Microsoft lekt per ongeluk nieuwe OneDrive client

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft werkt aan een nieuwe OneDrive client voor Windows 11 die helemaal opnieuw is opgebouwd. Dit zou wel eens de belangrijkste update kunnen zijn van de online cloudopslagservice voor het Windows besturingssysteem. Afgelopen weekend werd het per ongeluk online gelekt door Microsoft zelf.

Lek Nieuwe Onedrive Client Voor Windows 11

Wat u moet weten

Meld u aan bij office.com en selecteer OneDrive om:

  • Uw bestanden op al uw apparaten openen en bewerken.
  • Beveilig uw bestanden in de cloud.
  • Documenten of foto’s delen en samenwerken in Office.
  • Snel organiseren en dingen vinden die belangrijk zijn.

Opmerking: Microsoft 365 Persoonlijke abonnementen bestaan uit 1 TB aan cloudopslag in OneDrive, en Microsoft 365 Family-abonnementen bevatten 1 TB OneDrive-cloudopslag per persoon voor maximaal 6 personen. 


OneDrive is volledig geïntegreerd in Windows 11. Het maakt ook deel uit van Windows Zoeken en zelfs van Verkenner in versie 22H2. Er zijn aparte tools beschikbaar voor meerdere platforms, waaronder Android en iOS. Windows wordt standaard geleverd met een op de taakbalk gebaseerde OneDrive client waarmee u gesynchroniseerde bestanden, uploads en meer kunt beheren.

OneDrive App

Windows 11 heeft echter geen volwaardige OneDrive app. Dit zou snel kunnen veranderen, blijkt uit deze nieuw lek. Er is een nieuwe OneDrive client op de website van Microsoft verschenen. Deze is gebaseerd op de WinUI principes van Windows 11. In feite is het een goede app en lijkt het identiek aan de instellingen app.

OneDrive-client001
OneDrive-client001
OneDrive-app002
OneDrive-app002
OneDrive-cliento1
OneDrive-cliento1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeeldingen, biedt de nieuwe OneDrive app van Windows 11 een nieuwe navigatie ervaring. De opties zijn beschikbaar aan de linkerkant en de interface is gereviseerd. Er zijn geen nieuwe functies, maar alle bestaande opties zijn nog steeds toegankelijk, inclusief de mogelijkheid om synchronisatie-instellingen, meldingen en andere zaken te personaliseren.

U kunt ook een ander account toevoegen en functies zoals de beschikbare opslagruimte beheren. Natuurlijk kunt u deze opties ook beheren in de app Instellingen van Windows 11.

Hierbij dient te worden vermeld dat Microsoft nog steeds werkt aan de openbare preview van de OneDrive app. Microsoft dringt er bij gebruikers op aan de gelekte versie niet te downloaden, omdat deze geen stabiliteit garandeert. Wanneer u de nieuwe OneDrive toch wilt proberen, zorg er dan voor dat u de installatie uitvoert op een apparaat in het Windows 11 Dev Channel.

Microsoft werkt nog aan een verbeterde OneDrive integratie voor Windows 11.