Verwachte leestijd: 2 minuten

Sinds Windows 11 vorig jaar uitkwam, heeft Microsoft staan te popelen om het door te drukken. Daarbij verwijst het vrijwel altijd naar de positieve feedback. In mei van dit jaar kondigde het bedrijf aan dat Windows 11 klaar was voor brede implementatie

Windows 10 Biedt in Oobe Windows 11 Aan

De tech-gigant heeft in de tussentijd Windows 10 21H1 gebruikers aangespoord om naar Windows 11 te upgraden. Vooral gebruikers van Windows versies die het einde van het onderhoud naderen. Dus ook voor degenen met Windows 8.1 spoort Microsoft gebruikers aan om te upgraden door een nieuwe pc te kopen en te genieten van al het goede van Windows 11.

Een paar dagen geleden is Microsoft voor het eerst begonnen met het aanbieden van de volgende Windows als Out of Box Experience in het kort: OOBE update, voor Windows 10 22H2 gebruikers.

Windows 10 Biedt in Oobe Windows 11 Aan

Op 30 november 2022 werd een out of band update uitgebracht om de Out of Box Experience (OOBE) van Windows 10, versie 2004, 20H2, 21H1, 21H2 en 22H2 te verbeteren. Deze update biedt de in aanmerking komende apparaten de mogelijkheid om te upgraden naar Windows 11. Dat gebeurt als onderdeel van het OOBE proces. Deze update is alleen beschikbaar als er een OOBE update is geïnstalleerd.

Welke Windows 10 versies krijgen de update

Deze update is van toepassing op het volgende:

  • Windows 10 versie:
    • 20H2 (alleen Home en Professional)
    • 21H1 (alleen Home en Professional)
    • 21H2 (alleen Home en Professional)
    • 22H2 (alleen Home en Professional)

Hoe u deze update kunt krijgen

Windows OOBE

Deze update wordt geïnstalleerd tijdens het Windows OOBE-proces als er een internetverbinding beschikbaar is.

Vereisten

U moet een van de volgende updates of een latere update hebben geïnstalleerd om deze update toe te passen:

Herstart uw pc

Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart na het toepassen van deze update.