Microsoft belooft sneller contextmenu

Verwachte leestijd: 3 minuten

Nog steeds wordt Windows 11 regelmatig bijgewerkt. Rapporten suggereren dat Sun Valley 2 de meeste grote problemen met het nieuwe besturingssysteem zal oplossen. Er liggen verschillende ontwerprevisies op de tafel voor Windows 11. Waaronder een nieuw Menu Start, meldingscentrum, taakbalk en een modern contextmenu.

Windows 11 Contextmenu Wordt Sneller

Vertraging in het contextmenu

Het contextmenu is een essentieel onderdeel van de interface van het besturingssysteem en dan met name de bestandsverkenner. Windows 11 is bijgewerkt met een nieuw ontwerp dat trage prestaties lijkt te veroorzaken. Echter het contextmenu van Windows 11 blijkt problematisch te zijn. Wanneer u met de rechtermuisknop op bestanden of mappen in Verkenner klikt.

Als onderdeel van haar inspanningen om het besturingssysteem te moderniseren, verminderde Microsoft het aantal opties in het contextmenu. Het begon met het gebruik van pictogrammen en knoppen voor opties zoals kopiëren. Ook al was het de bedoeling dat de verhuizing de prestaties zou verbeteren en de belasting van Verkenner zou verminderen. Hebben de nieuwe ontwerpmaterialen de ongewenste vertragingen veroorzaakt.

Windows 11 Contextmenu Wordt Sneller

Op sommige hardware is er een vertraging van 1 tot 2 seconden wanneer u met de rechtermuisknop klikt. Soms kan het contextmenu van Verkenner flikkeren terwijl het probeert de grootte aan te passen en de primaire opties te laden.

Microsoft gaf de slordige prestaties toe en heeft geprobeerd de impact van het nieuwe ontwerp te verminderen.

Met Windows 11 Build 22572 heeft Microsoft extra oplossingen aangebracht om het menu sneller te maken en gebruikers hebben bevestigd dat het contextmenu veel sneller laadt dan voorheen.

We hebben wat werk gedaan met 22572 om de prestaties van het contextmenu te verbeteren.

Zei een Microsoft woordvoerder in Reddit.

Helaas kan de Windows 11 update een bug van het contextmenu niet oplossen. Waarbij het contextmenu groter wordt geopend dan de oorspronkelijke grootte zonder pictogrammen. Om zich vervolgens weer opnieuw aan moet passen.

Het oude contextmenu herstellen

Wanneer u de nieuwe menu’s niet leuk vindt, kunt u nu eenvoudig overschakelen naar het klassieke menu. Gebruik hiervoor de sneltoets Shift + Rechtse muisknop.

Windows 11 Contextmenu Wordt Sneller

Dit is vanaf Sun Valley 2 mogelijk, u kunt dan Shift + rechtermuisknop gebruiken in Verkenner en het bureaublad. Hiermee activeert u de knop Meer opties weergeven, waarmee het oude contextmenu wordt geopend.

De andere fouten van Windows 11

Microsoft moet de contextmenu’s van Windows 11 goed krijgen, omdat ze belangrijk zijn voor de algehele bruikbaarheid van het besturingssysteem. Maar ook voor de werking van Windows 11 in het algemeen.

De volgende relatief grote Windows 11 update staat gepland voor de herfst van 2022. Het moet uiteindelijk de meeste kritieke problemen kunnen oplossen. Sun Valley 2 of versie 22H2 zal onder andere de ondersteuning voor het slepen en neerzetten van de taakbalk herstellen. Deze functie is nu al beschikbaar in het DEV kanaal van Windows 11 Build 22572. Waardoor gebruikers gemakkelijk bestanden in elke geopende app kunnen openen door ze eenvoudig naar de taakbalk te slepen.

Bovendien zal Windows 11 versie 22H2 ook de oude stoffige delen van het besturingssysteem opfrissen. Denk hierbij aan de afdrukwachtrij voor zowel UWP apps als Win32 apps.