Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft lost het probleem op waarbij het gebruik van bepaalde printers het stuurprogramma van Windows 10 een blauw scherm kan veroorzaken. Als u, of uw IT-afdeling, hierdoor het probleem heeft opgelost, kunt u met de update van vandaag weer verder gaan met afdrukken.

Microsoft Geeft Out of band Update Uit

Korte terugblik

De Windows 10 update van 9 maart Windows 10 KB5000802 heeft voor sommige gebruikers het blauwe scherm van de dood veroorzaakt. Een Reddit thread meldt in een rapport dat verschillende verhalen van gebruikers die problemen hebben ondervonden sinds ze de nieuwste Windows 10 update hebben geïnstalleerd. Het probleem lijkt op te treden wanneer u iets probeert af te drukken. Hoewel het mogelijk alleen van invloed is op bepaalde afdruksituaties.


Deze update KB5001567 brengt kwaliteitsverbeteringen aan in de servicestack, het onderdeel waarmee Windows-updates worden geïnstalleerd. Servicestack updates (SSU) zorgen ervoor dat u een robuuste en betrouwbare servicestack hebt, zodat uw apparaten Microsoft-updates kunnen ontvangen en installeren.

De update, een optionele kwaliteitsupdate, werkt een probleem bij dat een blauw scherm kan veroorzaken wanneer u met bepaalde apps probeert af te drukken naar bepaalde printers.

Microsoft Geeft Out of band Update Uit

In de update opmerkingen laat Microsoft weten dat het probleem alleen betrekking had op: “bepaalde printers die bepaalde apps gebruiken.” Maar verduidelijkt niet welke. Het lijkt van invloed te zijn op sommige printers van Kyocera, Ricoh en Zebra. Als u er een van heeft, is het een soort fout dat buitengewoon vervelend kan zijn. Erger nog, de workflow kan worden onderbreken als printen een noodzaak is en niet doet dat u wilt dat het doet.

Als u last heeft van dit probleem, kunt u de update downloaden. Ga daarvoor naar Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update. Daarna klikt u op Controleren op updates. Hopelijk kunt u na het updaten weer verder met de zaken die voor u van belang zijn. Moge de inkt weer het papier ontmoeten. Uw computer hoeft niet opnieuw te worden opgestart na een harde crash.