Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft is van plan om de eisen voor Windows 11 Pro bij te werken. Binnenkort is een internetverbinding een vereiste. Verder dient u een Microsoft-account te bezitten tijdens de eerste installatiefase.

Windows 11 Pro Vereist Microsoft Account

Waarom moet u een Microsoft account maken?

U zou een Microsoft-account moeten hebben om redenen die we hier zullen uitleggen. Maar u hoeft het nooit te gebruiken of een van die vragen (veiligheidsvragen) te beantwoorden. U hebt Microsoft-account inloggegevens; gebruikersnaam en wachtwoord, nodig om toegang te krijgen tot bepaalde instellingen. Maar ook om de Windows Store te gebruiken. U hoeft er echter nooit iets mee te doen. Laat de vragen blanco of verzin eventueel valse antwoorden. Kortom: na het aanmaken, het account negeren.


De wijzigingen weerspiegelen dezelfde eisen die Microsoft vorig jaar aan Windows 11 Home heeft toegevoegd. Het betekent dat u een Microsoft-account niet kunt vermijden door tijdens de installatie een lokaal gebruikersaccount te maken.

Bij Windows 11 Home editie omschreef Microsoft het zo:

Windows 11 Home Editie vereist een internetverbinding en een Microsoft-account om de installatie van het apparaat bij het eerste gebruik te voltooien. Het overschakelen van een apparaat uit Windows 11 Home in S modus vereist ook een internetverbinding.

Voor alle Windows 11 edities is internettoegang vereist om updates uit te voeren en om sommige functies te downloaden. Op die manier kunnen gebruikers ervan profiteren. Voor sommige functies is een Microsoft-account vereist.

Windows 11 Pro Vereist Microsoft Account

Microsoft heeft Windows gebruikers steeds meer gedwongen om een Microsoft-account te gebruiken sinds Windows 10. Deze nieuwe wijziging in Windows 11 Pro zal niet goed vallen bij veel gebruikers. Die hadden gehoopt dat Microsoft gegevens en telemetrie kan verzamelen in Windows zonder een Microsoft account.

Nieuwe vereiste komt binnenkort naar Windows 11 Pro

Net als Windows 11 Home editie vereist Windows 11 Pro editie nu alleen internetverbinding tijdens de eerste installatie (OOBE), staat in een bijgewerkte Windows Insider-blogpost.

Net als bij Windows 11 Home editie, vereist Windows 11 Pro editie nu alleen een internetverbinding tijdens de initiële configuratie (OOBE).

Als u ervoor kiest om het apparaat in te stellen voor persoonlijk gebruik, is ook een Microsoft account vereist voor het instellen. U kunt de eis van een Microsoft-account verwachten bij de volgende WIP Windows Insider programma uitgave.

Windows 11 Pro Vereist Microsoft Account
OOBE

Microsoft test deze wijziging momenteel in Windows 11 builds. Waarschijnlijk zal het bedrijf in de komende maanden de wijzigingen uitrollen naar Windows 11 Pro. Momenteel is het in Windows 11 Pro mogelijk voor gebruikers om een Microsoft-account niet te gebruiken. Deze gebruikers doen de Windows 11 installatie op een pc die is losgekoppeld van het internet. Zij maken in plaats daarvan gebruik van een lokaal gebruikers account.

De nieuwe eisen betekenen dat nieuwe installaties van Windows 11 Pro tijdens de installatie een Microsoft-account en een internetverbinding moeten gebruiken. Degenen die dat willen voorkomen, dienen een dummy Microsoft-account te gebruiken om daarna een lokale account te maken.