Hiermee komt Windows 11 op Build 22000.613

Verwachte leestijd: 5 minuten

Voor het grote publiek is Windows 11 KB5012592 vrijgegeven. Het wordt geleverd met een lange lijst aan verbeteringen. In termen van nieuwe functies krijgen gebruikers nu toegang tot zoek hoogtepunten. 

Patch Dinsdag Brengt Windows 11 Kb5012592

U kunt de patch downloaden via Windows Update of u kunt hem ook handmatig installeren. Microsoft heeft een directe downloadlink voor KB5012592 heeft gepubliceerd.

Windows 11 KB5012592 is een verplichte beveiligingsupdate en kan niet worden overgeslagen, tenzij u de updates maximaal zeven dagen pauzeert. Het wordt ook automatisch geïnstalleerd, afhankelijk van de instellingen van Windows Updates of als u het probeert uit te stellen tot na de zeven dagen bedenktijd die door Microsoft wordt geboden.

In tegenstelling tot de beveiligingsupdate van vorige maand, bevat de beveiligingsupdate van april 2022 niet veel nieuwe functies. Microsoft heeft echter talloze fouten gerepareerd en ondersteuning ingeschakeld voor functies zoals Windows Zoek hoogte-punten. Daarnaast voegt Microsoft ook ondersteuning toe voor maximaal drie toast meldingen met hoge prioriteit in het meldingscentrum.

Deze nieuwe meldingsfunctie kan handig zijn als u regelmatig oproepen, berichten, herinneringen of alarmmeldingen ontvangt van apps die Windows-meldingen gebruiken. Na de update krijgen meldingen een speciale behandeling en verschijnen deze meldingen tegelijkertijd.

Als u naar updates zoekt voor Windows 11, ziet u onder meer:

  • 2022-04 cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5012592)

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5012592

De directe downloadkoppeling:

Dankzij een de update voor de Microsoft catalog website kunt u de update eenvoudig van de Microsoft Update-catalogus downloaden. Klik hiervoor op de knop Downloaden en selecteer de .msu link om het downloaden te starten.

Voorheen publiceerde Microsoft updates in zijn Update Catalogus via HTTP waardoor het Chrome- of Firefox-gebruikers verhinderde de offline installatieprogramma’s te downloaden. Microsoft is nu overgestapt op HTTPS, wat betekent dat updates nu beschikbaar zijn om via een beveiligde verbinding te downloaden.

Hierdoor hoeft u alleen maar op de .msu link te klikken zonder de omslachtige handelingen die u voorheen moest doen om de download te starten.

Windows 11 KB5012592 de wijzigingen

Microsoft heeft een probleem heeft opgelost waarbij het OneDrive bestand zijn focus kon verliezen wanneer u de naam ervan wijzigt en op Enter drukt. Als een bestand zijn focus verliest, moet u het opnieuw selecteren, anders kunt u geen acties uitvoeren.

Patch Dinsdag Brengt Windows 11 Kb5012592

Zoals u kunt zien in de bovenstaande afbeelding, introduceert Microsoft een nieuwe zoekinterface voor Windows 11. Deze verschijnt wanneer u op het zoekvak van de taakbalk klikt en niets typt. Met de functie hoogtepunten kunt u trending zoekopdrachten ontdekken. Maar ook meer te weten komen over buitenactiviteiten, feiten voor de huidige datum en allerlei andere zaken.

Verbeteringen en reparaties met de update van Windows 11

Er is bijvoorbeeld een bug opgelost waarbij de pagina Instellingen niet in de resultaten verschijnt wanneer u naar het woord widgets zoekt. Microsoft heeft ook een probleem opgelost waarbij het besturingssysteem per ongeluk de functie voor automatisch opstarten voor Universal Windows Platform (UWP) uitschakelt. Dit alleen gebeurt als u de nieuwste versie van het besturingssysteem gebruikt.

Patch Dinsdag Brengt Windows 11 Kb5012592

Microsoft heeft mogelijke prestatieproblemen met de Windows-instellingen en zoeken heeft opgelost. Inclusief een fout waarbij SystemSettings.exe niet meer reageerde en voor komt dat searchindexer.exe offline zoekopdracht recente e-mails van Outlook retourneert.

Deze update van 11 april 2022 voor Windows 11 heeft ook verschillende fouten opgelost en kwaliteitsverbeteringen. Volgens de release-opmerkingen heeft Microsoft een probleem verholpen dat kan leiden tot een langere opstarttijd voor het besturingssysteem. Dit probleem doet zich voor op apparaten wanneer de UI thread in een netwerk-API niet meer reageert.


Wat u moet weten

UI thread is de belangrijkste uitvoeringsdraad voor uw toepassing. Dit is waar het grootste deel van uw toepassingscode wordt uitgevoerd. Al uw applicatiecomponenten (Activiteiten, Services, ContentProviders, BroadcastReceivers) worden in deze thread gemaakt en alle systeem aanroepen naar die componenten worden in deze thread uitgevoerd.

Stel dat uw toepassing een enkele activiteitsklasse is. Vervolgens worden alle levenscyclusmethoden en de meeste van uw gebeurtenisafhandelingscode uitgevoerd in deze UI thread. Dit zijn methoden zoals onCreateonPauseonDestroyonClick, enz. Bovendien worden hier alle updates van de gebruikersinterface gemaakt. Alles wat ervoor zorgt dat de gebruikersinterface wordt bijgewerkt of gewijzigd, MOET gebeuren in de gebruikersinterface-thread.

Klik hier voor meer informatie over de processen en threads van uw toepassing.


Wijzigingen op een rij

Windows 11 Build 22000.613 verbeteringen en reparaties:
  • Een probleem is opgelost waarbij de wmipicmp.dll module veel valse alarmen en meer geheugengebruik veroorzaakt.
  • Problemen zijn opgelost met de instellingen van het uitvoeringsbeleid. Moderne browsers die HTML gegenereerd door gpresult/h niet konden weergeven. Waarbij de fout Toegang geweigerd voor een bestand verschijnt tijdens een PowerShell test voor AppLocker.
  • Microsoft heeft een probleem verholpen waarbij Kerberos.dll niet meer werkte binnen de Local Security Authority Subsystem Service (LSASS).
  • Een probleem is opgelost dat verhinderd dat het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer (UAC) apps weergaf die om verhoogde privileges vragen. Als u bijvoorbeeld een game start met beheerdersrechten, verschijnt er een venster waarin om toegang wordt gevraagd op het scherm. Maar de naam van de game wordt niet weergegeven.
  • Er is een probleem opgelost waardoor je geen toegang hebt tot SMB shares

Het is Patch Dinsdag en Microsoft heeft ook een nieuwe update voor Windows 10 versie 21H1 (KB5012599) en ouder gepubliceerd.