Dit brengt Windows 10 naar Build 19044.1682

Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 10 KB5011831 is nu beschikbaar met een oplossing voor een probleem waarbij het besturingssysteem een zwart scherm laat zien. De update wordt aangeboden via Windows Update en gebruikers kunnen het offline installatieprogramma van Windows 10 KB5011831 downloaden. Hiermee kan men meerdere pc’s bijwerken zonder hetzelfde pakket steeds weer te downloaden.

Windows 10 Brengt Update Kb5011831 Uit

Het is ook handig als Windows Update om de een of andere reden niet goed werkt.

Voor Windows 10 is KB5011831 een andere update die niet kan worden geïnstalleerd of zelfs maar kan worden gedownload. Bij deze update dient u expliciet toestemming te geven aan Windows Update. Onthoud dat de optionele updates veilig zijn en getest door de Techgigant, de wijzigingen zullen uiteindelijk naar iedereen worden verzonden als onderdeel van de Patch Dinsdag van volgende maand.

Stabiel systeem, geen optionele updates

Het kan een goed idee zijn om optionele updates over te slaan als u deze oplossingen vandaag niet echt nodig hebt.

Nadat Microsoft vorige maand de ondersteuning voor automatische updates voor stuurprogramma’s in Apparaatbeheer heeft stopgezet. Kunnen nu al uw stuurprogramma’s alleen worden gevonden en geïnstalleerd via optionele updates, niet meer via Apparaatbeheer.

Windows 10 Brengt Update Kb5011831 Uit

Windows Update biedt namelijk ook ongewenste stuurprogramma’s. Als u niet oplet, kunt u een stuurprogramma downloaden dat u niet nodig hebt. Zo’n stuurprogramma brengt problemen met zich mee terwijl u alleen naar een oplossing zoekt.

Vorige week heeft Microsoft het bereik van de optionele updates verder uitgebreid. Het bedrijf is begonnen met het vrijgeven van een aantal Intel stuurprogramma’s. Als u zoekt naar updates en naar het scherm met optionele updates gaat, vindt u een lange lijst met oude stuurprogramma’s. Wanneer u die installeert zullen die de prestaties van het systeem negatief kunnen beïnvloeden.

Windows 10 Brengt Update Kb5011831 Uit

Met andere woorden, u moet echt voorzichtig zijn bij het selecteren en installeren van stuurprogramma’s met behulp van het optionele updates scherm. Ga voor stuurprogramma’s liever naar de website van de fabrikant van uw PC, dan heeft u veilige stuurprogramma’s.

Dezelfde update komt naar uw apparaat als onderdeel van de Patch Dinsdag in mei 2022. Microsoft zal de fouten die eventueel in de optionele update oplossen wanneer ze dezelfde reeks wijzigingen naar iedereen sturen met de Patch Dinsdag van mei 2022.

Als u naar updates zoekt, ziet u de volgende patch onder de sectie optionele updates:

 • 2022-04 Preview cumulatieve update voor Windows 10 versie 21H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5011831)
Windows 10 Brengt Update Kb5011831 Uit

Downloadlink voor KB5011831

Directe downloadkoppeling voor Windows 10 KB5011831.

Veranderingen in Windows 10 KB5011831

Er zijn geen nieuwe functies in deze cumulatieve update van Windows 10. Maar het softwarebedrijf zegt dat het verbeteringen heeft aangebracht aan het onderhoud van de Secure Boot component van Windows.

Op het gebied van reparaties zijn meer veranderingen gericht op ondernemingen. Microsoft heeft bijvoorbeeld de time-out voor Azure Active Directory-registratie gewijzigd van 60 naar 90 minuten. Dit lost ook een probleem op waarbij het een uitzondering veroorzaakt bij een time-out.

De release-opmerkingen laten zien dat Microsoft een probleem heeft aangepakt waarbij een externe desktop sessie zou kunnen sluiten. Het besturingssysteem zou kunnen proberen opnieuw verbinding te maken als het niet meer reageert terwijl het wacht op de toegankelijkheidssnelkoppeling.

Deze update lost ook een rare fout op waarbij opstartvertragingen tot 40 minuten zijn opgelost. Dezelfde update werd eerder vrijgegeven aan gebruikers in het Release preview kanaal van het Insider programma van Windows 11.

Microsoft heeft verder een kritieke fout opgelost waarbij het besturingssysteem een ​​zwart scherm weergeeft. Dit gebeurt wanneer u zich aanmeldt of afmeldt.

Andere wijzigingen en reparaties

 • Een probleem is opgelost dat voorkomt dat gebruikers een wachtwoord kunnen wijzigen als het is verlopen tijdens het aanmeldingsproces.
 • Er is een probleem opgelost waardoor het besturingssysteem niet meer werkte wanneer u een Windows Defender Application Control (WDAC)-beleid toepast.
 • Een probleem is opgelost waarbij het besturingssysteem het beveiligingsgedeelte van een groepsbeleid mogelijk niet kopieerde.
 • Microsoft heeft wijzigingen aangebracht om de load balancing van de grafische verwerkingseenheid (GPU) via Extern bureaublad te verminderen.
 • Een probleem is opgelost waardoor een OneDrive-bestand de focus kan verliezen.
 • Microsoft heeft problemen opgelost met nieuws en interesse waar het op het scherm zou verschijnen, zelfs als je niet hebt geklikt, getikt of zweefde over het pictogram dat aan de taakbalk is vastgemaakt.
 • Bijgewerkt probleem waarbij de Shift + naar boven toets gebeurtenis problemen veroorzaakt met bepaalde apps wanneer u de Koreaanse IME gebruikt.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij de verkeerde IME modusindicator werd weergegeven.
 • Problemen zijn opgelost met netwerkschijf naar een Server Message Block versie 1 (SMBv1) share
 • Een fout is opgelost waarbij de wachtwoordinstelling van het virtuele computerobject (VCO) niet goed werkt.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor de server mogelijk vastliep.

Microsoft implementeert Windows 10 21H2 voor iedereen

Ook al is Microsoft gefocust op Windows 11 blijkbaar werkt de softwaregigant nog steeds actief aan Windows 10 om mogelijke problemen aan te pakken.

Verder verklaarde het bedrijf onlangs dat Windows 10 versie 21H2 klaar is voor brede implementatie. Wat inhoudt dat het nu veilig is om de functie-update te installeren als u niet bereid bent om te upgraden naar Windows 11.

De stap is niet verrassend, omdat de techgigant er ongeveer zes maanden over doet om te verklaren dat een ​​update klaar is voor brede implementatie.

Zoals altijd raden we u aan om uw apparaten zo snel mogelijk bij te werken naar de nieuwste versie van Windows 10,

merkte Microsoft op.

Microsoft zei eerder dat het Windows 10 zal blijven ondersteunen tot oktober 2025. Dit betekent dat er in de herfst een nieuwe functie-update komt met een beperkte reeks aan verbeteringen.