Het schrijven van documenten wordt zo wel erg gemakkelijk

AI of Kunstmatige Intelligentie gaat het schrijven van verslagen en documenten in Word wel heel gemakkelijk maken.

Bron: Youtube.com

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft tijdens een evenement nieuwe AI mogelijkheden voor Office 365 onthuld.
  • Dit noemt Microsoft AI Copilot. Het zal het schrijven van Word documenten gemakkelijker maken.
  • Met gebruikersinvoer kunt u Word vragen om volledige teksten te genereren op basis van uw eigen eisen.

De aankondiging van Microsoft dat het AI naar al zijn Office-toepassingen brengt, is inclusief Word via een nieuwe Copilot functie. Deze Copilot kan teksten genereren op basis van gebruikersinvoer in natuurlijke taal. In uw eigen taal kunt u Word vragen om te helpen bij het maken van een rapport over een bepaald onderwerp. Hierbij kunt u zelfs verwijzen naar offline bronmateriaal, zoals andere documenten op uw computer.

EasyChat AI

Microsoft Word Krijgt Nieuwe Ai Copilot

Eerder dit jaar kondigde Microsoft al ChatGPT aan in haar zoekmachine Bing. Inmiddels heeft Microsoft ook een AI chat in de Microsoft Store beschikbaar met de naam: EasyChat AI.

Microsoft Word Krijgt Nieuwe Ai Copilot

Copilot ook in beveiliging

Zodra Copilot tekst genereert, heeft de gebruiker de keuze om deze te bewerken. U kunt de AI ook gebruiken om bepaalde delen in een andere toon of context te herschrijven, maar ook om de tekst volledig weg te gooien. De AI kan ook het format en lay-out aanpassen. Wat betekent dat gebruikers met alleen basiskennis van Word dankzij AI geavanceerdere lay-outs kunnen maken. 

Copilot kan zelfs documenten beoordelen, inclusief spelling, interpunctie, en zelfs suggesties en wijzigingen aanbieden op basis van uw eigen voorkeuren en antipathieën. Het ontwerp van Copilot betekent dat het schrijven en bewerken van Word documenten veel sneller moet gaan. 

Niet alleen in Microsoft Office wordt deze AI geïntegreerd maar ook in de beveiliging voor bedrijven komt een AI copilot.

Microsoft verwoord het als volgt:

Copilot in Word schrijft, bewerkt, vat samen en creëert samen met u. Met slechts een korte prompt maakt Copilot in Word een eerste concept voor u en haalt zo nodig informatie uit uw hele organisatie binnen. Copilot kan inhoud toevoegen aan bestaande documenten. Ook vat het tekst samen en herschrijf secties of het hele document om het beknopter te maken. U kunt zelfs voorgestelde tonen ontvangen, van professioneel tot gepassioneerd en nonchalant tot dankbaar, zo kan het u helpen de juiste toon te vinden. Copilot kan u ook helpen uw schrijven te verbeteren met suggesties die uw argumenten versterken of inconsistenties gladstrijken.

AI Copilot komt ook naar andere Office apps

De komst van AI naar Word is slechts een onderdeel van de aankondigingen van vandaag van Microsoft. Copilot komt naar alle Office apps, waaronder PowerPoint, Excel en Outlook. Gebruik het om e-mails te beantwoorden, gegevens in een spreadsheet te ordenen of een presentatie te ontwerpen op basis van een recent essay dat je hebt geschreven. Het kan het allemaal.

Volgens de softwaregigant zal de AI functionaliteit in Word de komende maanden zal worden uitgerold. Momenteel wordt de functionaliteit in Word getest bij 20 klanten, waarschijnlijk zakelijke klanten.