Apple komt met een belangrijke waarschuwing: houd afstand tussen een iPhone 12 en een pacemaker. De magneten in de telefoon zouden een pacemaker van zijn stuk kunnen brengen.

Apple Iphone 12 Verstoord De Pacemaker

Apple meldt dit op de eigen website. In de Engelstalige waarschuwing is te lezen dat medische apparatuur zou kunnen reageren op de magneten in een iPhone 12. Dit kan leiden tot verstoringen die bij gebruik van een pacemaker absoluut niet gewenst zijn.

Apple waarschuwing luidt als volgt:

De iPhone bevat zowel magneten als onderdelen en radioapparatuur die elektromagnetische velden uitzenden. Deze magneten en elektromagnetische velden kunnen interferentie veroorzaken met pacemakers, defibrillatoren en andere medische apparatuur.

Hoewel alle iPhone 12 modellen meer magneten bevatten dan oudere iPhone-modellen, is er naar verwachting geen groter risico op magnetische interferentie met medische apparaten dan bij oudere iPhone-modellen.

Raadpleeg uw arts en de fabrikant van uw medische apparaat voor informatie die specifiek voor uw medische apparaat geldt en om na te gaan of u een veilige afstand tussen uw medische apparaat en de iPhone moet aanhouden.

Er zijn allerlei soorten medische apparaten en fabrikanten geven zelf vaak advies over een veilig gebruik van hun apparaten in combinatie met draadloze of magnetische producten om eventuele interferentie te voorkomen. Stop met het gebruik van de iPhone als u vermoedt dat deze interferentie veroorzaakt met uw medische apparaat.

Afstand houden

Het advies is om de telefoon altijd minstens 15 centimeter van de pacemaker vandaan te houden. Dat betekent dus dat u de telefoon beter niet in een borstzak kunt dragen als u een pacemaker heeft. Tijdens het draadloos opladen van de iPhone moet de afstand minstens 30 centimeter zijn. Wie het vermoeden heeft dat de apparaten elkaar beïnvloeden, doet er goed aan om dit met een arts te bespreken.

Ook andere elektronische apparaten met magneten kunnen reageren met een pacemaker. Wees daarom altijd voorzichtig hiermee en volg het advies van een arts.