Vooral voor voor oproepen en donkere modus

Verwachte leestijd: 3 minuten

De opnieuw ontworpen UWP WhatsApp debuteerde vorig jaar in de Microsoft Store. Binnenkort krijgt deze app opnieuw een grote update. WhatsApp voor Windows 10 en Windows 11 evolueert zijn functies al jaren.

Verbeterde Support Whatsapp in Windows 11's app van Meta
Bron: Meta.com

Nu met een van de nieuwste updates die ondersteuning toevoegt voor een speciaal tabblad voor sommige gebruikers, Oproepen.

Er wordt nu een Bèta update voor WhatsApp uitgerold, waardoor ondersteuning voor Bellinks mogelijk wordt, wat een nieuwe functie is. Als u ooit hebt gebeld met WhatsApp voor Android, is deze koppelingsfunctie misschien opgevallen, waarmee u iedereen via de koppeling kunt uitnodigen voor het gesprek. Iedereen kan de link openen en deelnemen aan de video- of spraakoproep wanneer ze maar willen.

Verbeterde Support Whatsapp in Windows 11's app

Dit nieuwe tabblad verschijnt naast Chats en Status. U kunt ook naar oproepen zoeken met behulp van de zoekbalk boven de oproepgeschiedenis. Op het oproepentabblad kunt u al de vorige oproepen beheren. Zodat u op het oproepitem kunt klikken voor meer informatie over de oproep, zoals de duur en de datum van de oproep.

Voorheen moesten gebruikers het berichten of chatvenster openen en op de belknop klikken om een contact persoon te bellen. Met het nieuwe tabblad kunt u eenvoudig iedereen bellen. Ook zorgt deze functie ervoor dat de WhatsApp app beter kan concurreren met andere apps die belfuncties bieden. Zoals onder meer in Messenger van Facebook.

Verbeterde Support Whatsapp in Windows 11
Bron: Meta.com

De belfunctie van WhatsApp langzaam uitgerold, het is nu alleen beschikbaar in de Bèta versie. Het zal binnenkort voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Snapchat is in de Microsoft Store

In gerelateerd nieuws heeft de concurrent van Meta, Snapchat zijn app gepubliceerd in de Microsoft Store voor Windows.

Verbeterde Support Whatsapp in Windows 11

Wanneer u bekend bent met de geschiedenis van Windows Phone, dan bent u waarschijnlijk op de hoogte van de ingewikkelde geschiedenis van Snapchat. Dat komt mede door het Store gebaseerde ecosysteem van Microsoft. Tijdens de Windows Phone dagen negeerde Snapchat het mobiele platform van Microsoft. Het was een van de hot topics die de app gap theorie ondersteunde.

Deze nieuwe Snapchat app is gebouwd op de web versie van Snapchat. Het is dus in wezen een ‘web-wrapper’ die wordt aangedreven door het Chromium-gebaseerde Edge van Microsoft. De app is kleiner dan 2 MB en heeft alle functies die u in de web versie ook kunt vinden. Het is echter een webapp die werkt als een native app.

De app vindt u in de Microsoft Store, u kunt hem zelf uitproberen.