Met de release van Windows 11 22H2 om de hoek, blijft de Tech gigant de hardwarevereisten die het vorig jaar aankondigde pushen. Dit lijkt nog steeds te bevestigen dat Microsoft niet van plan is om apparaten met een oudere processors of zonder TPM 2.0 groen licht te geven.

Fout Windows 11 Voor Niet Ondersteunde Pc

Release functie update

Eerder vandaag kregen leden van het Windows Insider programma een aangename verrassing. Omdat Microsoft, per ongeluk, de volgende functie-update voor iedereen uitbracht in de Release Preview. Windows 11 is namelijk niet beschikbaar voor niet ondersteunde pc’s, zelfs niet als u deelneemt aan het Insider programma.

Fout Windows 11 Voor Niet Ondersteunde Pc

Op dinsdag heeft Microsoft de Windows 11 22H2 uitgebracht in het Release Preview Kanaal. Wat bevestigt dat de volgende grote update voor Windows nu een stap dichter bij is een bredere publieke uitrol in de herfst. De update bevat onder meer Mica voor Win32-apps, slepen en neerzetten, een beter menu Start, een nieuwe Taakbeheer en meer.

Maar niet zo lang na het uitbrengen van de functie-update in het Release Preview Kanaal, begonnen sommige gebruikers de update aan te bieden op hun niet ondersteunde pc’s. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, verscheen er een melding voor Windows 11 op zowel niet ondersteunde Windows 10 als Windows 11 machines die zijn ingeschreven in het Release Preview Kanaal.

Fout Windows 11 Voor Niet Ondersteunde Pc

Gebruikers op Reddit onthulden dat hun niet ondersteunde apparaten werden getrakteerd op de RTM build van Windows 11 22H2. Het lijkt er echter op dat Microsoft de update per ongeluk heeft gepusht en de vereisten niet echt heeft gewijzigd.

Op basis van rapporten lijkt het erop dat de update nu van de servers is verwijderd voor niet ondersteunde hardware. Het zal niet automatisch worden gedownload op een apparaat dat is ingesteld als onderdeel van het Windows Insider programma.

Zelfs als u deel uitmaakt van het Release Preview Kanaal met een niet ondersteunde pc, begint Windows 10 niet onmiddellijk met het downloaden van de functie-update. Versie 22H2 is volledig optioneel en gebruikers zullen een of meer prompts moeten doorlopen voordat ze het installatieproces kunnen starten.

Microsoft: “de uitrol was een vergissing”

Het is zeer ongebruikelijk dat Microsoft per ongeluk een update naar apparaten pusht. Helaas betekent dit niet dat Windows 11 nu op meer pc’s wordt ondersteund.

In een verklaring heeft een Microsoft woordvoerder geprobeerd de zaken duidelijk te maken. Door te stellen dat er geen plannen zijn om de vereisten te wijzigen.

Het is een bug en het juiste team onderzoekt het. De eisen zijn niet veranderd.

Zo merkte de woordvoerder van Microsoft op.

Hierbij dient vermeld te worden dat de meeste Windows-apparaten geen deel uitmaken van het Insider programma. De onbedoelde release van Windows 11 22h2 van vandaag geen probleem was.