Windows 11 versie 22H2 uitgebracht naar het Release Preview kanaal

Verwachte leestijd: 2 minuten

De laatste testfase Windows 11 22H2 is ingegaan, de nieuwe versie van het besturingssysteem zal naar verwachting in oktober op grote schaal worden uitgerold. Microsoft heeft vandaag de update voor de herfst van 2022 goedgekeurd voor het Release Preview Kanaal van het Windows Insider bèta testprogramma.

Windows 11 22h2 in Testfase Voor Release

Vandaag is de Windows 11 versie 22H2 uitgebracht naar het Release Preview kanaal met Build 22621. Dat is laatste stap in het testproces vóór de commerciële uitrol van de functie-update. In het Release Preview Kanaal wordt de volgende grote update van Windows 11 opgepoetst. Er zullen verschillende bugs worden verholpen op basis van gebruikersfeedback.

Dit is geen verrassing, aangezien de techgigant al heeft bevestigd dat Build 22621 de RTM is van Windows 11 22H2 . Na het afronden van RTM is de volgende stap in het testproces een bredere uitrol via het Release Preview Kanaal. Later deze maand zal Microsoft beginnen met het pushen van cumulatieve Build 22621 updates met extra reparaties en een aantal kleine functies.

De laatste tests voor de Windows 11 2022 update

Ook al is de de 22H2 update van Windows 11 nu beschikbaar in het Release Preview Kanaal. Het is nog niet klaar voor de productie apparaten. De update moet minstens een paar maanden in deze testfase doorbrengen, omdat de softwaregigant ervoor wil zorgen dat de update stabiel genoeg is.

Windows 11 21H2, de originele versie van het besturingssysteem, werd vorig jaar in oktober uitgebracht. Het werd geplaagd door verschillende problemen. Het spreekt voor zich dat Microsoft extra tijd wil besteden aan de eerste grote update van Windows 11. De testnormen wil Microsoft verbeteren om een dergelijke herhaling van de met fouten bezaaide taakbalk en andere problemen te voorkomen.

Windows 11 22h2 in Testfase Voor Release

Als u niet kunt wachten op de officiële uitgave, kunt u Windows 11 22H2 uitproberen door als Insider lid te worden van het Release Preview Kanaal. Houd er rekening mee dat het niet automatisch aan u wordt geleverd. Het Windows Insiders programma is geheel vrijwillig.

Zelfs als u deelneemt aan de Release Preview, krijgen alleen zoekers de upgrade. Dat betekent dat degenen die op de downloadknop klikken deze kunnen downloaden.

Windows 11 22h2 in Testfase Voor Release

Windows 11 22H2 is geen enorme release, er zijn echter tal van nieuwe functies. Zo werkt Microsoft aan nieuwe functies in het menu Start, een opnieuw ontworpen Taakbeheer, integratie van Mica in meer bureaublad apps, terugkeer van slepen en neerzetten voor de taakbalk en veel meer.