De Windows 10 update van 9 maart Windows 10 KB5000802 lijkt voor sommige gebruikers het blauwe scherm van de dood te veroorzaken.

Windows 10 Update Geeft Problemen

Wat u moet weten

  • Na de laatste Windows 10 update geven sommige pc’s het blauwe scherm van de dood weer (BSOD).
  • Het probleem lijkt alleen op te treden wanneer u probeert iets te printen met bepaalde printers.
  • Rapporten beweren dat Kyocera, Ricoh, Zebra en andere soorten printers met de problemen verband houden.

Blauw scherm of BSOD

Een Reddit thread meldt in een rapport dat verschillende verhalen van mensen die problemen hebben ondervonden sinds ze de nieuwste Windows 10 update hebben geïnstalleerd. Het probleem lijkt op te treden wanneer u iets probeert af te drukken, hoewel het mogelijk alleen van invloed is op bepaalde afdruksituaties.

Deze update lijkt blauwe schermen te veroorzaken bij het afdrukken naar Kyocera Universal Printer stuurprogramma’s. Ik heb al minstens 20 bevestigde gevallen van 4 verschillende klanten gehad en het is nog maar een uur geleden,

zo vertelde een gebruiker.

Reddit

De Reddit post en de daaropvolgende thread vermelden ook Kyocera printers. Volgens het bericht op Reddit werkte het updaten naar een nieuwer Kyocera stuurprogramma niet.

Naast meldingen van problemen met Kyocera printers, hebben mensen het blauwe scherm van de dood gezien bij het gebruik van Ricoh, Zebra en andere soorten printers.

Zoals bij veel problemen met Windows 10, weten we de omvang van dit probleem nog niet.

Wanneer het probleem zich voordoet, kan dit worden gedaan door een eenvoudige dagelijkse taak, alles afdrukken. Mensen zijn het probleem tegengekomen bij een poging om af te drukken vanuit Kladblok, Office en andere apps. Pc’s lijken het blauwe scherm van de dood niet te zien, tenzij ze proberen af ​​te drukken naar een van de getroffen printers.

Naast de patch Dinsdag update van maart, lijkt ook KB5000808 soortgelijke problemen te veroorzaken. Indien u last hebt van een blauw scherm tijdens het printen, kunt u de update verwijderen. Dit kut u doen via:

  • Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Geschiedenis van de updates weergeven > zoek naar de update in kwestie en verwijder deze.
Windows 10 Update Geeft Problemen

Oplossing

Veel mensen in de Reddit-thread hebben het probleem omzeild door de Windows 10 KB5000802 update te verwijderen. Dat lost mogelijk dit specifieke probleem op, maar die update bevat ook een aantal belangrijke reparaties en beveiligingsupdates

Hopelijk kan Microsoft het probleem snel oplossen om de situatie te verhelpen.