Hiermee komt Windows 11 op Build 22621.1413

Microsoft heeft voor Windows 11 22H2 update KB5023706 en voor Windows 11 21H2 update KB5023698 uitgebracht. Deze komen als updates naar pc’s als onderdeel van Patch Dinsdag

Updates Uitgebracht Voor Windows 11

Hoogtepunten

In deze release van maart 2023 is er onder meer een update die fase drie implementeert van de verharding van het Distributed Component Object Model (DCOM). Omdat Microsoft blijft inzetten op veiligheid van haar vlaggenschip Windows 11. 

Daarnaast verhelpt deze update beveiligingsproblemen voor het Windows-besturingssysteem.

Verbeteringen

 • Ook heeft deze update verbeteringen van de preview update KB5022913.
 • Deze update implementeert fase drie van de verharding van het Distributed Component Object Model (DCOM). Zie KB5004442. Nadat u deze update hebt geïnstalleerd, kunt u de wijzigingen niet meer ongedaan maken met de registersleutel.

Active Directory

 • Er wordt een probleem opgelost dat van invloed is op een computeraccount en Active Directory. Wanneer u een bestaand computeraccount opnieuw gebruikt om lid te worden van een Active Directory-domein, mislukt de deelname. 
 • Dit gebeurt op apparaten waarop Windows-updates van 11 oktober 2022 of later zijn geïnstalleerd. De foutmelding is: Fout 0xaac (2732): NERR_AccountReuseBlockedByPolicy: ‘Er bestaat een account met dezelfde naam in Active Directory. Hergebruik van het account is geblokkeerd door beveiligingsbeleid.’ Zie KB5020276 voor meer informatie.
Updates Uitgebracht Voor Windows 11

Tamil Anjal toetsenbord

 • Microsoft voegt het nieuwe Tamil Anjal toetsenbord toe voor de Tamil-taal. Om het toe te voegen, moet je ervoor zorgen dat Tamil (Singapore), Tamil (Maleisië), Tamil (Sri Lanka) of Tamil (India) wordt weergegeven in Instellingen > Tijd en taal > Taal en regio. Selecteer de weglatingstekens () naast de taal. Selecteer Taalopties. Voeg Tamil Anjal (QWERTY) toe aan de lijst met toetsenborden.
 • Er is een verbeterde betrouwbaarheid van Windows nadat u een update hebt geïnstalleerd.
 • De update ondersteunt de zomertijd wijzigingsopdracht van de Mexicaanse overheid voor 2023.
 • Verder verhelpt het een probleem met de datum informatie. Het beïnvloedt het formaat van datums die worden verzonden tussen Windows en sommige versies van de Heimdal Kerberos bibliotheek.
 • Met deze update worden compatibiliteitsproblemen opgelost die van invloed zijn op sommige printers. Deze printers gebruiken Windows Graphical Device Interface (GDI) printerstuurprogramma’s. Deze stuurprogramma’s voldoen niet volledig aan de GDI-specificaties.
 • Ook wordt een probleem verholpen dat van invloed is op het softwaretoetsenbord. Het verschijnt niet in de Out-of-Box Experience (OOBE) na een fabriek reset. Voor dit type reset moet een extern toetsenbord worden aangesloten om inloggegevens op te geven.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op AppV. Het voorkomt dat bestandsnamen de juiste letter (hoofdletter of kleine letter) hebben.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op Microsoft Rand. Het probleem verwijdert conflicterende beleidsregels voor Microsoft Rand. Dit gebeurt wanneer u de MDMWinsOverGPFlag instelt in een Microsoft Intune tenant en Intune detecteert een beleidsconflict.
 • Verhelpt een probleem dat van invloed is op inrichtingspakketten. Ze zijn niet van toepassing in bepaalde omstandigheden wanneer verhoging vereist is.

Azure Active Directory

 • Lost een probleem op dat van invloed is op Azure Active Directory (Azure AD). Het gebruik van een inrichtingspakket voor bulkinrichting mislukt.
 • Verhelpt een probleem dat betrekking heeft op de configuratieserviceprovider (CSP) van Universal Print. Er verschijnt een opdrachtpromptvenster wanneer u een printer installeert.
 • Een betrouwbaarheidsprobleem is opgelost dat optreedt wanneer u Taakweergave gebruikt.
 • Verhelpt een probleem dat van invloed kan zijn op lsass.exe. Het reageert mogelijk niet meer. Dit gebeurt wanneer een LDAP-query (Lightweight Directory Access Protocol) wordt verzonden naar een domeincontroller met een zeer groot LDAP-filter.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op de Local Security Authority Subsystem Service (LSASS). LSASS reageert mogelijk niet meer. Dit gebeurt nadat u Sysprep uitvoert op een computer die lid is van een domein.
 • Verhelpt een probleem dat van invloed is op het kopiëren van een netwerk naar een lokaal station. Kopiëren gaat voor sommige gebruikers langzamer dan verwacht.
 • Deze update verhelpt een probleem dat van invloed is op virtuele pariteitsschijven. Het gebruik van Serverbeheer om ze te maken mislukt.
Downloadkoppeling Windows 11 22H2 KB5023706

Microsoft heeft voor zowel Windows 11 22H2 KB5023706 als Windows 11 21H2 KB5023698 een offline update klaar staan. Deze twee knoppen brengen u naar de respectievelijke updates op catalog update van Microsoft.Downloadkoppeling Windows 11 21H2 KB5023698

Windows 11 onderhoud stackupdate 22621.1344

De onderhoud stackupdate brengt kwaliteitsverbeteringen aan in de servicestack, het onderdeel dat Windows-updates installeert. Servicing Stack Updates (SSU) zorgen ervoor dat u beschikt over een robuuste en betrouwbare servicestack, zodat uw apparaten Microsoft kunnen ontvangen en installeren updates.

