Windows 10 21H2 is nu een stap dichter bij de release. Microsoft is eindelijk begonnen met het testen van zijn functies. Dit wordt gedaan door testers in het Release Preview Channel van het Windows Insider programma.

Lancering Van Windows 10 21h2 Dichterbij

Naast Windows 10 versie 21H2, de tweede functie update van 2021, wordt ook Windows 11 in oktober gelanceerd.

Ook al is Windows 11 de volgende grote release van het besturingssysteem, Microsoft heeft bevestigd dat het Windows 10 gebruikers niet in de steek zal laten. Windows 11 wordt in oktober als optionele download aangeboden. Dat zal gebeuren op ondersteunde pc’s. Voor gebruikers die liever bij Windows 10 blijven krijgen de nieuwe functie update versie 21H2 genaamd.

Niet significant

Het spreekt natuurlijk voor zich dat Windows 10 niet de nieuwe functies krijgt van Windows 11. Ook is het duidelijk dat versie 21H2 voor Windows 10 niet significant zal zijn. Windows 10 versie 21H2, update oktober 2021, wordt momenteel verzonden naar Insiders. Met verschillende kwaliteitsverbeteringen en een paar nieuwe bedrijfsvriendelijke functies.

WI-FI wordt veiliger

  • Ondersteuning van WPA3 H2E standaarden voor verbeterde wifi beveiliging.
  • Windows Hello for Business introduceert een nieuwe implementatiemethode genaamd cloud trust om vereenvoudigde implementaties zonder wachtwoord te ondersteunen.
  • U kunt binnen enkele minuten een implementatie naar run status bereiken.
Lancering Van Windows 10 21h2 Dichterbij

Met build 19044.1200 heeft Microsoft ondersteuning voor WPA3 H2E standaard in het besturingssysteem ingeschakeld. Hierdoor krijgt Windows 10 versie 21H2 of nieuwer toegang tot verbeterde Wi-Fi beveiligingsfuncties die zijn geoptimaliseerd voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers.

Het Windows subsysteem

GPU rekenondersteuning in het Windows subsysteem voor Linux (WSL) en Azure IoT Edge voor Linux op Windows (EFLOW), implementaties voor machine learning en andere rekenintensieve werkstromen.

Ook krijgt Windows Hello for Business, een nieuwe functie waarmee bedrijven ondersteuning kunnen bieden voor vereenvoudigde wachtwoord loze implementaties met behulp van cloud trust technologie.

Windows subsysteem verbetert voor Linux

Lancering Van Windows 10 21h2 Dichterbij

Voor consumenten en ontwikkelaars introduceert Microsoft ondersteuning voor GPU computing in Windows Subsysteem voor Linux (WSL).

Windows Subsysteem voor Linux (WSL) presteert niet zo goed als een volwaardige Linux-distributie. Maar het wordt langzaam aan beter. Microsoft heeft geprobeerd de Linux ondersteuning in Windows te verbeteren en de update van vandaag voegt ondersteuning toe voor computer ondersteuning, die al jaren wordt ondersteund in hardware en Linux.

In theorie zal deze functie betere prestaties mogelijk maken voor ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in workflows voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). U kunt bijvoorbeeld Machine Learning workloads soepel over de GPU uitvoeren en het wordt ondersteund door NVIDIA.

WSL zal ook rechtstreeks updates ontvangen via Windows Update. De komende maanden worden meer functies verwacht.

Andere verbeteringen in Windows 10 21H2

Hier is een korte opsomming met verbeteringen en reparaties in versie 21H2:

  • Microsoft heeft een probleem verholpen dat kon leiden tot helderheidsproblemen voor inhoud met standaard dynamisch bereik. Wanneer het werd gestreamd op monitoren met een hoog dynamisch bereik (HDR).
  • Er is een fout opgelost waarbij de externe monitor een zwart scherm weergeeft na de slaapstand vanwege een docking station.
  • Sommigen van u zullen kleine prestatieverbeteringen opmerken na het toepassen van de laatste updates voor versie 21H2. Aangezien Microsoft meerdere geheugenlekken heeft opgelost.
  • Ook een ander probleem heeft Microsoft opgelost, dat ervoor kon zorgen dat gebruikers apps met bepaalde functies niet konden minimaliseren.

Verwachte releasedatum

Windows 10 Oktober 2021 Update is momenteel beschikbaar in de Insider kanalen. Het zal in oktober 2021 voor consumenten worden vrijgegeven.