijna Klaar Voor Release

Windows 10 21H2 is al functie vergrendeld. Het is bevroren in termen van het toevoegen van merkbare verbeteringen. Microsoft heeft gewerkt aan het stabiliseren van het besturing-systeem. Windows 10 oktober 2021 Update staat klaar en Microsoft heeft nu een nieuwe cumulatieve update uitgebracht om deze nieuwe versie van Windows uit te geven voor consumenten.

Build 19044.1263 of nieuwer is waarschijnlijk de laatste build die in oktober 2021 naar gebruikers wordt verzonden. Dat komt omdat Microsoft nu Windows 10 ISO-images voor Build 19044.1263 heeft gepubliceerd in het Windows Insider programma. Het wordt ook uitgerold naar alle Insiders in het programma.

Microsoft is momenteel druk bezig met het verwijderen van fouten die opduiken tijdens de laatste test. Het is dus waarschijnlijk dat er in de laatste week van oktober 2021 een grote cumulatieve update met reparaties zal worden uitgebracht.

Geruchten over de uitrol van Windows 10 21H2

Uiteraard zal Windows 10 21H2 in de maand oktober geen Insiders bereiken als een optionele update, in afwachting van een bredere uitrol in het voorjaar van 2022.

Windows 10 versie 21H2, of update oktober 2021, zal een kleine update zijn. Het is een activeringspakket, deze wordt geleverd met kwaliteitsverbeteringen voor voornamelijk zakelijke klanten.

Volgens de changelog heeft Microsoft problemen opgelost met de OOBE (out-of-box ervaring) van Windows 10. Er is een andere fout opgelost die ervoor zorgde dat het besturingssysteem de tijd onjuist weergeeft na een wijziging in de zomertijd. Microsoft heeft ook een probleem opgelost waarbij Outlook apps niet meer reageerden tijdens normaal gebruik.

Windows 10 21h2 Bijna Klaar Voor Release

Microsoft test ook TPM ondersteuning voor pc’s met Windows 10 21H2 die gebruikmaken van Intel Tiger Lake CPU’s. Op deze manier test Microsoft ook ondersteuning voor externe Windows Hello camera’s. Maar deze functie vereist ondersteuning voor zowel ingebouwde Windows Hello camera’s als externe camera’s.

Windows 10 zal niet drastisch veranderen na de update van oktober 2021. Er zullen geen nieuwe functies zijn in versie 21H2. Volgens bonnen is er binnen Microsoft sprake van verbeteringen voor inbox apps zoals Microsoft Foto’s, Klok, Mails en Kalender in Windows 10. Microsoft heeft echter niet bekendgemaakt wanneer deze Windows 11 apps in Windows 10 zullen verschijnen.

Het softwarebedrijf heeft alleen bevestigd dat de Store app van Windows 10 in de herfst van dit jaar een Windows 11 achtig ontwerp zal krijgen. Meer details zullen later volgen.