Met de woorden: “Waarom we onze 1800+ emoji hebben vernieuwd om het nieuwe werklandschap te ondersteunen“. Heeft Microsoft haar nieuw ontworpen emoji in 3D uitgebracht.
De afgelopen 18 maanden is er veel gepraat over waar, wanneer en hoe we werken. Maar de ingrijpende verschuiving naar werken op afstand heeft een diepere vraag doen rijzen. Waarvan we nog steeds niet zeker weten hoe we die moeten beantwoorden: wie zijn we op het werk?
Na de Fluent Design in Windows 10, in maart van dit jaar zijn nu de Emoji’s aan de beurt om vernieuwd en geactualiseerd te worden.
De pandemie heeft dit gecreëerd
De pandemie heeft zoveel van de ‘normale‘ professionele ervaring woon-werkverkeer, werkruimten, kantooruren, kinderopvang, zakenreizen door elkaar gegooid. Dat het ook ons concept van professionaliteit zelf opnieuw beraden.
Een geweldige groep emojiologen kwam samen om dit mogelijk te maken.
We creëren niet hominoïde avatars met menselijke uitdrukkingen en gifs. Emoji’s die meer westerse normen schuwen.
De emoji is gestaag naast ons geëvolueerd en fungeert als essentiële communicators vol leven en kleur. Lichaamstaal, subtiele vormen van humor of omgevingsomstandigheden. Hoewel we die signalen persoonlijk kunnen zien en erop kunnen reageren, heeft het verlies ervan in digitale contexten een grote invloed op onze communicatie. Met emoji kunnen een paar pixels onze gedachten en gevoelens echter telegraferen op manieren die leuk, duidelijk en emotioneel resonerend zijn.
Naarmate de wereld op weg is naar hybride werkscenario’s die persoonlijk en op afstand samengaan. Zijn expressieve vormen van digitale communicatie belangrijker dan ooit. Er zijn meer dan 1.800 emoji’s in Microsoft 365. We hebben het afgelopen jaar gewerkt om ze drastisch te vernieuwen door een systeem te creëren dat van nature vloeiend is.
We kozen voor 3D-ontwerpen boven 2D en kozen ervoor om het grootste deel van onze emoji te animeren. Hoewel u deze de komende maanden in producten zult zien uitrollen, wilden we ter ere van Wereld Emoji dag een voorproefje met u delen. We zijn ook verheugd om vijf gloednieuwe emoji te onthullen. Die onze frisse kijk op werk, expressie en de ruimte daartussen aangeven. Aldus Claire Anderson, Art Director & Emojiologist, op de website van medium.com.
De kracht van spelen
Zelfs voordat de pandemie de grenzen tussen werk en leven vertroebelde, waren noties van professionaliteit geëvolueerd naar emotionele eerlijkheid en speelsheid. Om ervoor te zorgen dat onze nieuwe ontwerpen dit weerspiegelden, werkte ontwerponderzoeker Meghan Stockdale nauw met Microsoft samen om grafische uitingen van professionaliteit te heroverwegen. Door middel van primair en secundair onderzoek concentreerde ze zich op het concept van spelen als katalysator. Voor het aanboren van ons beste werk en meest eerlijke zelf. Ze haalt het prachtige boek van Stuart Brown, “Play: How it Shapes the Brain, Opens the Imagination, and Invigorates the Soul“, aan als een bijzondere invloed op haar.
“Spelen is van vitaal belang voor zaken als creatief brainstormen, het ontwikkelen en beheersen van nieuwe vaardigheden en teambuilding“, zegt Meghan. Maar we staan er doorgaans niet voor open om het spel een plaats te geven op het werk of in onze werkinstrumenten. Vanwege onze associaties met werk en volwassenheid, kan spelen sommige mensen soms ongemakkelijk maken. Ook al zijn we er fundamenteel voor gebouwd.
Sommige van deze gloednieuwe emoji proberen zelfs deze nieuwe hybride wereld vast te leggen. Hieronder staan enkele conceptschetsen waar we graag uw mening over willen geven.
Vertrouwen en duidelijkheid waren voor ons leidende principes tijdens dit proces. We wilden dat mensen erop konden vertrouwen dat onze nieuwe emoji stijl hun bedoelingen zou herkennen en hun menselijkheid zou weerspiegelen.
We hebben ook goed gelet op de uitdrukking in de ogen van onze emoji. Hierbij hebben we geleund op uitgesproken wenkbrauw uitdrukkingen. Het was van cruciaal belang voor ons om de intentie van de emotie te behouden. Terwijl we er onze ontwerpdraai aan gaven.
Bron van alle afbeeldingen in dit artikel: Medium.com