Verwachte leestijd: 4 minuten

Dat gaat met behulp van de kracht van OpenAI’s ChatGPT. Deze functie is nu beschikbaar via een Co-creator knop in Paint.

Tijdens het evenement van 26 september bevestigde Microsoft zijn plannen om overal Bing Chat AI-functies toe te voegen. Onder meer in Windows apps als Paint. Met een nieuwe update, buiten het Insider-programma, kunt u de functie Co-creator gebruiken en DALL-E 3 afbeeldingen genereren.

De Co-creator-functie van Microsoft Paint is sinds september beschikbaar in Windows 11 via de Canary- en Dev-kanalen. Het werd onlangs uitgerold naar gebruikers in het Release Preview Kanaal. Vanaf deze week kunt u DALLE-3 uitproberen in Microsoft Paint op Windows 11.

Om deze functie te gebruiken, kunt u een leeg exemplaar van Paint openen en op de knop Co-creator aan de rechterkant van de werkbalk klikken. U geeft DALL-E een beschrijving van wat u graag zou willen zien gegenereerd met behulp van de magie van AI.

guide001
guide001
guide001
guide002
guide002
guide002
guide003
guide003
guide003
guide004
guide004
guide004
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Zoals u kunt zien, zijn de AI aangedreven resultaten van Paint verrassend goed en geven ze de beschrijving nauwkeurig weer. Ook kunt u meer kunstvarianten verkennen via de Co-creator in zij balk van Paint.

Als u nieuw bent bij AI, dan helpt Microsoft u. Dat doet zij met een beginnershandleiding in vier stappen. Deze zitten in de app en helpen u om aan de slag te gaan met AI in Paint.

Als u Co-creator wilt gebruiken, opent u Microsoft Paint en selecteert u het Co-creator pictogram op de werkbalk om het co-creator-zijvenster weer te geven. Voer in het tekst vak een beschrijving in van de afbeelding die u wilt maken. U kunt bijvoorbeeld: een blauwe kat met een rode hoed of een landschap met bergen en een meer typen. Wees zo beschrijvend mogelijk om resultaten te genereren die overeenkomen met uw verwachtingen.  

Nadat u de tekst hebt ingevoerd, kiest u een stijl waarin u de afbeelding wilt maken en selecteert u vervolgens de knop Maken. Co-creator genereert drie verschillende varianten van de afbeelding die u hebt aangevraagd. U kunt op een van de varianten klikken om die afbeelding toe te passen op Paint-canvas en te beginnen met maken.

Het is ook vermeldenswaard dat Microsoft sommigen van jullie mogelijk nog steeds vraagt ​​om zich aan te melden voor de wachtlijst in het zijpaneel, wat een paar dagen kan duren voor goedkeuring. Als u de functie nog niet ziet, zorg er dan voor dat Paint is bijgewerkt en dat u zich via de app hebt aangemeld voor de wachtlijst.

  • In eerste instantie is er een wachtlijst voor het gebruik van deze functie. Als u geïnteresseerd bent, neemt u deel aan de wachtlijst vanuit het co-creator-zijpaneel. U ontvangt een e-mail wanneer u bent goedgekeurd voor het gebruik van Co-creator. 
  • Co-creator is momenteel alleen beschikbaar in de volgende regio’s: Verenigde Staten, Frankrijk, UK, Australië, Canada, Italië en Duitsland.
  • Op dit moment wordt alleen de Engelse taal ondersteund.

Microsoft verving Paint door een aantal 3D-tools in 2017. Na de grote verontwaardiging van gebruikers besloot Microsoft Paint te behouden en een einde te maken aan het ambitieuze Paint 3D.

Bijna zes jaar later is Paint nog steeds een populair klein hulpmiddel, en het wordt langzaamaan nog beter.

De laatste update heeft bijvoorbeeld functies voor achtergrondverwijdering en lagen toegevoegd aan Paint in Windows 11. Met achtergrondverwijdering kunt u de magie van AI gebruiken om achtergrondobjecten met een enkele klik te detecteren en te verwijderen.

Net als Photoshop wordt Paint ook geleverd met lagenondersteuning, waarmee u onafhankelijk aan elke laag met afbeeldingen kunt werken.