KB5015814 brengt Windows 11 naar Build 22000.795

Verwachte leestijd: 3 minuten

Windows 11 KB5015814 is nu voor iedereen beschikbaar met tal van verbeteringen en oplossingen. Maar ook een paar nieuwe problemen. Deze cumulatieve update maakt de Windows Zoek hoogtepunten functie voor iedereen beschikbaar.

Windows 11 Kb5015814 Met Deze Oplossingen

Verder lost het een probleem op waarbij gebruikers niet kunnen upgraden, vanuit Windows 10, naar Windows 11.

Deze Patch Dinsdag update KB5015814 is een beveiligingsupdate en wordt automatisch op uw apparaat gedownload en geïnstalleerd. U kunt echter ook handmatig op updates controleren. Verder is het mogelijk om updates tot maximaal maximaal een week uit te stellen. Doe dit wanneer u op de hoogte bent van mogelijke problemen met een specifieke update. KB5015814 is in de meeste gevallen een behoorlijke update.

Patch Dinsdag

Dinsdagavond heeft Microsoft de beveiligingsupdate in het kader van Patch Dinsdag de update van juli 2022 voor Windows 11 uitgebracht. De update is voor Windows 11 versie 21H2 die op het eerste gezicht niet veel lijkt te veranderen. Echter, na het downloaden van de update, merkten sommige volledig bijgewerkte Windows 11 gebruikers, dat ze de cumulatieve update niet konden installeren.

Foutmeldingen bij installatie update

Windows 11 Kb5015814 Met Deze Oplossingen

Er zijn bij ons meldingen binnen gekomen van gebruikers bij wie de installatie van KB5015814 is mislukt. Zij kregen foutmeldingen zoals: 0x8000ffff, 0x8007007e en 0x80073701.

Ik krijg steeds een installatiefout 0x8000ffff met deze update, zelfs nadat ik de computer opnieuw heb opgestart. Ik weet niet zeker of ik KB5014668 heb geïnstalleerd, want ik zie het niet in de updatelijst’, merkte een van de getroffen gebruikers op in de Feedback Hub.

Een andere gebruiker zegt:

Er is iets mis in deze update, er is een opstart lus opgetreden. Gelukkig wist Windows zichzelf te ontkoppelen. Adviseer om deze niet te installeren.

Op de website van Reddit hebben sommige gebruikers ook prestatieproblemen met het Startmenu aangegeven. Dit lijkt echter geen wijdverbreid probleem te zijn.

Op dit moment zijn we niet op de hoogte van een tijdelijke oplossing, maar u kunt de updates pauzeren om installatiefouten te voorkomen. Houd er rekening mee dat het probleem ook kan worden opgelost door de update te downloaden van de Microsoft Update catalogus.

Nieuwe functies en oplossingen

Windows 11 KB5015814 maakt met deze update ondersteuning mogelijk voor de nieuwe functie: Hoogtepunten zoeken. Mocht u deze ontwikkeling hebben gemist: dat zijn zoekhoogtepunten doe eerder dit jaar zijn uitgerold. Het biedt toegang tot opmerkelijke of interessante momenten uit Microsoft Bing.

Windows 11 Kb5015814 Met Deze Oplossingen

De momenten kunnen vakanties, jubilea en andere momenten zijn, zowel wereldwijd als in uw regio. Gebruikers met de Enterprise versie zien ook updates van uw organisatie. Windows 11 kan mensen, bestanden en veel andere zaken voorstellen. Ook al is de functie in de update zelf opgenomen, toch zegt Microsoft dat het ‘nog enkele weken‘ kan duren voordat deze op alle pc’s verschijnt.

Naar verluidt volgt Microsoft een gefaseerde en gedoseerde aanpak. De algemene beschikbaarheid zal pas in de komende maanden plaatsvinden.

Oplossingen in Windows 11

De volgende fouten zijn opgelost in KB5015814:

  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij Windows 11 Japanse tekens onjuist weergeeft in PowerShell.
  • Een andere fout is opgelost waarbij de Cloud Clipboard-service niet meer werkt en synchronisatie tussen machines verhindert.
  • Er is een fout opgelost waarbij Windows 11 het opstartscherm van Windows Sandbox niet kan verbergen nadat Sandbox is gestart.
  • Verder is er nog een fout opgelost die ertoe kan leiden dat het afspelen van opeenvolgende videoclips mislukt.