In Groove Music zit geen muziek meer. Dus heeft Microsoft besloten de speler te vervangen door de Windows 11 Mediaspeler. Als u nu op een willekeurig platform naar de Microsoft Store gaat, ziet u dat het gedeelte entertainment of de media-apps van Microsoft slechts twee ingangen heeft: Films en tv en Mediaspeler. Over Groove Music wordt niet meer gesproken.

Windows 10 Vervangt Groove Met Mediaspeler

Microsoft is inmiddels begonnen met het uitrollen van een nieuwe update waarbij Groove Music wordt vervangen in Windows 10. De update met Windows Media Player uit Windows 11 is voor iedereen beschikbaar.

Mediaspeler van Windows 11

Microsoft introduceerde vorig jaar een gloednieuwe Media Speler voor Windows 11. Deze moet oude Groove Music app vervangen. Maar vanaf vandaag rolt Microsoft de Media Speler ook uit naar Windows 10. De nieuwe Mediaspeler vervangt de Groove Music-app op uw Windows 10 pc.

Microsoft test de nieuwe Mediaspeler al weken in het Windows 10 Release Preview kanaal voor Insiders. Het is dus helemaal niet verwonderlijk dat de app eindelijk zijn debuut maakt voor stabiele Windows 10 versies. De Media speler is beschikbaar via de Microsoft Store. Als u Windows 10 gebruikt, ziet u nu een update van de Groove Music app in de Microsoft Store. Wanneer u deze installeert, wordt de moderne Mediaspeler naar uw pc gebracht.

Windows 10 Vervangt Groove Met Mediaspeler

Voor uw Groove muziek afspeellijst hoeft u zich geen zorgen te maken, deze blijven behouden na de overgang naar de Windows 11 Mediaspeler. Welke afspeellijsten u ook had in de Groove Music app, deze zijn automatisch beschikbaar in de nieuwe Mediaspeler. Tevens willen we u erop wijzen dat u in Windows 10 nog steeds de Movies & TV app ziet na het installeren van de nieuwe Mediaspeler, wat vreemd is omdat beide apps video kunnen afspelen.

Windows 10 Vervangt Groove Met Mediaspeler

De nieuwe Mediaspeler vormt een welkome aanvulling op de nieuwe look en feel van Windows 10. Maar meer dan dat, het heeft tal van functies. Zoals de mogelijkheid om snel door muziek te bladeren en af ​​te spelen, maar ook het maken en beheren van afspeellijsten. Het heeft ook een speciale afspeel weergavefunctie voor albumhoezen en rijke beelden van artiesten, volledige ondersteuning voor het bladeren, beheren en bekijken van uw lokale videocollectie, en meer. Natuurlijk kunt u ook cd’s rippen met de app.

Functies en mogelijkheden

Zowel Windows 11 als Windows 10 worden geleverd met de oude of klassieke Windows Media Player, die nog steeds als een tierelier werkt. Je kunt ook de app Foto’s gebruiken om video’s af te spelen.

Windows 10 Vervangt Groove Met Mediaspeler

Hier is een lijst met alle Microsoft-apps die media op Windows kunnen afspelen:

  • Groove Music: ondersteunt alleen audio, maar wordt vervangen door een nieuwe mediaspeler.
  • Mediaspeler, nieuw: ondersteunt zowel audio als video.
  • De Movies & TV app: ondersteunt alleen video.
  • Klassieke Windows Media Player: ondersteunt video & audio.
  • Foto’s-app: ondersteunt enkele videoformaten.

U vindt de nieuwe Media Player van Microsoft tussen de andere apps in de Microsoft Store. Of u kunt ook naar de bibliotheek gaan en eenvoudig controleren op updates.

Windows 10 Vervangt Groove Met Mediaspeler

Alle bovenstaande functionaliteiten zijn ook beschikbaar in de nieuwe Mediaspeler die wordt uitgerold naar Windows 10. Het is mogelijk dat de Mediaspeler voor u nog niet beschikbaar is, binnen enkele dagen zou u echter de app aangeboden moeten krijgen.

Heeft u de nieuwe Mediaspeler op uw Windows 10 pc geïnstalleerd? Laat ons weten wat u ervan vindt in het opmerkingen gedeelte.