De ondersteuning van Windows 8.1 loopt begin 2023 ten einde. Gebruikers wordt nu al verzocht om een upgrade te overwegen.

Snel Einde Ondersteuning Van Windows 81

Wat u moet weten

  • Binnenkort begint Microsoft de gebruikers van Windows 8.1 te waarschuwen dat de ondersteuning voor het besturingssysteem stopt.
  • De waarschuwingen zullen bestaan ​​uit pop-ups die de gebruiker kan negeren.
  • Ondersteuning voor Windows 8.1 stopt op 10 januari 2023.

De support ondersteunende cyclus van Windows 8.1 komt binnen half jaar ten einde. Microsoft toont de komende maanden een waarschuwing op pc’s met Windows 8.1. In de waarschuwing zal staan dat het besturingssysteem dat ze gebruiken binnen zes maanden niet meer wordt ondersteund. Bovendien heeft Microsoft al ondersteuning beëindigd voor veel apps in Windows 8.1, inclusief de volledige Microsoft 365 suite met applicaties.


Meer over Windows 8.1

Windows 8.1 is een release van het besturingssysteem Windows NT, ontwikkeld door Microsoft. Het werd op 27 augustus 2013 vrijgegeven voor productie. Op 17 oktober 2013 is het voor het publiek vrijgegeven voor de verkoop in de detailhandel. Ongeveer een jaar na de release van Windows 8.1, werd het op 29 juli 2015 opgevolgd door Windows 10. Windows 8.1 werd beschikbaar gesteld om te downloaden via MSDN en Technet. Het kwam beschikbaar als gratis upgrade voor winkelversies van Windows 8 en Windows RT via de Windows Store. Een serverversieWindows Server 2012 R2, werd uitgebracht op 18 oktober 2013.

Snel Einde Ondersteuning Van Windows 81

Klachten

Windows 8.1 was bedoeld om klachten van Windows 8 gebruikers en recensenten bij de lancering aan te pakken. Verbeteringen zijn onder meer een verbeterd startscherm, extra snapweergaven, extra gebundelde apps, strakkere OneDrive voorheen SkyDrive, integratie, Internet Explorer 11 of IE11, een door Bing aangedreven uniform zoeksysteem.

Verder bevatte het een herstel van de zichtbare Start knop op de taakbalk en de mogelijkheid om het eerdere gedrag van het openen van het bureaublad van de gebruiker bij inloggen in plaats van het startscherm te herstellen.

Windows 8.1 heeft ook ondersteuning toegevoegd voor toen opkomende technologieën zoals schermen met hoge resolutie, 3D printenWi-Fi Direct en Miracast streaming, evenals het ReFS bestandssysteem.

Windows 8.1 werd positiever ontvangen dan Windows 8, waarbij critici de uitgebreide functionaliteit prezen die beschikbaar is voor apps in vergelijking met Windows 8. De OneDrive-integratie, de tweaks van de gebruikersinterface en de toevoeging van uitgebreide handleiding voor het bedienen van de Windows 8 interface. 

Ondanks deze verbeteringen werd Windows 8.1 nog steeds bekritiseerd. Omdat het niet alle problemen van Windows 8 aanpakte, zoals slechte integratie tussen Metro achtige apps en de desktopinterface. En de mogelijke privacy implicaties van het uitgebreide gebruik van online diensten.


Snel Einde Ondersteuning Van Windows 81

In februari 2022 draaide op 2,87% van de traditionele pc’s met Windows; Windows 8.1. Waarmee het de vierde meest populaire Windows was sinds Windows 11 het overtrof.

Windows 10

Microsoft beëindigde de reguliere ondersteuning voor Windows 8.1 al op 9 januari 2018. De uitgebreide ondersteuning stopt op 10 januari 2023.

Microsoft raadt gebruikers, die nog steeds Windows 8.1 gebruiken, aan om een ​​nieuwe pc te kopen met Windows 11 vooraf geïnstalleerd. Verder merkt ze op dat, pc’s die zijn geleverd met Windows 8.0 of 8.1, Windows 11 officieel niet zullen ondersteunen omdat de CPU vereisten zo streng zijn. 

Als alternatief laat Microsoft gebruikers betalen voor een upgrade naar Windows 10 die hen zal overbruggen tot 2025. Dat is het jaar waarin de ondersteuning voor Windows 10 eindigt. Houd er rekening mee dat de upgrade naar Windows 10 technisch gezien nog steeds gratis is en automatisch wordt geactiveerd als u de upgrade toepast op een Windows 8.1 apparaat.

Geen ondersteuning

Zodra de ondersteuning voor Windows 8.1 stopt, zullen pc’s waarop Windows 8.1 is geïnstalleerd niet zomaar stoppen met werken. Gebruikers kunnen Windows 8.1 blijven gebruiken. Microsoft zal het product echter niet langer onderhouden met beveiligingsupdates of reparaties. Gebruikers kunnen dan ook geen contact meer opnemen met Microsoft voor technische ondersteuning.