Windows 11 begon als een teaser op de Build conferentie, maar toen maakte Microsoft het op 24 juni officieel.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

De volgende generatie Windows wordt Windows 11. Het is eindelijk uitgerold naar Windows Insiders.

Tijdens het evenement van 24 juni concentreerde Microsoft zich op alle flitsende en opwindende nieuwe functies en productiviteitstools. Echter de nieuwe app Instellingen is nog een reden om enthousiast te zijn over Windows 11.

Het nieuwe besturingssysteem, oorspronkelijk met de codenaam Sun Valley, bevat een opnieuw ontworpen app Instellingen. De app, is gebaseerd op ontwerp principes van het Configuratiescherm en Windows 10 instellingen.

Nieuwe sneltoetsen

De nieuwe sneltoetsen in Windows 11:

  • Windows 11 De Instellingen in De Praktijk + W toonde eerder de Windows Ink Workspace, maar toont nu de Windows 11 Widgets.
  • Windows 11 De Instellingen in De Praktijk + A opent de Snelle instellingen in Windows 11.
  • Windows 11 De Instellingen in De Praktijk + N opent het meldingscentrum.
  • Windows 11 De Instellingen in De Praktijk + Z opent de nieuwe Snap Wizard.

Probeer ze uit!

Instellingen

In Windows 11 is de app Instellingen drastisch anders dan die van Windows 10. Het nieuwe herontwerp lost het probleem van de lege ruimte op en verbetert de zoekervaring. Er is ook een nieuw navigatievenster aan de linkerkant toegevoegd. De zijbalk is vergelijkbaar met die in het Configuratiescherm en alle opties hebben een Fluent pictogram.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

Het nieuwe navigatiemenu aan de linkerkant is zichtbaar wanneer u tussen verschillende opties navigeert. Dit zal gebruikers helpen om gemakkelijk terug te gaan naar de primaire opties. Zoals Persoonlijke instellingen en Netwerk wanneer ze browsen op een sub-pagina zoals Windows Update of Bluetooth.

Dit nieuwe header ontwerp is zichtbaar voor verschillende categoriepagina’s: Windows Update, Persoonlijke instellingen, Netwerk en internet, Systeem en meer.

Microsoft heeft ook de broodkruimels van WinUI toegevoegd om u te helpen te weten waar u bent wanneer u dieper in Windows instellingen navigeert. Windows 11 introduceert ook een nieuwe header of heldenbesturing bovenaan. Die informatie zoals bureaublad achtergrond en veelgebruikte instellingen zal markeren om u te helpen het besturingssysteem naar wens aan te passen.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

De bijgewerkte Instellingen geven gebruikers ook meer controle over Windows Update. U kunt nu bijvoorbeeld de geschatte tijd zien voor hoe lang een herstart voor cumulatieve of beveiligingsupdates zou duren. 

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

Deze nieuwe status verschijnt op de Windows Update-pagina wanneer uw apparaat opnieuw moet worden opgestart.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

Zoals verwacht zijn er nieuwe opties voor het aanpassen van Windows 11. Zo introduceert Microsoft een nieuw personalisatiescherm waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen verschillende Windows 11 thema’s. Gebruikers met een aanraaktoetsenbord kunnen het toetsenbord personaliseren met een achtergrondafbeelding. Bovendien kunt u nu de grootte of kleuren van de toetsen wijzigen.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

De nieuwe Instellingen en Configuratiescherm bestaan naast elkaar

De app Windows-instellingen werd bijna tien jaar geleden geïntroduceerd en moest oorspronkelijk het Configuratiescherm vervangen door Windows 10. Met Windows 11 verdwijnt het Configuratiescherm niet.

Windows 11 De Instellingen in De Praktijk

Als u het Configuratiescherm gebruikt, probeert Windows u waar mogelijk nog steeds naar de app Instellingen te leiden.