Windows 10 gaat naar build 19045.3393

Windows 10 KB5029331 is nu beschikbaar als optionele update. Het wordt geleverd met een paar opmerkelijke wijzigingen, waaronder de integratie van de Microsoft-accounts via het menu Start. 

Update Windows 10 Kb5029331 Uitgebracht

De update is beschikbaar via Windows Update, maar er is ook directe downloadlink voor Windows 10 KB5029331 gepubliceerd.

Update KB5029331 voor Windows 10

KB5029331 is een preview of optionele update die niet automatisch wordt gedownload of geïnstalleerd. Indien u de update wilt installeren installeren dient u handmatig naar te zoeken en de knop Downloaden en installeren te klikken.

Update Windows 10 Kb5029331 Uitgebracht

Wanneer u dat doet wordt de volgende update zichtbaar:

2023-08 Cumulative Update Preview voor Windows 10 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5029331)

Deze wordt in Windows Update aangeduid als Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar. De meeste gebruikers kunnen deze update veilig negeren en de Patch Dinsdag update van 12 september installeren.

Een van de opmerkelijke veranderingen in de update zijn de laatste pogingen van het bedrijf om Microsoft Account via het Start-menu door te drukken. Het idee is om gebruikers de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account te laten zien. De update voegt een speciale meldingsbadge toe aan het Start-menu die snelle toegang geeft tot belangrijk account gerelateerd nieuws.

Als u dus meerdere apps van Microsoft gebruikt, dan laat deze functie u zien hoe uw Microsoft-account als brug fungeert. Het verbindt al deze apps met elkaar. Dat is niet alles: dit account zorgt ervoor dat uw gegevens veilig blijven. De integratie helpt u bij het beheren van uw abonnementen en u kunt er zelfs extra beveiligingslagen aan toevoegen.

Update Windows 10 Kb5029331 Uitgebracht
Account integratie van Windows 11

In Windows 11 is een soortgelijk patroon waargenomen. Waarbij een diepere Microsoft-accountintegratie in de Instellingen is aangebracht. Hetzelfde gaat nu ook in Windows 10 gebeuren.

Downloadkoppeling voor KB5029331

Windows 10 KB5028244 directe downloadkoppeling:

Wijzigingen in Windows 10 KB5029331

Het aanbevelen van een Microsoft-account via het Start-menu is niet het enige in deze update. Er is meer.

Een verandering die velen nuttig zullen vinden, is de verbetering van de locatie detectie door Windows. Het is verbeterd om gebruikers nauwkeurigere informatie te bieden over weer, nieuws en verkeer. Dus als u het weer controleert voordat u eropuit gaat of afhankelijk bent van verkeersupdates voor uw woon en werkverkeer, dan is deze aanpassing iets voor u.

Een andere functie die is toegevoegd in lijn met mondiale veranderingen, is de gewijzigde zomertijd in Israël die met deze update wordt ondersteunt. Dit is essentieel voor het correct functioneren van veel software en applicaties.

Zoeken in Windows is iets wat we allemaal doen. Deze update verhelpt een eerder probleem waarbij de weergave van het zoekvak problemen ondervond. Daarnaast hadden sommige gebruikers een synchronisatieprobleem gemeld. Het zou niet correct synchroniseren, zelfs niet als ze de back-upschakelaar in de instellingen hadden ingeschakeld. Microsoft heeft dit in deze update aangepakt.

Voor degenen die back-ups van hun gegevens willen bewaren, is er goed nieuws. Deze update introduceert een nieuwe Windows Backup-app. Deze app wordt aan uw apparaat toegevoegd, zodat u over een extra tool beschikt om uw bestanden en gegevens veilig te houden.

Op het technische vlak, heeft Microsoft een probleem onderzocht waarbij de Group Policy Service niet de vereiste 30 seconden wilde wachten, wat standaard is voor het netwerk. Dit zorgde ervoor dat sommige beleids-maatregelen niet werkten zoals ze zouden moeten. Dit is nu opgelost.

Voor ontwikkelaars is er een nieuwe Application Programming Interface (API) voor D3D12 (DirecX12) onafhankelijke apparaten opgenomen. Hiermee kunt u meerdere D3D12 apparaten maken met dezelfde adapter.

Windows 11

Mocht u inmiddels gebruik maken van Windows 11, dan heeft Microsoft ook daarvoor een optionele update uitgegeven. (KB5029351) Veel van de wijzigingen die in dit Windows 10 artikel worden besproken zijn ook van toepassing op het nieuwste besturingssysteem.

Alle reparaties op een rij

Hier is een lijst met alle reparaties in de update KB5029331 voor Windows 10:

  • Sommige apps die toetsenbordinvoer imiteren, konden geen Japanse karakters naar andere applicaties sturen. Dit is geregeld.
  • Een ander probleem waarbij een type venster, genaamd WS_EX_LAYERED, niet correct werd weergegeven, is opgelost. Voor degenen die problemen ondervonden met afdruktaken die naar virtuele afdrukwachtrijen werden verzonden, lost deze update dat ook op.
  • Er is een zeer gebruiksvriendelijke oplossing voor de Remote Desktop functie. Gebruikers waarbij de sessie werd verbroken toen ze veel apps gebruikten, kunnen nu een soepelere ervaring verwachten.
  • Er is ook een correctie voor Click Once-apps. Ooit, vroegen ze steeds om opnieuw geïnstalleerd te worden, zelfs als deze al geïnstalleerd en vertrouwd waren. Dat zal nu niet meer gebeuren.
  • Voor bedrijven die Windows Update gebruiken kregen een fout die problemen veroorzaakte tijdens wachtwoordwijzigingen en aanmeldingen. Deze update lost dat op.

Tenslotte

De nieuwste optionele update van Microsoft voor Windows 10 is flink uitgebreid. Het promoot het Microsoft-account en brengt een reeks verbeteringen, oplossingen en reparaties. Het is een bewijs van de inzet van Microsoft om de gebruikerservaring voortdurend te verbeteren.