Gebruikers zijn het daar niet mee eens

Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 11 is al een tijdje uit en het heeft gemengde recensies ontvangen, waarbij het besturingssysteem van veel mensen een slechte rap krijgt. Dus waarom zijn mensen boos? De belangrijkste reden is het ontbreken van functies en wijzigingen die velen onnodig vinden.

Menu Start Windows 11 Gebouwd Met Feedback

Een ander probleem met Windows 11 is dat het levendige en interactieve Startmenu verdwenen is. Het is vervangen door een Windows 10X en Android gelijkende statische Menu Start. De interface lijkt in niets op het Windows 7 menu Start maar ook niet op Windows 10, het bevat geen enkele personalisatie functies.

Bouw van Menu Start

De menu Start interface van Windows 11 is een eenvoudige verzameling pictogrammen. Die standaard willekeurig zijn vastgezet in een lijst met Aanbevolen activiteiten die uw recente activiteiten van bestanden of documenten bevatten. Er zijn twee kleine knoppen Alle apps en Meer om naar de lijst met alfabetisch gerangschikte apps te gaan.

Menu Start Windows 11 Gebouwd Met Feedback

Het zoek vak bovenaan het menu Start opent een zoekvenster. U kunt de volgorde van de pictogrammen wijzigen, apps toevoegen of verwijderen; meer niet. Windows 11 laat u de grootte en uitlijning van het Menu Start niet veranderen. Volgens Microsoft: omdat het de stroom van de interface zou onderbreken.

Microsoft is nu begonnen met het e-mailen van de Windows 11 Insiders die zich momenteel op het Release, Bèta en Dev kanaal bevinden, om hen eraan te herinneren dat het Menu Start is opgebouwd rond feedback van gebruikers.

In de e-mail met de titel Hoe we Start hebben gebouwd staat:

Menu Start van Windows 11 is gecentreerd om jou. We vertrouwden op uw feedback om ons vooruit te helpen.

Microsoft reageert

Er is een link naar een video die een jaar geleden werd gepubliceerd, maar de meeste mensen merken dat vandaag pas op dankzij de nieuwsbrief van Microsoft.

Het proces van het ontwerpen van het Menu Start is gebaseerd op onderzoek. Het is een uitdaging om het te begrijpen. Je loopt tegen een ontwerpprobleem aan. Daar is altijd een blinde vlek. Het is heel gemakkelijk om iets te ontwerpen dat je leuk vindt, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het voor iedereen goed zal werken.

Aldus Microsoft.

Het softwarebedrijf zegt dat het naar de feedback heeft geluisterd en veel onderzoek heeft gedaan naar vragen als: Moet Start links uitgelijnd of gecentreerd zijn? Maar ook: Moet er een zoek vak en Start zijn? en Moet het een lijst zijn?

Menu Start Windows 11 Gebouwd Met Feedback

Na deze vragen te hebben overwogen, zegt Microsoft dat het alles heeft samengebracht om een ​​vertrouwde Start ervaring te creëren met een zoekbalk, documenten en apps.

Microsoft-ontwerpers hebben ontwerpen gemaakt die overeenkomen met waar we al aan dachten. Dat gaf ons veel vertrouwen dat we op de goede weg zijn en iets bouwen dat mensen echt leuk zouden vinden.

Zo voegde een woordvoerder eraan toe.

Het argument van Microsoft over het Menu Start krijgt geen applaus

De eindgebruikers zijn het echter niet eens met de meeste mensen die het bedrijf bekritiseren. In de opmerkingensectie laten ze duidelijk weten wat zij denken over het maken van een saai Menu Start zonder opties om het aan te passen.

Het Windows 10 Menu Start was ongelooflijk omdat het zo veel aanpassingsmogelijkheden had. Formaat wijzigen en pictogrammen groeperen, breedte en hoogte naar wens instellen. Kiezen hoeveel pictogrammen er in het menu staan, dit maakt het mogelijk om je workflow te versnellen. Het Windows 11 startmenu is erg beperkt, dit is klote.

Zo merkte een gebruiker op.

Een andere gebruiker herhaalde het bovenstaande argument en voegde eraan toe dat consumenten:

De mogelijkheid willen hebben om het te personaliseren.

Menu Start Windows 11 Gebouwd Met Feedback

Start van Windows 10 was niet de beste, maar je zou het in ieder geval veel meer kunnen personaliseren en organiseren zoals je wilt. Nu heb je een mobiel ogende app lade en kun je alleen apps vastzetten. Wat had het voor zin om een ​​heel menu voor widgets te maken?

Een gefrustreerde Windows 11 gebruiker legde zo het probleem uit.

Geef ons meer opties, stop met ze te verwijderen en dingen te veranderen, of de gebruiker het wil of niet.

Windows 11 is niet klaar, maar is dat een probleem?

Veel gebruikers zijn geen fan van de keuze die Microsoft heeft gemaakt om het op tegels gebaseerde Menu Start te verwijderen. Het Menu Start van Windows 10 biedt veel meer controle over wat u in dat menu ziet, wat eigenlijk best geweldig is.

Tegelijkertijd echter is Windows 11 nog in ontwikkeling, het is zeker niet voor iedereen weggelegd.

Menu Start Windows 11 Gebouwd Met Feedback
Tech preview Windows 10

Zoals hier boven te zien is, zag de oorspronkelijke release van Windows 10 er ook heel anders en onafgemaakt uit; maar werd uiteindelijk wel beter.

Het nieuwe besturingssysteem heeft ook goede dingen gebracht zoals WinUI. Microsoft hoopt dat de integratie van WinUI ontevreden gebruikers uiteindelijk zal terugwinnen. Daarnaast zal het leiden tot een snellere ontwikkeling van de interface in de komende jaren.