Met update KB5019509 Out-of-band gaat Windows 11 naar Build 22621.675

Microsoft heeft zojuist een ‘out of band’ update uitgegeven wat onder andere tabbladen naar de Verkenner brengt.

Windows 11 out of Band Update Kb5019509

Wat u moet weten

 • Zojuist heeft Microsoft de beschikbaarheid aangekondigd van verschillende nieuwe functies in Windows 11.
 • Windows 11 heeft nu een bestandsverkenner met tabbladen, voorgestelde acties, meer opties voor delen en een handvol andere nieuwe functies.
 • Eind oktober 2022 krijgt Windows 11 ook een nieuwe Foto’s app.

Windows 11 heeft zojuist verschillende nieuwe functies gekregen, waaronder een bestandsverkenner met tabbladen, meer opties voor delen en voorgestelde acties. Microsoft heeft vandaag de beschikbaarheid van de functies aangekondigd en meer details over al deze functies gedeeld. 

De aankondiging komt direct na het uitgeven van de update KB5019509 ‘out of band’ voor Windows 11 22H2. Die inmiddels op pc’s geïnstalleerd moet zijn om te profiteren van de nieuwe functies.

Eerder dit jaar bevestigde Microsoft dat het het hele jaar door nieuwe functies naar Windows 11 zou sturen in plaats van ze vast te houden voor grote jaarlijkse updates. De aankondiging van vandaag is voor de eerste golf.

Hoofdpunten

 • Verbeterde verkenner voor Windows 11. Het bevat nu tabbladen waarmee u uw Bestandenverkenner-sessies kunt organiseren zoals in Microsoft Edge. Op de nieuwe Bestandenverkenner startpagina kunt u belangrijke bestanden vastmaken voor snelle en eenvoudige toegang. Met de kracht van Microsoft OneDrive kunt u de acties van uw collega’s op uw gedeelde bestanden bekijken. We bieden ook persoonlijke suggesties op basis van uw Microsoft 365-account.
 • Er wordt een functie met de naam Voorgestelde acties toegevoegd voor items die u kopieert. Dit is beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Wanneer u bijvoorbeeld telefoonnummers of toekomstige datums kopieert, bieden we suggesties, zoals een gesprek voeren met Teams of Skype of een gebeurtenis toevoegen in de agenda-app.
 • Een overloopmenu is op de taakbalk toegevoegd. De taakbalk biedt een ingangspunt voor een menu waarin al uw overloop-apps in één ruimte worden weergegeven.
Windows 11 out of Band Update Kb5019509

Verbeteringen in KB5019509

Deze niet-beveiligingsupdate bevat kwaliteitsverbeteringen. Wanneer u deze update installeert:

 • Een verbeterde Verkenner. Het bevat nu tabbladen waarmee u uw Bestandenverkenner-sessies kunt organiseren zoals in Microsoft Edge. Op de nieuwe Bestandenverkenner startpagina kunt u belangrijke bestanden vastmaken voor snelle en eenvoudige toegang. Met de kracht van Microsoft OneDrive kunt u de acties van uw collega’s op uw gedeelde bestanden bekijken. We bieden ook persoonlijke suggesties op basis van uw Microsoft 365-account.
 • Er wordt een functie met de naam Voorgestelde acties toegevoegd voor items die u kopieert. Dit is beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Wanneer u bijvoorbeeld telefoonnummers of toekomstige datums kopieert, bieden we suggesties, zoals een gesprek voeren met Teams of Skype of een gebeurtenis toevoegen in de agenda-app.
 • Een overloopmenu op de taakbalk is toegevoegd toegevoegd. De taakbalk biedt een ingangspunt voor een menu waarin al uw overloop-apps in één ruimte worden weergegeven.
 • U kunt nu meer apparaten, waaronder Bureaubladen, detecteren en delen met behulp van delen in de buurt.
 • Nu kunt u alle apps verwijderen, herstellen en wijzigen vanuit Windows-instellingen in plaats van Configuratiescherm.
 • Verbetering van de prestaties van federatieve verificatie.

Wat veranderd er?

Als u eerdere updates hebt geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd op uw apparaat.

Dit zijn de nieuwe functies die vandaag of in de nabije toekomst worden verzonden:

 • Verkenner met tabbladen
 • Voorgestelde acties
 • Taakbalkoverloop en gemakkelijke toegang tot Taakbeheer
 • Delen met meer apparaten
 • Nieuwe Foto’s app, eind oktober 2022.

De nieuwste versie van Verkenner heeft naast tabbladen ook een nieuwe sectie Favorieten voor bestandsorganisatie. Dit stelt u contacten voor waarmee u waarschijnlijk bestanden deelt.

Hiermee anticipeert Windows 11 op uw volgende stappen en stelt acties voor die u kunt ondernemen. Als u bijvoorbeeld tekst met een datum markeert, wordt voorgesteld om een ​​gebeurtenis in Outlook te maken. Dit is vergelijkbaar met de functionaliteit van Android en lijkt een welkome aanvulling in Windows te zijn.

Update voor de taakbalk

De taakbalk krijgt ook een paar functies met deze update. Er wordt nu een overloopmenu weergegeven om meer apps vast te pinnen. Als u met de rechtermuisknop op de taakbalk klikt, worden nu opties weergegeven om Taakbeheer of Taakbalkinstellingen te openen.

Windows 11 out of Band Update Kb5019509

Windows Share heeft ook een boost gekregen. U kunt nu rechtstreeks bestanden delen met vindbare apparaten via de desktop, Verkenner, Foto’s, Knipprogramma, Xbox en andere apps.

Er komt eind oktober ook een nieuwe Foto’s app naar Windows 11. Die app ondersteunt vanaf november iCloud integratie wat onderdeel is van Apple.

Microsoft benadrukte dat de Amazon Appstore en Android apps in Windows 11 nu worden ondersteund in 31 landen. Die lijst werd eind september flink uitgebreid met het VK, Canada, Duitsland en verschillende andere landen. Helaas is de Amazon Appstore nog niet beschikbaar in Nederland. Voorheen was ondersteuning voor Android-apps beperkt tot de Verenigde Staten en Japan.

Windows 11 out of Band Update Kb5019509

Vanaf vandaag is er ook een nieuwe ESPN app beschikbaar via de Microsoft Store. 

Met uitzondering van de nieuwe Foto’s-app, zijn de door Microsoft besproken functies vanaf vandaag beschikbaar via een optionele niet-beveiligingspreview-release en een gefaseerde uitrol.

Update van Windows 11 onderhoudsstack 22621.378

Met deze update worden kwaliteitsverbeteringen aangebracht in de onderhoudsstack. Dit is het onderdeel dat Windows-updates installeert. Onderhoudsstackupdates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare onderhoudsstack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.