In Windows 10 en Windows 11 zeurt Google Chrome bij gebruikers om Windows Hallo in te schakelen. Wat de opgeslagen wachtwoorden beter beschermt tijdens automatisch invullen. De pop-up, die in de rechterbovenhoek van Chrome verschijnt, werd voor het eerst gezien in de laatste week van juli, waarna steeds meer gebruikers het zagen zagen het in augustus.

Google Chrome Schakel Nu Windows Hallo in

De pop-up met de titel: Bescherm wachtwoorden met Windows Hallo verschijnt in de laatste nieuwe versies van Google Chroom. Deze melding suggereert dat gebruikers de Windows Hallo integratie dienen in te schakelen voor Chrome. Waarmee wordt benadrukt dat het nuttig is als ze hun apparaat met anderen delen.

Windows Hallo in Chrome

Door dit in te schakelen, gebruikt Chrome Windows Hello om de identiteit van de gebruiker te verifiëren wanneer toegang wordt verkregen tot een opgeslagen wachtwoord. Zoals u wellicht weet: Chrome ondersteunt Windows Hallo sinds 2020. Onlangs heeft Google een nieuwe functie toegevoegd, die biometrische methoden gebruikt en beschikbaar zijn voor uw pc voor het opslaan of openen van wachtwoorden.

Google Chrome Schakel Nu Windows Hallo in
Bron: Google.com

Google is nu begonnen gebruikers te zeuren om de functie in te schakelen wanneer ze terloops de browser gebruiken. Het pop-upbericht verschijnt in de rechterbovenhoek van de Chrome-browser. Deze herinnering is echter niet gericht op alle gebruikers. We waren getuige van dit gedrag op onze test PC’s.

Ervaringen van gebruikers

Een gebruiker deelde zijn ervaring met ons en schetste een patroon:

  • We waren zoals gewoonlijk aan het browsen in Chrome.
  • Plotseling verscheen er een pop-up in de rechterbovenhoek die het gebruik van Windows Hallo promootte.
  • Wij gebruiken Windows 11.
  • Normaal gesprokengebruiken we Windows Hallo voor andere doeleinden. Maar niet voor Chrome. De Chrome-browser was op dat moment aangemeld bij Google.
Google Chrome Schakel Nu Windows Hallo in

Een post op Google-forums en op Twitter, wat nu X heet, onthullen dat sommigen onbewust Windows Hallo hebben ingeschakeld. Omdat het niet om een dubbele bevestiging vraagt ​​en voor sommige gebruikers willekeurig in de browser verschijnt.

Wanneer u per ongeluk de functie inschakelt en toegang probeert te krijgen tot een opgeslagen wachtwoord, ziet u mogelijk een pop-up. Met het bericht: Google Chrome probeert uw wachtwoord in te vullen. In dit bericht  wordt u aanbevolen de Windows Hallo pincode in te voeren.

Google Chrome Schakel Nu Windows Hallo in

Ik heb een functie voor wachtwoordbeveiliging geactiveerd en daar heb ik nu spijt van. Telkens wanneer ik een webpagina bezoek en Chrome probeert opgeslagen wachtwoorden automatisch in te vullen, krijg ik een pincode-uitdaging. Hoe kan ik dit deactiveren zodat ik niet steeds mijn Windows-pincode hoef in te voeren voor elke website waar mijn wachtwoord is opgeslagen?

Gebruikers die met soortgelijke problemen te maken hebben, heeft Softwaregeek.nl een stappenplan gemaakt om het Hallo pop-up venster uit te schakelen.

Schakel de optie Windows Hallo beveiligingspop-up uit

Gebruik deze stappen om het Hallo pop-up venster uit te schakelen, als u opgeslagen wachtwoorden in Chrome gebruikt:

  • Open Google Chrome.
  • Typ in de omnibox of in de adresbalk: chrome://settings/ Of open Instellingen via het menu met drie stippen.
  • Zoek naar Automatisch aanvullen en wachtwoorden en ga naar Wachtwoord Manager. U kunt het ook rechtstreeks bezoeken door chrome://password-manager/settings in de adresbalk te typen.
  • Schakel hier Windows Hallo in Chrome uit.
Google Chrome Schakel Nu Windows Hallo in
  • Wanneer u de optie Windows Hallo gebruiken bij het invullen van wachtwoorden uitschakelt zal Chrome de beveiligingsfunctie van Windows 11 niet gebruiken bij het automatisch invullen van wachtwoorden.
  • Start de browser opnieuw op.

Hallo geeft een betere beveiliging

Het gebruik van Windows Hallo om opgeslagen wachtwoorden te beschermen kan de beveiliging van Chrome op Windows 11 aanzienlijk verbeteren. U kunt hetzelfde proces volgen om Windows Hallo weer in te schakelen voor opgeslagen wachtwoorden. De browser dient u hierna opnieuw op te starten.

Naast een diepere Windows Hallo-integratie heeft Google veel nieuwe functies aan zijn desktopbrowser toegevoegd. Waaronder optionele Windows 11 Mica ondersteuning voor de tabbladenstrook van Chrome.

Google was bij het publiceren van dit artikel niet beschikbaar voor een verklaring.