Voor apparaten die Systeemvereisten niet hebben gehaald

Verwachte leestijd: 2 minuten

Windows 11 is inmiddels al meer dan een jaar op de markt met een eerste grote update die werd uitgebracht in 2022. Microsoft werkt vermoedelijk aan de volgende grote update, die verwacht wordt in de loop van 2023.

Watermerk Wordt in Windows 11 Uitgerold

Veel gebruikers hebben al de systeemvereistencontroles omzeilt op niet ondersteunde pc’s en hebben een upgrade naar Windows 11 uitgevoerd.

We hebben Windows 11 op pc’s gezien zo oud als een 6e generatie i3 Intel processor. Ook al wordt het door Microsoft niet aanbevolen, is het iets dat u kunt doen. Het bedrijf doet er echter alles aan om te voorkomen dat het besturings-systeem op oudere hardware wordt gebruikt. In plaats daarvan wil Microsoft dat u een nieuwe pc of laptop koopt en upgradet naar Windows 11.

Hardware eisen Windows 11

Als uw apparaat Windows 10 soepel kan uitvoeren, zou Windows 11 ook prima moeten werken. De ervaring zal niet significant verschillen van officieel ondersteunde hardware. Microsoft heeft geen plannen om basis beveiligingsupdates voor deze apparaten uit te voeren, het wil niet ondersteunde pc’s met een watermerk beschamen.

Watermerk Wordt in Windows 11 Uitgerold

Watermerk Wordt in Windows 11 Uitgerold Ik gebruik momenteel Windows 10 (22H2) met processor Intel(R) Core(TM) i7-6500U CPU @ 2,50 GHz – 2,59 GHz in mijn laptop, maar volgens de minimumvereisten van Windows 11 komt mijn laptop niet in aanmerking voor Windows 11 update. Uw vereiste stelt dat de pc een of meer kernen moet hebben, en ik heb er twee. En de rest van de eisen wordt ruimschoots gehaald en overtreft de minimumvereiste. Het slaat nergens op en brengt de gebruiker in de war.

Zo merkte een gebruiker op.

Watermerk Wordt in Windows 11 Uitgerold

Watermerk Wordt in Windows 11 Uitgerold Ik kocht mijn pc in 2021 waar Windows 11op voor geïnstalleerd was en het werkte prima. Vanaf vandaag ontving ik echter de melding ‘Systeemvereisten niet gehaald. Ga naar Instellingen voor meer informatie. En er stond dat mijn pc nu niet compatibel is met Windows 11.

Voegde een andere gebruiker eraan toe.

Dit waren berichten toen de experimentele ‘functies’ vorig jaar door de technologiegigant werden getest. Het lijkt erop dat het eindelijk in fasen naar het grote publiek wordt uitgerold.