Geldt voor:SymptoomTijdelijke oplossing
IT-beheerdersHet gebruik van inrichtingspakketten op Windows 11, versie 22H2 (ook wel Windows 11 2022 Update genoemd) werkt mogelijk niet zoals verwacht. Windows is mogelijk slechts gedeeltelijk geconfigureerd en de Out Of Box Experience wordt mogelijk niet voltooid of wordt onverwachts opnieuw gestart. Provisioning-pakketten zijn .PPKG-bestanden die worden gebruikt om nieuwe apparaten te helpen configureren voor gebruik op bedrijfs- of schoolnetwerken. Provisioning-pakketten die tijdens de eerste installatie worden toegepast , zullen waarschijnlijk door dit probleem worden beïnvloed. Voor meer informatie over inrichtingspakketten, zie Voorzieningspakketten voor Windows.

Opmerking

Het inrichten van Windows-apparaten met behulp van Windows Autopilot wordt niet beïnvloed door dit probleem.
Windows-apparaten die door consumenten thuis of in kleine kantoren worden gebruikt, zullen waarschijnlijk niet door dit probleem worden getroffen.
Als u het Windows-apparaat kunt inrichten voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 11, versie 22H2, voorkomt u het probleem. We zijn dit momenteel aan het onderzoeken en zullen in een aanstaande release een update geven.
IT-beheerdersHet kopiëren van grote bestanden van meerdere gigabytes (GB) kan langer duren dan verwacht op Windows 11, versie 22H2. De kans dat u dit probleem ondervindt, is groter bij het kopiëren van bestanden naar Windows 11, versie 22H2 vanaf een netwerkshare via Server Message Block (SMB), maar het kopiëren van lokale bestanden kan ook worden beïnvloed. Windows-apparaten die door consumenten thuis of in kleine kantoren worden gebruikt, zijn niet waarschijnlijk door dit probleem worden beïnvloed.Om dit probleem te verhelpen, kunt u hulpprogramma’s voor het kopiëren van bestanden gebruiken die geen gebruik maken van cachebeheer (gebufferde I/O). Dit kan worden gedaan met behulp van de ingebouwde opdrachtregelprogramma’s die hieronder worden vermeld:robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /Jofxcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /JWe werken aan een oplossing en zullen in een komende release een update geven.
IT-beheerdersUpdates die op 14 februari 2023 of later zijn uitgebracht, worden mogelijk niet aangeboden van sommige Windows Server Update Services- servers (WSUS) naar Windows 11, versie 22H2. De updates worden gedownload naar de WSUS-server, maar worden mogelijk niet verder verspreid naar clientapparaten.

Windows server

Getroffen WSUS-servers zijn alleen die met Windows Server 2022 die zijn geüpgraded vanaf Windows Server 2016 of Windows Server 2019.
Dit probleem wordt veroorzaakt door het per ongeluk verwijderen van vereiste Unified Update Platform (UUP) MIME-typen tijdens de upgrade naar Windows Server 2022 vanaf een vorige versie van Windows Server. Dit probleem kan van invloed zijn op beveiligingsupdates of functie-updates voor Windows 11, versie 22H2. Microsoft Configuration Manager wordt niet beïnvloed door dit probleem.
Zie Bestandstypen toevoegen voor Unified Update Platform on-premises om dit probleem op te lossen .We werken aan een oplossing en zullen in een komende release een update geven.
Alle gebruikersNa het installeren van deze of latere updates starten Windows-apparaten met sommige apps voor het aanpassen van de gebruikersinterface van derden mogelijk niet op. Deze apps van derden kunnen fouten veroorzaken met explorer.exe die zich meerdere keren in een lus kunnen herhalen. De bekende getroffen apps voor het aanpassen van de gebruikersinterface van derden zijn Explorer Patcher en StartAllBack. Dit soort apps gebruiken vaak niet-ondersteunde methoden om ze aan te passen en kunnen daardoor onbedoelde resultaten opleveren op uw Windows-apparaat.We raden aan om eventuele apps voor het aanpassen van de gebruikersinterface van derden te verwijderen voordat u deze of latere updates installeert om dit probleem te voorkomen. Als uw Windows-apparaat dit probleem al ondervindt, moet u mogelijk contact opnemen met de klantenservice van de ontwikkelaar van de app die u gebruikt. Als u StartAllBack gebruikt, kunt u dit probleem mogelijk voorkomen door bij te werken naar de nieuwste versie (v3.5.6 of later).We onderzoeken dit momenteel en zullen meer informatie verstrekken zodra deze beschikbaar is.
Bron: Microsoft.com

Windows 11 21H2

De hoogtepunten en verbeteringen zijn in deze versie hetzelfde als die hierboven. Er zijn geen problemen bekend. Het enige verschil is het updatenummer van de servicestack; in deze uitgave is dat 22000.1630.