KB5035845 is een update met enkele opmerkelijke veranderingen. Zoals vermeld, kunt u met de beveiligingsupdate van maart 2024 van Windows 10 snel bestanden, documenten, afbeeldingen of video’s delen met WhatsApp. U kunt bijvoorbeeld door de map Documenten in de Verkenner bladeren en het .pdf of .txt bestand rechtstreeks delen met WhatsApp.

Zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding, moet u met de rechtermuisknop op het bestand of de media klikken, vervolgens selecteert u delen en WhatsApp in de lijst. U kunt de contactpersoon kiezen en het bestand rechtstreeks naar uw vrienden of familie sturen. 

Voorheen vereiste Windows 10 dat u WhatsApp moest openen en op de bijlageknop moest klikken. Daarna de Verkenner-kiezer moest gebruiken en vervolgens bestanden moest delen.

Klinkt als een behoorlijk goede toevoeging aan Windows 10, toch? Als deze functie je bevalt, kunt u de update downloaden via Instellingen > Updates en beveiliging > Windows Update. U ziet de volgende update wanneer u klikt om te zoeken naar updates:

Door de update te installeren, gaat Windows 10 naar Build 19045.4170.

Windows 10 KB5035845 directe downloadkoppelingen:

De bovenstaande link voor 64-bit en 32-bit opent de Microsoft Update-catalogus, waar u de knop Downloaden kunt klikken naast de ondersteunde versie moet selecteren. Hiermee wordt het .msu-bestand gedownload en kunt u dubbelklikken om de installatie te starten.

Zoals hierboven vermeld, kunt u nu delen via de Windows Share UI met uw favoriete apps zoals WhatsApp. Microsoft heeft ook ondersteuning voor Gmail, Facebook en LinkedIn ingeschakeld in het deelmenu. Alleen X (voorheen Twitter) ontbreekt momenteel nog. Het zal in een toekomstige release worden toegevoegd.

Windows 10 Build 19045.4170 zal uw voorkeur ook respecteren als u games installeert via de Microsoft Store op een secundaire schijf (tweede harde schijf). Alle bestanden en mappen blijven op de secundaire schijf staan ​​in plaats van op de primaire installatieschijf. Daarnaast brengt Microsoft met de beveiligingsupdate van vandaag de volgende wijzigingen aan:

  • Als u de virtuele bureaubladsessies van Azure gebruikt om uw apps buiten de bedrijfsorganisatie te beheren, ondervindt u geen problemen meer bij het aanmelden bij uw sessie.
  • Een andere gerelateerde fout die van invloed is op virtuele machines van Azure Virtual Desktop is opgelost. Dit was te wijten aan een toegangsfout in lsass.exe, die verantwoordelijk is voor Windows-aanmeldingen.

Microsoft heeft ook een probleem opgelost waardoor Windows Hello voor Bedrijven kapot ging.