Bent u het beu om constant Windows 11 meldingen op uw computer te ontvangen? Nou, u bent niet de enige. Microsoft heeft uw klachten gekregen en onderneemt nu actie om het aantal ongewenste meldingen te verminderen. In dit artikel leest u meer over het nieuwste initiatief van Microsoft om uw computerervaring soepeler en aangenamer te maken.

Microsoft Vermindert Windows 11 Meldingen

Wat u moet weten

U kunt uw instellingen voor meldingen op elk moment wijzigen vanuit de Instellingen app.

  1. Selecteer Start, vervolgens klikt u op Instellingen.
  2. Ga naar Systeem –> Meldingen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
  • Schakel meldingen, banners en geluiden in of uit voor bepaalde of alle afzenders van meldingen. Als u alle opties wilt zien, vouwt u het systeemgebied uit.
  • Tips en suggesties voor Windows in- of uitschakelen.

De Windows Security-app stuurt bijvoorbeeld regelmatig waarschuwingen na het uitvoeren van een beveiliging controle op uw apparaat. Zo zijn ook de meldingen die worden verzonden via de Weer-app, of websites waarop u zich hebt geabonneerd via Microsoft Edge of Chrome en andere apps een probleem in Windows 11.

Maken Windows 11 meldingen u gek?

Microsoft heeft aangekondigd het aantal meldingen dat gebruikers op hun Windows 11 apparaten ontvangen, te verminderen. Het bedrijf begrijpt dat deze pop-ups frustrerend en storend kunnen zijn. Vooral wanneer gebruikers bezig zijn met een belangrijke taak.

Om dit probleem aan te pakken, geeft Microsoft nu prioriteit aan meldingen op basis van hun urgentieniveau. Dit betekent dat belangrijke meldingen, over beveiligings- of systeemupdates, voorrang krijgen. Dit ten opzichte van minder belangrijke meldingen, zoals app aanbevelingen of reclameboodschappen.

Microsoft onderneemt actie tegen ongewenste meldingen

Naast het prioriteren van meldingen, introduceert Microsoft ook nieuwe aanpassingsopties. Hiermee kunnen gebruikers hun meldingsinstellingen beter afstemmen op hun voorkeuren. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen welke meldingen ze willen ontvangen en welke ze willen negeren.

Bovendien zal Microsoft het voor gebruikers ook gemakkelijker maken om meldingen te sluiten, zonder er per ongeluk op te klikken. Dit zal helpen om de hoeveelheid tijd te verminderen die gebruikers besteden aan het omgaan met meldingen. Het zal hen in staat stellen zich te concentreren op hun werk zonder afleiding.

Microsoft Vermindert Windows 11 Meldingen

Over het algemeen zijn de inspanningen van Microsoft om het aantal ongewenste meldingen te verminderen een welkome verandering voor Windows 11 gebruikers. Door prioriteit te geven aan belangrijke meldingen hebben gebruikers meer controle over hun instellingen. Microsoft maakt het voor gebruikers gemakkelijker om hun apparaten te beheren en te genieten van een meer naadloze computerervaring.

Dus als u iemand bent die worstelt met ongewenste Windows 11 meldingen, kunt u zich er nu al op verheugen! Microsoft heeft uw klachten gehoord en onderneemt actie om uw computerervaring soepeler en aangenamer te maken. Met deze nieuwe wijzigingen kunnen gebruikers uitkijken naar een meer gestroomlijnd meldingssysteem dat prioriteit geeft aan hun behoeften en voorkeuren.

Slimme opt-out is geen AI, maar het zou moeten werken

Microsoft werkt ook aan een nieuwe aanpak om melding spam te minimaliseren. Het bedrijf wil u te helpen te focussen op essentiële waarschuwingen in Windows 11. Deze functie is een melding die aanbeveelt om meldingen van apps waar gebruikers niet regelmatig mee bezig zijn uit te schakelen.

Als u bijvoorbeeld een maand lang geen interactie heeft gehad met Outlook meldingen, ontvangt u een melding. Met een titel als: Meldingen van Outlook uitschakelen? Zo’n melding biedt twee opties: Uitschakelen of Niet wijzigen.

Deze wijziging zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de gebruikerservaring voor de meeste Windows 11 gebruikers. Omdat overmatige meldingen u kunnen afleiden. E-mailfilters gebruiken al jaren een vergelijkbare aanpak, waardoor het voor Windows 11 een logische stap is om genegeerde meldingen te detecteren en voor te stellen deze automatisch uit te schakelen.

De slimme opt-out-functie zou geen invloed moeten hebben op de meldingen van apps waarmee u dagelijks of wekelijks met een functie communiceert.

Microsoft Vermindert Windows 11 Meldingen
Belangrijke meldingen worden binnenkort met een meldingsknop weergegeven

Omdat Smart opt-out een kleine nieuwe toevoeging aan het besturingssysteem is, zou het binnen een paar maanden in het productiekanaal moeten zitten. Het zal dan te vinden zijn via de nieuwe updates van Windows 11.