Omzet voor de Surface is met 2% gestegen

De inkomsten van Microsoft voor het fiscale jaar 2022-2023 vallen voornamelijk in lijn met de verwachtingen. Windows OEM laat een sterke daling zien door zwakke pc markt.

Omzet Van Microsoft Windows Oem Min 15

Wat u moet weten

  • Microsoft rapporteerde een omzet van $ 13,33 miljard voor zijn More Personal Computing divisie.
  • Surface en apparaten stegen met 2% en overtroffen de verwachtingen.
  • De omzet van Windows OEM daalde echter met 15%. Dat is een tegenvaller en is meer dan voorspeld.
  • In de Zoek- en nieuws advertenties is een groei te zien van 16%, wat in lijn is met de vooruitzichten.

Microsoft rapporteert vandaag zijn FY23 Q1resultaten, met een omzet van $ 50,1 miljard of 49.982.515.500,00 Euro. Dat is beter dan de ramingen van $ 49,7 miljard. Tot zover het goede nieuws.

Wat betreft de divisie More Personal Computing, kwam Microsoft uit op $ 13,33 miljard. Het bedrijf uit Redmond had tussen $ 13 en $ 13,4 miljard voorspeld. Dat aantal is in feite vlak in vergelijking met een jaar op jaar resultaat. Omdat FY22 Q1 ook een omzet van $ 13,37 miljard opleverde voor More Personal Computing.

Omzet Van Microsoft Windows Oem Min 15

Tegenvallende cijfers Windows OEM

Meer specifiek stegen de inkomsten uit Surface en apparaten, exclusief Xbox-consoles, met 2%. Dat is een overtroffen resultaat ten opzichte van de verwachtingen van Microsoft die een daling van de hoge enkele cijfers lieten zien. Natuurlijk kwamen deze cijfers ruim voor de lancering van Surface Pro 9 en Surface Laptop 5. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat dit een enorme aantrekkingskracht zal hebben voor FY23 Q2.

Omzet Van Microsoft Windows Oem Min 15

Windows OEM daalde met maar liefst 15%, wat aangeeft dat de vraag naar laptops en pc’s een grote duik neemt. Microsoft had inderdaad alleen een daling van de hoge enkele cijfers voorspeld, waardoor dit een zeldzame misser is voor het bedrijf. Die 15% wordt gecompenseerd door ‘5 punten van positieve impact van het uitstel van inkomsten van Windows 11 in het voorgaande jaar‘. Wat suggereert dat de zaken veel erger hadden kunnen uitvallen dan eerder werd aangenomen.