Verwachte leestijd: 4 minuten

Het is de tweede dinsdag van januari 2023, dat betekent: Patch Dinsdag. De update bestaat uit Beveiligingsupdates, de update KB5022303 is een verplichte update. Tenzij u Windows update heeft uitgesteld.

Update Kb5022303 Voor Windows 11 is Uit

Als het eenmaal op uw computer is geïnstalleerd, kunt u zien dat de Windows 11 Build 22621.1105 is geworden. Microsoft heeft zoals vaker mat Patch Dinsdag ook offline installaties klaar staan in de Microsoft Update Catalog.

Hoogtepunten 

Doordat een groot deel van de maand december in beslag werd genomen door vakanties, zijn de hoogtepunten in deze update schaars.

  • Deze update verhelpt beveiligingsproblemen voor uw Windows-besturingssysteem.    

De update KB5022303 voor Windows 11 is te downloaden en te installeren met Windows update. Hiervoor navigeert u naar Instellingen –› Windows Update, vervolgens klikt u op de button Naar updates zoeken.

Update Kb5022303 Voor Windows 11 is Uit

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en op uw apparaat geïnstalleerd.

Verbeteringen

Deze beveiligingsupdate bevat diverse kwaliteitsverbeteringen:

  • Verhelpt de update problemen die van invloed zijn op de Local Session Manager (LSM). Door deze problemen kunnen gebruikers die geen beheerdersrechten hebben, acties uitvoeren die alleen een beheerder kan uitvoeren.
  • Verder verhelpt deze update een bekend probleem dat van invloed is op apps die Microsoft Open Database Connectivity (ODBC) SQL Server Driver (sqlsrv32.dll) gebruiken om verbinding te maken met databases. De verbinding kan mislukken. Mogelijk ontvangt u ook een fout in de app of ontvangt u mogelijk een fout van de SQL Server.

Directe downloadkoppeling voor Windows 11 KB5022303

Hier kunt u KB5022303 voor Windows 11 rechtstreeks van de website van Microsoft downloaden:

Er is ook een update voor Windows 11 servicestack 22621.898. Deze update brengt kwaliteitsverbeteringen aan in de servicestack, het onderdeel dat Windows updates installeert. Servicing Stack Updates of SSU, zorgen ervoor dat u beschikt over een robuuste en betrouwbare servicestack, zodat uw apparaten Microsoft updates kunnen ontvangen en installeren.

Bekende problemen in deze update

Geldt voorSymptoomTijdelijke oplossing
IT-beheerdersHet gebruik van inrichtingspakketten op Windows 11 versie 22H2, ook wel Windows 11 2022 Update genoemd, werkt mogelijk niet zoals verwacht. Windows is mogelijk slechts gedeeltelijk geconfigureerd. De Out Of Box Experience 
wordt mogelijk niet voltooid of wordt onverwachts opnieuw gestart. 
Provisioning-pakketten zijn .PPKG-bestanden die worden gebruikt om nieuwe apparaten te helpen configureren voor gebruik op bedrijf of schoolnetwerken. 
Provisioning-pakketten die tijdens de eerste installatie worden toegepast, zullen waarschijnlijk door dit probleem worden beïnvloed. Voor meer informatie over inrichtingspakketten, zie Voorzieningspakketten voor Windows.
Opmerking: Het inrichten van Windows-apparaten met behulp van Windows Autopilot wordt niet beïnvloed door dit probleem.
Windows-apparaten die door consumenten thuis of in kleine kantoren worden gebruikt, zullen waarschijnlijk niet door dit probleem worden getroffen.
Wanneer u het
Windows-apparaat
kunt inrichten voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 11, versie 22H2, voorkomt u het probleem.
We zijn dit momenteel aan het onderzoeken en zullen in een aan-staande release een update geven.
IT-beheerdersHet kopiëren van grote bestanden van meerdere gigabytes (GB) kan langer duren dan verwacht op Windows 11, versie 22H2. De kans dat u dit probleem ondervindt, is groter bij het kopiëren van bestanden naar Windows 11, versie 22H2 vanaf een netwerkshare via Server Message Block (SMB), maar het kopiëren van lokale bestanden kan ook worden beïnvloed. Windows-apparaten die door consumenten thuis of in kleine kantoren worden gebruikt, zijn niet waarschijnlijk door dit probleem worden beïnvloed.Om dit probleem te verhelpen, kunt u hulpprogramma’s voor het kopiëren van bestanden gebruiken die geen gebruik maken van cachebeheer (gebufferde I/O). Dit kan worden gedaan met behulp van de ingebouwde opdrachtregelprogramma’s die hieronder worden vermeld: robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J . Of xcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /J .
We werken aan een oplossing en zullen in een komende release een update geven.
Bron: Microsoft.com