Microsoft belooft meer functies

Windows 11 is nu op grote schaal beschikbaar en bevat een aantal goede ideeën. Het heeft echter gemengde recensies ontvangen van gebruikers en critici.

Bron: Bog Microsoft

Ook al vinden sommige gebruikers de nieuwe WinUI en ontwerpvernieuwing leuk. Toch geloven velen dat het besturingssysteem productiviteit opoffert voor modern ontwerp. Er zijn ook enkele fundamentele wijzigingen aangebracht in de algehele ervaring zonder een goede reden.

Panos Panay op Computex 2022

Tijdens Computex 2022 merkte Panos Panay van Microsoft, hoofd Van Windows en Surface, op dat Windows 11 de hoogste kwaliteitsscores heeft. Het bedrijf blijft zich richten op kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Dat terwijl het nog steeds nieuwe functies en toegankelijkheidsverbeteringen aan het besturingssysteem toevoegt.

De energie [bij Microsoft] is voelbaar, opnieuw, vanuit een datastandpunt. Weet je, mensen accepteren de upgradeaanbieding naar Windows 11 met twee keer het tarief dat we zagen voor Windows 10 en Windows 10 had dat geweldige moment.

Zo verklaarde Panos in een gesprek met Nicole Dezen. Zij is CVP van Device Partner Sales bij Microsoft.

In tegenstelling tot Windows 10, is Windows 11 niet voor iedereen beschikbaar. Het is ook volledig optioneel omdat Microsoft Windows 10 blijft ondersteunen. CEO Satya Nadella verklaarde eerder dat bedrijven Windows 11 in een sneller tempo adopteerden dan eerdere releases. Dat in tegenstelling tot wat velen eerder hadden verwacht.

Windows 11 Heeft Hoogste Kwaliteitsscores

Panos Panay herhaalde de verklaring van Nadella en voegde eraan toe dat bedrijven Windows 11 snel adopteren en dat de snelheid “sneller is dan we zagen in de vorige, elke vorige versie van Windows“.

[…] En het heeft de hoogste kwaliteitsscores, voegde Panos eraan toe. Dit is het belangrijkste voor ons team: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit.

Mensen die het gebruiken, vinden de kwaliteit in het product, wat gewoon geweldig is geweest. Dat vertaalt zich ook in product tevredenheid. Het is de hoogste product tevredenheid van elke versie van Windows die we ooit hebben verzonden.

Fan van Windows 11

Panos Panos zegt dat hij persoonlijk een fan is van de manier waarop mensen nieuwe functies in Windows 11 verkennen en gebruiken. Ondertussen vindt hij manieren om productiever te zijn.

Windows 11 Heeft Hoogste Kwaliteitsscores
Snap Layout Windows 11

Denk aan snap lay-outs. Je ziet het gebruik daarvan. Het is gewoon fenomenaal. En het is een game-changer voor mij persoonlijk geweest en kijken naar mensen die gewoon communiceren in en uit Windows 11. Het was geweldig,” voegde Panos eraan toe.

Panos merkte verder op dat Microsoft naar feedback en naar klanten luistert. Meer nieuwe functies zijn onderweg, merkte hij op.

Sinds kort is Microsoft begonnen met experimenteren voor desktopwidgets in Windows 11 Build 25120 van Sun Valley 3 of versie 23H2.

Windows 11 Heeft Hoogste Kwaliteitsscores
Bron: Microsoft

Op dezelfde manier onderzoekt Microsoft ook ondersteuning voor tabbladen in Verkenner. Dat alles om gebruikers te helpen multitasken en hun productiviteit te verbeteren.

Volgens bronnen dicht bij Microsoft gaat de update van Windows 11 2023 ook nieuwe tabletfuncties toevoegen. Waaronder de voor tablets geoptimaliseerde taakbalk; die oorspronkelijk werd verwacht in Windows 11 22H2.

Menu Start

Wat we niet weten is wat de volgende stap is voor het menu Start, maar er wordt gefluister dat nieuwe aanpassingsopties in ontwikkeling zijn.

Windows 11 Heeft Hoogste Kwaliteitsscores

Met Windows 11 centreerde Microsoft het menu Start naar het midden van de taakbalk. Daarnaast verwijderde de softwaregigant veel van de personalisatie functionaliteit, de live tegels en mappen die het had in Windows 10.

Onlangs heeft Microsoft zelfs een video geplaatst waarin wordt uitgelegd dat het afhankelijk is van feedback van gebruikers om een nieuw startmenu te maken dat iedereen graag zou willen verkennen. De meeste reacties op de video waren negatief, waarbij gebruikers het niet eens waren met Microsoft.

In de reacties zeiden gebruikers onder meer dat ze het startmenu ‘gewoon willen kunnen personaliseren‘ zoals ze dat in Windows 10 konden met live-tegels.

Versie 22H2, die naar verwachting aan het eind van de zomer wordt gelanceerd, biedt ondersteuning voor een paar nieuwe opties om de Start-lay-out enigszins aan te passen. Echter baanbrekende veranderingen zijn nog erg ver weg.