Microsoft heeft vandaag bevestigd dat Windows 10 versie 21H2 in november wordt gelanceerd! De Windows 10 versie 21H2 is inmiddels beschikbaar voor testers op het Insiders preview kanaal.

Windows 10 Versie 21h2 Komt in November

Wat u moet weten

  • Windows 10 versie 21H2 wordt de update van november 2021 genoemd.
  • Begin volgende maand start de uitrol.
  • De update bevat kleine bedrijven functies.

Vandaag heeft Microsoft aangekondigd dat de volgende functie update van Windows 10, officieel bekend als de Update van november 2021, volgende maand wordt uitgerold. De definitieve build is nu inmiddels beschikbaar om te testen in het Windows Insider Release Preview kanaal en via een ISO.

Ook al is Windows 11 deze maand uitgegeven, toch laat Microsoft Windows 10 niet in de steek. De update van november 2021 is gebaseerd op dezelfde Vibranium platformrelease waarop de updates van mei 2020, oktober 2020 en mei 2021 waren gebaseerd. Dit betekent dat de update slechts een paar minuten duurt om te installeren. Het zal niet meer dan een paar honderd megabytes groot zal zijn.

Nieuwe functies

Dit is er nieuw in de update van Windows 10 november 2021:

  • Ondersteuning van WPA3 H2E standaarden voor verbeterde wifi beveiliging.
  • Windows Hello for Business ondersteunt vereenvoudigde implementatie modellen zonder wachtwoord om binnen enkele minuten een implementatie naar run status te bereiken.
  • GPU rekenondersteuning in het Windows subsysteem voor Linux (WSL). En Azure IoT Edge voor Linux op Windows (EFLOW)-implementaties voor machine learning en andere rekenintensieve werkstromen.

WPA3 is de vernieuwde standaard voor WiFi-beveiliging met nieuwe mogelijkheden om de beveiliging van persoonlijke netwerken en bedrijfsnetwerken te verbeteren.

Het is de 3e generatie van het Wi-Fi Protected Access protocol, waaraan WPA2, WPA en WEP (Wired Equivalent Privacy) voorafgingen.

Microsoft laat echter weten dat een functie die oorspronkelijk bedoeld was voor de update van november 2021 later zal verschijnen:

De nieuwe Windows Hello voor Bedrijven implementatiemethode die bekend staat als ‘cloud trust‘ is nog in ontwikkeling. Het zal worden geleverd in een toekomstige maandelijkse update van de update van november 2021. Microsoft zal in de toekomst meer informatie verstrekken zodra deze functie beschikbaar komt.

Windows 10 versie 21H2 wordt voor 18 maanden ondersteund; dat geldt voor alle Windows 10 Home en Pro gebruikers en 30 maanden voor Enterprise en Onderwijs klanten. Het besturingssysteem Windows 10 wordt nog vier jaar ondersteund, met een end of life datum gepland voor oktober 2025.

Belangrijk: Microsoft blijft tot 14 oktober 2025 ten minste één Windows 10 Semi Jaarlijks Kanaal ondersteunen.

De update wordt in november 2021 uitgerold en zal waarschijnlijk een afgemeten en gefaseerde benadering van beschikbaarheid hebben. Dit hebben we ook bij andere, eerdere, functie updates in Windows 10 maar ook in Windows 11 gezien. Dit betekent dat de update zal worden verzonden maar dat deze niet meteen voor iedereen beschikbaar zal zijn, om ervoor te zorgen dat er niets mis gaat met de uitrol.