Preview brengt Windows 11 naar build 22621.1928

Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft Windows 11 KB5027303 voor iedereen uitgebracht als openbare preview. Dit is de eerste optionele update die wordt geleverd met de Moment 3 functies van Windows 11.

Update Windows 11 Kb5027303 is Uit

Met deze update komen probleemoplossingen voor onder meer de kernel, de mogelijkheid om seconden weer te geven in het systeem vak van de taakbalk.

De update KB5027303 voor Windows 11 is opmerkelijk omdat het de eerste is die de Moment 3 functies van Windows 11 heeft. Eén van de opvallende verbeteringen is de optie om de datum en tijd in het systeem vak te verbergen. Dit is toegankelijk via een klik met de rechtermuisknop op de systeem klok.

Update Windows 11 Kb5027303 is Uit

Daarnaast heeft Microsoft ook een handige functie toegevoegd om netwerkproblemen te diagnosticeren. Wanneer u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeem vak klikt. Dit zal het proces voor het oplossen van netwerkproblemen voor veel gebruikers gemakkelijker maken.

De netwerk flyout op het vergrendelscherm is bijgewerkt om beter aan te sluiten bij de ontwerpprincipes van Windows 11. Verder heeft Microsoft links toegevoegd naar geavanceerde eigenschappen voor netwerkadapters en interneteigenschappen. Deze links zijn toegankelijk via Instellingen -> Netwerk en internet -> Geavanceerde netwerkinstellingen.

Update Windows 11 Kb5027303 is Uit

KB5027303 installeren

Volg onderstaande stappen om de update KB5027303 te installeren:

  1. Open Instellingen-> Windows Update.
  2. Zoek naar updates.
  3. Kies de KB5027303 update voor Downloaden en installeren.
  4. Start na de installatie het systeem opnieuw op.

Offline installatie update KB5027303

Windows 11 KB5026446 directe downloadkoppeling: 

Om de update uit de Microsoft Update-catalogus op te halen, klikt u op de bovenstaande knop. Hierna selecteert u de knop Downloaden naast de updatelijst in de catalogus.

Wijzigingen in Windows 11 KB5027303 Moment 3

Na het installeren van de update kunt u de wifi-wachtwoorden van hun bekende netwerken bekijken. Dat doet u via: Instellingen -> Netwerk & Internet -> Wifi -> Bekende netwerken beheren.

Update Windows 11 Kb5027303 is Uit

Na feedback van gebruikers zijn er extra opties toegevoegd aan de pagina Datagebruik. Waardoor dagelijkse en wekelijkse datalimieten mogelijk zijn. Deze functie geeft ook weer hoeveel datalimiet is overschreden.

Om de draadloze netwerkervaring te verbeteren, heeft Microsoft een optie toegevoegd om verbinding te maken met Bluetooth Personal Area-netwerken. Deze opties zijn toegankelijk via: Instellingen -> Bluetooth en apparaten -> Apparaten.

Andere wijzigingen zijn onder meer een verbeterde verwijdering van Win32-apps uit het menu Start en verbeterde instellingen voor ‘wielapparaten’ zoals de Surface Dial. Er is nu een betere afstemming met de ontwerpprincipes van Windows 11.

Meer wijzigingen en verbeteringen

De implementatie van badging van meldingen voor Microsoft-accounts in het menu Start is uitgebreid. Een Microsoft-account is wat Windows verbindt met uw Microsoft-apps en uw pc. Het account maakt een back-up van al uw gegevens en helpt u bij het beheren van uw abonnementen. U kunt ook extra beveiligingsstappen toevoegen om te voorkomen dat uw account wordt vergrendeld. Met deze functie hebt u snel toegang tot belangrijke account gerelateerde meldingen.

Ook wordt het delen van een lokaal bestand in de verkenner verbeterd met Microsoft Outlook-contactpersonen. U hebt nu de mogelijkheid om het bestand snel naar uzelf te e-mailen. Daarnaast kunt u uw contactpersonen beter vanuit Outlook laden. Deze functie is niet beschikbaar voor bestanden die zijn opgeslagen in de Microsoft OneDrive-mappen. OneDrive heeft een eigen functionaliteit voor delen.

Deze update brengt ook verschillende reparaties en prestatieverbeteringen met zich mee. Zo verhelpt het een compatibiliteitsprobleem met betrekking tot niet-ondersteund gebruik van het register. Een ander probleem waarbij het schermtoetsenbord niet opent na het vergrendelen van de machine is opgelost.

Bovendien lost deze optionele Windows 11 update ook verschillende problemen op. Zoals: Timeout Detection and Recovery (TDR) fouten tijdens het gamen, videoflikkeringen in bepaalde apps, problemen met Verkenner of explorer.exe en problemen met het streamen van muziek op sommige oordopjes.

Het onverwachte gedrag in het gedeelte Aanbevolen van het menu Start is verholpen. Dat gebeurde wanneer u met de rechtermuisknop op een lokaal bestand klikte.

Verder zijn er verbeteringen aangebracht in de cloud-suggestie en geïntegreerde zoeksuggestie voor vereenvoudigde Chinese gebruikers die de Input Method Editor of IME gebruiken.

De cloud-suggestie voegt het meest relevante woord van Microsoft Bing toe aan het IME-kandidaat venster. De geïntegreerde zoeksuggestie biedt nu aanvullende suggesties aan die lijken op een Bing zoekpagina.

Tenslotte

Voor gameliefhebbers verbetert de update de computerprestaties met de muis. Deze heeft nu een hoge rapportagesnelheid, wat nuttig kan zijn bij het verminderen van haperende games. Dit benadrukt de inzet van Microsoft om uitstekende prestaties te leveren aan zijn gebruikers over de hele wereld.