Widgets van derden voor Windows 11 komen binnenkort in de Microsoft Store

Een van de nieuwe vlaggenschipfuncties in Windows 11 is het widgets paneel of bord. Het is een nieuwe functie voor toegang tot Microsoft Nieuws, weer updates, Microsoft To Do, Microsoft Store inhoud. 

Widgets Van Derden in Windows 11 Store

Deze widgets, samen met vele anderen, zijn vergelijkbaar met Android widgets. Dit zijn kleine grafische web gebaseerde apps, die rechtstreeks toegankelijk zijn vanuit het widgets paneel.

Het widget bord is bedoeld om in één oogopslag informatie te verstrekken. Naast nieuws zijn er widgets voor het weer, sport, aandelen en allerlei anderen. U kunt het widget bord aanpassen door functies toe te voegen of te verwijderen, of u kunt de widgets ook aanpassen om alleen informatie weer te geven die u wilt.

Terug naar Windows 7 en Vista?

Widgets bord ondersteunt momenteel alleen Microsoft widgets en de opties zijn vrij beperkt omdat u alleen toegang hebt tot apps zoals Taken, Foto’s en Films & TV. Ook al vertoont het widget bord enkele overeenkomsten met de gadgets functie van het Windows 7 en Windows Vista tijdperk, ondersteunt het geen apps van derden.

Dit kan wel eens snel veranderen. Als we het het bijgewerkte manifest van widgets in recente Windows 11 preview builds moeten geloven.

Windows 11 is blijkbaar ingesteld om later dit jaar ondersteuning voor widgets van derden te krijgen via de Microsoft Store. Een hele reeks widgets van derden kan beschikbaar komen in de Microsoft Store. Volgens een nieuwe referentie waarin staat Download nieuwe widgets en widget updates in Microsoft Store.

De theorie is dus dat widget ondersteuning van derden via de Microsoft Store zal komen, waarbij het bedrijf terugbrengt wat we hadden in Windows Vista. Echter kunt u de widgets niet vastzetten op de desktop.

Op dit moment is API ondersteuning voor widgets van derden niet opgenomen in het besturingssysteem. Het is mogelijk dat er op dit moment geen widgets van derden in de oorspronkelijke versie van Sun Valley 2, ook bekend als versie 22H2, zijn van Windows 11.

Wanneer de ondersteuning van derden voor het widget bord wordt openstelt zullen veel nieuwe widgets en de mogelijkheden van WebView van Windows 11 worden ontgrendelt.

Op basis van testen en feedback zou dit wel eens kunnen veranderen. Bronnen die bekend zijn met Microsoft bevestigen dat het bedrijf al enkele widgets van derden aan het testen is, Dat gebeurt met een kleine groep ontwikkelaars, die later dit jaar wel eens uitgebracht kunnen worden.

Ondersteuning Widgets voor volledig scherm

Widgets Van Derden in Windows 11 Store

Tijdens het hybride werkevenement plaagde Microsoft met een aantal nieuwe functies voor Windows 11 en native apps. Dit zal onder andere ondersteuning voor tabbladen in Verkenner zijn en een optie om het widgets paneel over te schakelen naar de modus Volledig scherm. Dat is vergelijkbaar met het volledige Menu Start in Windows 10 en Windows 8.

Op dit moment wordt het Widgets paneel aan de linkerkant van het scherm geopend. Gebruikers moeten door de feed scrollen om toegang te krijgen tot de rest van de widgets. U kunt binnenkort het Windows 11 Widgets paneel maximaliseren om het volledige scherm te gebruiken. U krijgt daarmee toegang tot meer nieuwsinhoud van Microsoft Start.

Het ondersteunt ook werk en persoonlijke accounts en u krijgt toegang tot OneDrive foto’s via een persoonlijke account widget.