Build 22000.176 voor Windows 11 met veel verbeteringen

Windows 11 Build 22000.176 (KB5006050) is vrijgegeven aan testers in het bètakanaal van het Windows Insider programma. Deze cumulatieve update is ook beschikbaar voor niet ondersteunde hardware in het Dev Channel en wordt geleverd met verschillende reparaties en verbeteringen. Er zijn geen nieuwe functies opgenomen in de update.

Windows 11 Update Kb5006050 is Nu Uit

Deze nieuwe Windows 11 build 22000.176 is ook beschikbaar voor Windows 11 testers die zijn afgemeld voor de insiders ring vanwege een niet ondersteunde pc. Als deze Insiders nu berichten zien waarin ze worden gevraagd terug te gaan naar Windows 10, heeft het Windows Insider team vandaag bevestigd dat Windows 11 pc’s die zijn afgemeld voor de insiders ring nog steeds cumulatieve updates zullen ontvangen totdat Windows 11 op 5 oktober 2021 wordt uitgerold.

Nu Windows Insiders in de verschillende categorieën nu een duidelijker beeld moeten hebben van wat ze in de toekomst kunnen verwachten, gaan we terug naar wat is inbegrepen bij de huidige Windows 11 build 22000.176. De belangrijkste UX wijziging is dat Insiders nu eenvoudig met de rechtermuisknop op de taakbalk kunnen klikken en kies Taakbalk instellingen om te kiezen welke systeempictogrammen verschijnen. Waardoor het mogelijk wordt om snelkoppelingen voor Zoeken, Taakweergave, Widgets en Chat te verbergen.

Windows Insiders probleem

Onlangs begonnen Windows Insiders in zowel het Dev- als het Beta-kanaal te melden dat Start en Taakbalk niet reageerden en dat Instellingen en andere delen van het besturingssysteem niet laadden. Microsoft heeft ontdekt dat een probleem met een server-side implementatie die naar Insiders ging die implementatie annuleerde. Als u last heeft van dit probleem, kunt u de volgende stappen volgen om weer in werkende staat te komen op uw pc.

 • 1: Gebruik CTRL+ALT+DEL en kies ervoor om Taakbeheer te openen.
 • 2 : Kies “Meer details” onderaan Taakbeheer om Taakbeheer uit te vouwen.
 • 3 : Ga naar “Bestand” en kies “Nieuwe taak uitvoeren”.
 • 4: Typ “cmd” in het veld “Openen”.
 • 5: Plak het volgende (alles in het vet):
  reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0
 • 6 : Druk op Enter en uw pc zou opnieuw moeten opstarten. Na het opnieuw opstarten zou alles weer normaal moeten zijn.

De patch in Windows update is getiteld: 2021-08 Cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5006050). Het is in wezen dezelfde release als eerdere updates met een sterke focus op fout reparaties en verbeteringen. Microsoft heeft bijvoorbeeld een probleem verholpen dat resulteerde in verbindingsproblemen met Bluetooth LE.

Windows 11 KB5006050 heeft ook een probleem opgelost dat Bluetooth betrouwbaarheid problemen en Blue Screen of Death veroorzaakte. We krijgen ook een oplossing voor onverwachte fouten bij het maken van foto’s met bepaalde USB camera’s. Naast deze reparaties heeft Microsoft in deze patch ook verbeteringen voor de taakbalk opgenomen.

Nieuwe verbeteringen in Windows 11 Build 22000.176 (KB5006050)

Mensen willen sneller dichter bij de dingen komen waar ze van houden. Dit is de reden waarom veelgebruikte ervaringen zoals Zoeken, Taakweergave, Widgets en Chat zijn vastgemaakt aan de taakbalk in Windows 11. Om te beheren welke van deze pictogrammen op één plaats aan de taakbalk worden vastgemaakt, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u “Taakbalk instellingen” om de pagina Taakbalk instellingen te openen en te kiezen welk systeempictogram u wilt verbergen. Als u een van deze systeempictogrammen eerder hebt verborgen en ze zichtbaar wilt maken, kunt u dit doen via de pagina Taakbalk instellingen.

Klik gewoon met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbalk instellingen om te kiezen welke systeempictogrammen verschijnen.

Windows 11 Build 22000.176 wordt geleverd met de volgende verbeteringen:

 • U kunt Microsoft Teams chat beheren in Arabische en Hebreeuwse talen.
 • Problemen zijn opgelost met de uitgaande gesprekken via Teams.
 • Een fout is verholpen die de installatieknop in de Microsoft Store kapot maakte.
 • Ook is er een probleem opgelost waarbij de sectie beoordelingen en recensies niet beschikbaar was

Microsoft Store

Microsoft introduceert een update voor Store (versie 22108.1401.11.0) voor Windows Insiders in het bètakanaal die de volgende verbetering.

