Microsoft biedt illegale Office-versies aan

Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft heeft een interessant aanbod voor degenen die mogelijk illegale versies gebruiken van Office, waaronder Office 2019. Dit werd opgemerkt door een lezer. Het bedrijf biedt deze gebruikers een korting van 50% op een legitiem Microsoft 365 abonnement.

Microsoft Illegale Versies Office 50

Wat bied Office?

  • Toegang tot slimme hulpfuncties, plus honderden premium sjablonen, foto’s, pictogrammen en lettertypen in Word, Excel en Powerpoint.
  • Geavanceerde beveiliging in OneDrive en Outlook.
  • Locatiemeldingen instellen in de mobiele Microsoft Familie Veiligheid app.*
  • Elke gebruiker kan op maximaal 5 apparaten tegelijkertijd met het abonnement werken.
  • De gehele abonnementsperiode zonder extra kosten contact opnemen met de ondersteuning via chat of telefoon.

Volgens het rapport zag de gebruiker met een illegale versie van Office 2019 een banner bovenaan de app onder het Office lint. De banner meldde dat de gebruiker tot 50% kon besparen op een echt Microsoft 365-abonnement. In de balk stond met een link met Meer informatie. Die link verwijst vervolgens door naar bovenstaande pagina. Die legt dan haarfijn uit wat de risico’s zijn van het gebruik van illegale software en geeft 50% korting.

Microsoft Illegale Versies Office 50

De redactie heeft geprobeerd die korting toe te passen, maar we zagen de korting niet verschijnen. Het is mogelijk alleen gekoppeld aan nieuwe kopers die op de link hebben geklikt vanuit een illegale versie van Office zelf. 

Ook al hebben we het niet voor onszelf kunnen verifiëren, de tipgever bevestigd dat de korting geldig is. Het is in ieder geval interessant om te zien dat Microsoft haar gebruikers naar Microsoft 365 duwt, en weg van de illegale versies van Office.

Geen abonnement maar bezit

De op abonnementen gebaseerde versie wordt zo nu en dan met nieuwe functies geleverd en wordt altijd bijgewerkt. Velen echter geven er nog steeds de voorkeur aan om Office permanent te bezitten in plaats van te huren. 

Geen licentie?

Als de activering van Office is mislukt, ziet u Product zonder licentie of Niet-commercieel gebruik of Product zonder licentie in de titelbalk van uw Office apps. De meeste Office-functies zijn dan uitgeschakeld. Wanneer u alle Office-functies wilt herstellen, dient u eerst de volgende probleem op te lossen omdat anders de activering mislukt.

  • Stap 1: Aanmelden bij Office met het juiste account

Als Office u vraagt ​​om in te loggen, voert u het account in waarmee u Office hebt gekocht. U ziet een melding dat er geen Office-producten zijn gevonden als u het verkeerde adres gebruikt.

Probeer dit: Aanmelden bij Office

  • Stap 2: Controleer op meerdere exemplaren van Office

Misschien hebt u per ongeluk meer dan één exemplaar geïnstalleerd. Als u twee installaties hebt, kan dit activeringsconflicten veroorzaken.

Probeer dit: Controleer op meerdere exemplaren van Office

  • Stap 3: Controleer de status van uw abonnement

Als uw abonnement is verlopen, ziet u een melding dat er geen Office-producten zijn gevonden. Verleng uw abonnement om Microsoft 365 te gebruiken.

Probeer dit: Controleer de status van uw abonnement

  • Stap 4: Activeringsfouten oplossen

Als u Office nog steeds niet kunt activeren, kiest u uw Office-versie voor aanvullende hulp bij het oplossen van problemen.

Microsoft 365