Microsoft upgrade haar pc’s naar Windows 11

Microsoft heeft 190.000 eigen pc’s die draaien op Windows 11. Het bedrijf stelt dat 99% van alle systemen die in aanmerking kwamen nu Windows 11 draait.

Upgrade Van 190000 Pcs Naar Windows 11

De upgrade was een van de ‘soepelste’ die ooit is gezien.


Wat u moet weten

  • Microsoft heeft een upgrade uitgevoerd op 190.000 van haar pc’s naar Windows 11.
  • Woordvoerders beschouwen het upgradeproces: “grotendeels als het soepelste“.
  • Een niet gespecificeerd aantal Microsoft pc’s heeft het bedrijf niet geüpgraded naar Windows 11.

Sinds vorig jaar oktober wordt Windows 11 uitgerold en Microsoft heeft hard gewerkt om zijn eigen systemen voor het nieuwe besturingssysteem klaar te krijgen. Het bedrijf deelde onlangs details over de upgrade naar Windows 11, waaronder het feit dat 190.000 van zijn pc’s nu op het besturingssysteem draaien. Lukas Velush van Microsoft legde uit dat de upgrade naar Windows 11 “grotendeels als de soepelste” werd beschouwd die Microsoft ooit heeft gehad.

Belangrijke factoren

Velush schrijft de naadloze overgang toe aan een paar factoren. Een goede app compatibiliteit, het niet nodig hebben van een groot aantal schijf kopieën en het gebruik van tools. Die tools zijn in de afgelopen jaren verfijnd en verbeterd tijdens de uitrol van Windows 10.

Upgrade Van 190000 Pcs Naar Windows 11

Meer dan 190.000 pc’s van Microsoft in vijf weken zijn geüpgraded naar Windows 11. Echter een niet gespecificeerd aantal is niet geüpgraded. 

Windows 11 heeft specifieke hardwarevereisten en een percentage van onze apparaten is niet geüpgraded. 

Zeg Velush.

De werknemers met deze apparaten zullen Windows 10 parallel blijven gebruiken. Zij krijgen een Windows 11 apparaat bij de volgende apparaat vernieuwing.

Zo vulde Velush aan.

Het upgradeproces binnen Microsoft is geautomatiseerd met behulp van de Windows Update voor bedrijven implementatieservice. Met dat programma kan de organisatie zich afmelden voor updates wanneer dat nodig is en uitzonderingen beheren. Microsoft kan indien nodig ook systemen terugdraaien naar Windows 10.

We beschouwen onze upgrade naar Windows 11 als een sterk succesverhaal,

aldus Velush. “We hadden geen toename in supporttickets, we hadden een brede acceptatie in het hele bedrijf en het was onze snelste implementatie in de geschiedenis van het bedrijf.”

Microsoft heeft niet gespecificeerd hoeveel van haar pc’s niet konden upgraden naar Windows 11. Het besturingssysteem heeft strikte minimumvereisten, dus sommige oudere systemen kunnen niet upgraden. Van de systemen die in aanmerking kwamen voor een upgrade was het volgens Microsoft 99 procent succesvol.