Dit bevat:

 • Een complete visuele herziening van de bibliotheek UI, met eenvoudigere navigatie en betere prestaties om op te starten.
Windows 11 Update Kb5006050 is Nu Uit

Zo installeert u de update KB5006050 voor Windows 11

Volg deze stappen:

 1. Open Windows-instellingen.
 2. Ga naar de Windows Update-pagina.
 3. Klik op Naar updates zoeken en selecteer
  KB5006050-update.
 4. De download wordt binnen een paar minuten voltooid.
Windows 11 Update Kb5006050 is Nu Uit

Als u klaar bent, klikt u op de knop “Nu opnieuw opstarten” om de installatie te voltooien.

Zoals we aan het begin vermeldden, is de cumulatieve update van vandaag beschikbaar voor iedereen met een apparaat in het Windows Insider programma. Als u niet kunt deelnemen aan het bèta testprogramma of als de preview-build niet zichtbaar is, kunt u Windows 10 blijven gebruiken of nieuwe registervermeldingen maken om de beperkingen te omzeilen .

Cumulatieve update voor hardware die niet wordt ondersteund

De nieuwe hardware vereisten van Windows 11 hebben voor veel verwarring en frustratie gezorgd en ook Microsoft heeft besloten de testers achter zich te laten. In theorie blokkeert Microsoft ook Windows 11 op high-end hardware die het nieuwe besturingssysteem prima zou moeten kunnen draaien.

Microsoft is begonnen met het verwijderen van niet ondersteunde apparaten uit het Dev Channel van het Insider programma, maar deze wijziging heeft geen invloed op de cumulatieve updates. In een Twitter thread hebben Microsoft-functionarissen verduidelijkt dat niet ondersteunde pc’s in aanmerking komen voor cumulatieve updates zoals de huidige build 22000.176.

Er is echter een kans dat Microsoft deze praktijk in de nabije toekomst zal stoppen en gebruikers zullen worden gevraagd om te downgraden naar Windows 10 of een nieuw apparaat te kopen.

Bekende problemen in deze build

Windows 11 Build 22000.176 wordt geleverd met deze bekende problemen:

 • Microsoft onderzoekt meldingen van een probleem waarbij Surface Pro X apparaten crashen met een Blue Screen of Death.
 • Het Start Menu wordt nog steeds geplaagd door een probleem dat kan voorkomen dat testers tekst invoeren. Als u geen toegang hebt tot de zoekopdracht, opent u Windows Uitvoeren en sluit u het vervolgens. Hiermee wordt de kapotte Windows Zoek functionaliteit hersteld.
 • Windows Systeem en Windows Terminal snelkoppelingen kunnen ontbreken wanneer u met de rechtermuisknop op de Start knop klikt.
 • De taakbalk kan gaan knipperen wanneer u tussen invoermethoden schakelt.
 • Zoekopdrachten worden mogelijk niet geopend op sommige pc’s met een zwart scherm. Om dit op te lossen, kunt u in Taakbeheer het proces Windows Verkenner opnieuw starten.
 • Windows widgets werken mogelijk niet of verschijnen in het verkeerde formaat.
 • Microsoft is op de hoogte van kwaliteitsproblemen met Store resultaten en werkt aan verbeteringen voor zoekmachines in de Store.
 • Vertalingen kunnen ontbreken voor een kleine subset van talen die de preview-builds uitvoeren.

Zoals altijd kun je downgraden naar Windows 10 of Build 22000.176 verwijderen als je ongedocumenteerde fouten tegenkomt. Om de cumulatieve update te verwijderen, opent u het Configuratiescherm of de Windows Update-instellingen en bekijkt u de geschiedenis van updates.

Selecteer de update die u wilt verwijderen en klik op verwijderen.

Windows 11 Update Kb5006050 is Nu Uit

Windows 11 bevindt zich in de laatste testfase

Windows 11 versie 21H2 wordt op 5 oktober uitgebracht en biedt geen ondersteuning voor Android apps. Voor degenen die het niet weten, Build 22000 is de RTM of wel release to manufacturing, die wordt geleverd op nieuwe en bestaande hardware. Nieuwe cumulatieve updates zullen in de komende maanden worden uitgebracht met kwaliteitsverbeteringen. De vlaggenschipfunctie van Windows 10, waarmee Android apps uit de Amazon App Store mogelijk zijn, zal binnenkort beschikbaar zijn voor testers in het Dev Channel. Echter degenen met niet ondersteunde hardware hebben geen toegang tot de Android virtualisatietechnologie.