Verwachte leestijd: 4 minuten

In de herfst van 2022 zal Windows 11 22H2 worden uitgerold. Naar verwachting zal het worden geleverd met veel verbeteringen naast een paar nieuwe functies. De hardware vereisten voor Windows 11 22H2 zullen echter niet veranderen. Maar Microsoft heeft stilletjes een sleutel in het register ingeschakeld waarmee u de compatibiliteit met de aanstaande update kunt controleren.

Windows 11 22h2 is Uw Pc Er Klaar Voor

Windows 11 is de eerste grote besturingssysteem update van Microsoft in zes jaar, het werd oorspronkelijk in oktober 2021 uitgebracht. Microsoft lanceerde het nieuwe besturingssysteem met wijzigingen in de hardware vereisten. Bij de lancering waren er nogal wat zorgen over de controversiële hardware compatibiliteit.

Nu staat de volgende update voor de deur en het goede nieuws is dat u nu eenvoudig de compatibiliteit kunt verifiëren. Het uitvoeren van een compatibiliteit controle om te zien of uw computer wordt ondersteund met Windows 11 versie 22H2 is nu redelijk eenvoudig, volgens een nieuwe register hack die stilletjes openbaar is gemaakt door het bedrijf.


Belangrijk: Wanneer u de pc Health Check-toepassing opent, worden standaard automatisch belangrijke toepassingsupdates geïnstalleerd wanneer deze beschikbaar komen. Pc Health Check-gebruikers kunnen automatische updates niet uitschakelen.

U kunt pc Health Check verwijderen door naar Apps > Apps & Features > App list (zoek naar Windows Pc-status controle) > verwijderen te gaan.


Er is voor u een handige Windows PC Health Check. Hiermee kunt u zien of uw apparaat compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Als het niet compatibel is, ziet u een reden in de app, Microsoft biedt ook koppelingen naar ondersteunende documenten voor meer informatie over compatibiliteitsproblemen.

Kijk of uw pc klaar is voor Windows 11 22H2

Waarschuwing: Dit is een vriendelijke herinnering dat het bewerken van het register riskant is. Het kan onomkeerbare schade aan uw installatie kan veroorzaken als u het niet correct doet. Voordat u verder gaat, is het raadzaam om eerst een ​​volledige back-up van uw computer te maken.

U kunt de PC Health Check-tool echter niet gebruiken om de compatibiliteit specifiek met Windows 11 22H2 te controleren. Gelukkig onthult een nieuwe registersleutel of uw apparaat Windows 11 22H2, of herfst 2022 update, kan uitvoeren. Gebruik deze stappen als u de huidige status wilt weten:

  1. Open Windows Register-editor (regedit) op de pc.
  2. In de Register-editor klikt u op de adresbalk en verwijder het adres.
  3. Ga naar: 
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators
Windows 11 22h2 is Uw Pc Er Klaar Voor
  • Om de compatibiliteit met 22H2 te controleren, open in de linkse kolom de sub-map NI22H2 NI staat voor ‘Nickel’, terwijl 22H2 de bijgewerkte versie vertegenwoordigt.
Waardereeks_none
  • Als u dubbel op de waarde klikt, ziet u RedReason. Als de waarde GEEN (None) is, betekent dit dat uw apparaat klaar is voor de functie-update. Met andere woorden, Microsoft blokkeert de update op uw apparaat niet, althans voorlopig niet.
  • Als u een andere waarde ziet, kunt u niet upgraden. De waarde is afhankelijk van het compatibiliteitsprobleem. Als uw apparaat bijvoorbeeld niet aan de hardware vereisten voldoet, ziet u TPM UEFISecureBoot in de RedReason.

Andere informatie in het Register

Ook kunt u er achter komen of de update wordt geblokkeerd door een bepaalde app. Er is namelijk een string genaamd SystemDriveTooFull; die u vertelt over de beschikbare opslagruimte voor de upgrade.

Afhankelijk van de waarde kunt u erachter komen of uw apparaat wel of niet aan de vereiste opslagvereisten voldoet. Als de numerieke waarde bijvoorbeeld 1 is, heeft uw apparaat onvoldoende opslagruimte voor versie 22H2 of hoger.

Microsoft maakt de registersleutel beschikbaar voor zowel Windows 10 als Windows 11 21H2 installaties. De komende dagen moet deze op apparaten verschijnen.